Wspieraj BroBiz! BrowarBiz utrzymuje się z dobrowolnych datków PremiumUżytkowników.
Do absolutne podstawowego działania serwisu niezbędnych jest 100 wspierających osób.
Żeby go móc rozwijać - potrzeba 300+ wspierających.
Dodaj swoją cegiełkę teraz!
Nieustające wsparcie daje nam sklep piwowarski Centrum Piwowarstwa pokrywając resztę brakujących talarów - zapraszamy na zakupy!

czym sie teraz filtruje?

Collapse
X

Treść dla wspierających

Treść dostępna jest dla osób, które wspierają działanie Browar.Bizu.

To nic nowego. Za wszystko, co tu widzisz (i za to, czego jeszcze nie widzisz), ktoś płaci — pracą, wiedzą albo pieniędzmi.

Browar.Biz to miejsce bez reklam, sponsorów i ukrytych interesów. Istnieje wyłącznie dzięki ludziom, którzy uznali, że warto.

Aktualny poziom wsparcia: 30%

To cel finansowy umożliwiający podstawowe działanie serwisu.

Możesz wesprzeć Browar.Biz na dwa sposoby:

• 💛 Wsparcie finansowe
    Jeśli możesz i chcesz — pomóż utrzymać serwis.
    Zaloguj się i wspieraj
  • ✍️ Wkład merytoryczny
    Napisz coś piwnego. Załóż temat lub dołącz do dyskusji.
Zaloguj się i napisz coś na ten temat Utwórz nowy wpis (w wybranym dziale)

Related Topics

Collapse

• maciekj
    Kadź filtracyjna, oplot+kratka (zdjęcie) Czy to ma sens?
    maciekj
    Jak w temacie.
    Lepsze rozłożenie młóta? Mniejsze ryzyko zatoru? Brak znaczenia?
    Jak uważacie? To moja 3 warka, więc jestem kompletnym amatorem, ale pomysł wydaje mi się fajny....
    2017-03-24, 18:09
  • peter_1000
    Filtratory i pasteryzatory w domowym browarnictwie
    peter_1000
    Czy ktoś z naszych forumowych piwowarów zetknął się może z urządzeniami do (mikro) filtracji piwa oraz jego pasteryzacji, oczywiście do wykorzystania w warunkach domowych? Próbowałem szukać czegoś takiego w sieci, jednak jak na razie bezskutecznie
    2005-02-09, 13:30
  • czarnuch
    Kadz filtracyjna typu fałszywe dno - jakia jest najlepsza wielkość otworów?
    czarnuch
    Witam wszystkich bardzo serdecznie gdyż to jest mój pierwszy post.

Do skompletowania sprzętu do wytworzenia mojego pierwszego browarka pozostało mi odpowiednie skręcenie chłodnicy z rurki karbowanej oraz wywiercenie otworów w kadzi filtracyjnej (plastikowym wiadrze).
    ...
    2017-12-17, 15:19
  • jekub
    zacieranie a malusi garnek
    jekub
    Powiedzmy że mam 6kg słodów i 9-10 litrowy garnek.
    A) słody dzielę na pół, zacieram, filtruję osobno, czyli robię dwa piwa i właśnie nie wiem czy do tego drugiego dodaje się chmiel, jak długo gotować?
    B) Słody zacieram i filtruję robię ekstrakt ok. 8l gotuję z chmielem,...
    2015-11-27, 19:46
  • dadek
    Osek nad Bečvou 76, Pivovar Helf (d. Osečan)
    dadek
    Kolejny nowy browar na Moravach wybudowany od podstaw. Można tu dojechać pociągami kursującymi co godzinę (zatrzymują się tylko osobowe) główną magistralą Ostrava - Přerov. Dojście z przystanku kolejowego zajmie 12-15 min. Idziemy ulicą w dół w kierunku miejscowości, po około 400 m,...
    2013-07-25, 18:34
  • Loading...
  • Koniec listy.
Przetwarzanie...