Wspieraj BroBiz! BrowarBiz utrzymuje się z dobrowolnych datków PremiumUżytkowników.
Do absolutne podstawowego działania serwisu niezbędnych jest 100 wspierających osób.
Żeby go móc rozwijać - potrzeba 300+ wspierających.
Dodaj swoją cegiełkę teraz!
Nieustające wsparcie daje nam sklep piwowarski Centrum Piwowarstwa pokrywając resztę brakujących talarów - zapraszamy na zakupy!

czym sie teraz filtruje?

Collapse
X

Treść dla wspierających

Treść dostępna jest dla osób, które wspierają działanie Browar.Bizu.

To nic nowego. Za wszystko, co tu widzisz (i za to, czego jeszcze nie widzisz), ktoś płaci — pracą, wiedzą albo pieniędzmi.

Browar.Biz to miejsce bez reklam, sponsorów i ukrytych interesów. Istnieje wyłącznie dzięki ludziom, którzy uznali, że warto.

Aktualny poziom wsparcia: 21%

To cel finansowy umożliwiający podstawowe działanie serwisu.

Możesz wesprzeć Browar.Biz na dwa sposoby:

• 💛 Wsparcie finansowe
    Jeśli możesz i chcesz — pomóż utrzymać serwis.
    Zaloguj się i wspieraj
  • ✍️ Wkład merytoryczny
    Napisz coś piwnego. Załóż temat lub dołącz do dyskusji.
Zaloguj się i napisz coś na ten temat Utwórz nowy wpis (w wybranym dziale)

Related Topics

Collapse

• maciekj
    Kadź filtracyjna, oplot+kratka (zdjęcie) Czy to ma sens?
    maciekj
    Jak w temacie.
    Lepsze rozłożenie młóta? Mniejsze ryzyko zatoru? Brak znaczenia?
    Jak uważacie? To moja 3 warka, więc jestem kompletnym amatorem, ale pomysł wydaje mi się fajny....
    2017-03-24, 18:09
  • peter_1000
    Filtratory i pasteryzatory w domowym browarnictwie
    peter_1000
    Czy ktoś z naszych forumowych piwowarów zetknął się może z urządzeniami do (mikro) filtracji piwa oraz jego pasteryzacji, oczywiście do wykorzystania w warunkach domowych? Próbowałem szukać czegoś takiego w sieci, jednak jak na razie bezskutecznie
    2005-02-09, 13:30
  • czarnuch
    Kadz filtracyjna typu fałszywe dno - jakia jest najlepsza wielkość otworów?
    czarnuch
    Witam wszystkich bardzo serdecznie gdyż to jest mój pierwszy post.

Do skompletowania sprzętu do wytworzenia mojego pierwszego browarka pozostało mi odpowiednie skręcenie chłodnicy z rurki karbowanej oraz wywiercenie otworów w kadzi filtracyjnej (plastikowym wiadrze).
    ...
    2017-12-17, 15:19
  • jekub
    zacieranie a malusi garnek
    jekub
    Powiedzmy że mam 6kg słodów i 9-10 litrowy garnek.
    A) słody dzielę na pół, zacieram, filtruję osobno, czyli robię dwa piwa i właśnie nie wiem czy do tego drugiego dodaje się chmiel, jak długo gotować?
    B) Słody zacieram i filtruję robię ekstrakt ok. 8l gotuję z chmielem,...
    2015-11-27, 19:46
  • Jessup
    Wiadro po infekcji jako kadź filtracyjna?
    Jessup
    Miałem infekcję tlenowcem. Nie chcę już fermentować w tym wiadrze i bawić się z NaOH (proszę mnie do tego nie przekonywać, wolę kupić nowe). Czy takie wiadro po umyciu i użyciu OXI może być użyte jako kadź zacierna (ma otwór i kranik, do tego oplot). Niby i tak potem się gotuje, ale...
    2016-03-29, 16:57
  • Loading...
  • Koniec listy.
Przetwarzanie...