Wszyscy teraz robią IPA
Collapse
X
-
Wszyscy teraz robią IPA
Tagi: brak -
Nie sądziłem, że tak szybko pojawią się narzekania na to, że wszyscy produkują IPA
-
Wszyscy, których warto znać.Comment
-
To znaczy kto te IPA niby robi?
A żeby nie było nie na temat
Sporo wody upłynęło od czasu, gdy na moje szczere pytanie do jednego z właścicieli BJ "kiedy w końcu zaczniecie warzyć jakieś dobre piwa?" uzyskałam odpowiedź "No, właśnie wprowadzamy do sprzedaży Pedritos - to coś takiego, jak Desprados"
Comment
-
Birofilia Trapistów poszukiwane - sprawdź co mam
http://mojedegustacje.blogspot.com/ - mój blog o alkoholach; ostatni wpis - Królewskie Porter
Piwny Janusz bez TekuComment
-
Czyli nie warto znać nikogo poza Pintą, AleBrowarem i Brovarnią? Aaaa, jeszcze Van Pur który warzył kontraktowo IPA dla Duńczyków
Jeszcze się taki nie narodził, który by sekciarzom z browar.bizu dogodził
JEDNO PIVKO NEVADI!Comment
-
AIPA to nie IPA. Proszę Cię, Mason, nie równaj tych dwóch gatunków, bo potem ludzie będą oczekiwać po klasycznej, angielskiej ipie szaleństw sosnowo-cytrusowych w aromacie. I nie tłumacz mi, że AIPA to amerykańska wersja IPA, bo chyba nie sądzisz, że nie wiem
Natomiast dla korzyści szerszej publiczności stawianie równości między tymi dwoma to błąd.
Klasyczną IPA jest dużo trudniej wykonać, bo jest subtelniejsza.Ostatnia zmiana dokonana przez Marusia; 2012-08-06, 21:06.Comment
-
Już oczekują, nawet tu na forum. Taki niefart, że wielu poznało najpierw AIPA, a potem EIPA to dla nich ubogi krewny. No cóż, trzeba edukować
Może jakiś polski browar się skusi na EIPA/KIPA (Klasyczne IPA)/CIPA (Classic IPA), to zobaczymy jak im to wyjdzieKlasyczną IPA jest dużo trudniej wykonać, bo jest subtelniejsza.
JEDNO PIVKO NEVADI!Comment
-
No właśnie, to edukuj kurdemol
A co do niefartu, to nie taki on śmierdzący - łatwiej dotrzeć do kubków smakowych pewną przesadą w ekspozycji, a potem je stopniowo trzeba zmniejszać
Comment
-
Comment
-
Amerykańskie IPA to nuda, wszystkie smakują tak samo. Jeżeli natomiast chodzi o mocno chmielone piwa, to w tym temacie jest spore pole do popisu.
Liczę na to, że Mason unurzał się w kartach historii brytyjskiego piwowarstwa i zaowocuje to czymś, czego jeszcze w Polsce nikt nie robił. Jakieś solidne mild ale w typie XX czy nawet XXXX?, bo niestety chyba na prawdziwego OMS chyba jednak nie możemy liczyć? Rozumiesz, taki jak ten Maclays'a, z siemieniem lnianym?Comment
-
Po prostu zgoda uważa iż AIPA to piwa dla adehadowców, z zaburzeniami osobowości, znerwicowanych, nadpobudliwych.

Siemie lniane? I co jeszcze?
Im dziwniej tym lepiej, ehh.Milicki Browar Rynkowy
Grupa STYRIAN
(1+sqrt5)/2"Nie ma (...) piwa, które smakowałoby wszystkim. Każdy browarnik, który próbuje takie przygotować, skazany jest na klęskę" - Michael Jackson
"Dobrzy ludzie piją dobre piwa" - Hunter S. Thompson
No Hops, no Glory :)Comment