BrowarBiz utrzymuje się z dobrowolnych datków PremiumUżytkowników. Do absolutne podstawowego działania serwisu niezbędnych jest 100 wspierających osób.
Żeby go móc rozwijać - potrzeba 300+ wspierających.
Dodaj swoją cegiełkę teraz!
Nieustające wsparcie daje nam sklep piwowarski Centrum Piwowarstwa pokrywając resztę brakujących talarów - zapraszamy na zakupy!
czym sie teraz filtruje?
Treść dla wspierających
Treść dostępna jest dla osób, które wspierają działanie Browar.Bizu.
To nic nowego. Za wszystko, co tu widzisz (i za to, czego jeszcze nie widzisz), ktoś płaci — pracą, wiedzą albo pieniędzmi.
Browar.Biz to miejsce bez reklam, sponsorów i ukrytych interesów. Istnieje wyłącznie dzięki ludziom, którzy uznali, że warto.
To cel finansowy umożliwiający podstawowe działanie serwisu.
Możesz wesprzeć Browar.Biz na dwa sposoby:
-
💛 Wsparcie finansowe
Jeśli możesz i chcesz — pomóż utrzymać serwis.
Zaloguj się i wspierajPo przeprocesowaniu wpłaty - otrzymasz niezwłocznie dostęp do treści. Wpłata 70 zł = dostęp na rok.
-
✍️ Wkład merytoryczny
Napisz coś piwnego. Załóż temat lub dołącz do dyskusji.Nowy wątek lub odpowiedź sprawdzimy i po akceptacji - publikujemy, wraz z publikacją otrzymasz dostęp do serwisu na okres 2 miesięcy.
Bez presji. Bez reklam. Z wyboru.
Related Topics
-
Jak w temacie.
Lepsze rozłożenie młóta? Mniejsze ryzyko zatoru? Brak znaczenia?
Jak uważacie? To moja 3 warka, więc jestem kompletnym amatorem, ale pomysł wydaje mi się fajny....-
Channel: Sprzęt
-
-
Czy ktoś z naszych forumowych piwowarów zetknął się może z urządzeniami do (mikro) filtracji piwa oraz jego pasteryzacji, oczywiście do wykorzystania w warunkach domowych? Próbowałem szukać czegoś takiego w sieci, jednak jak na razie bezskutecznie-
-
-
Witam wszystkich bardzo serdecznie gdyż to jest mój pierwszy post.
Do skompletowania sprzętu do wytworzenia mojego pierwszego browarka pozostało mi odpowiednie skręcenie chłodnicy z rurki karbowanej oraz wywiercenie otworów w kadzi filtracyjnej (plastikowym wiadrze).
...-
-
-
Powiedzmy że mam 6kg słodów i 9-10 litrowy garnek.
A) słody dzielę na pół, zacieram, filtruję osobno, czyli robię dwa piwa i właśnie nie wiem czy do tego drugiego dodaje się chmiel, jak długo gotować?
B) Słody zacieram i filtruję robię ekstrakt ok. 8l gotuję z chmielem,...-
Channel: Kołyska piwowarska
-
-
Miałem infekcję tlenowcem. Nie chcę już fermentować w tym wiadrze i bawić się z NaOH (proszę mnie do tego nie przekonywać, wolę kupić nowe). Czy takie wiadro po umyciu i użyciu OXI może być użyte jako kadź zacierna (ma otwór i kranik, do tego oplot). Niby i tak potem się gotuje, ale...
-
Channel: Kołyska piwowarska
-
- Loading...
- Koniec listy.