U mnie niestety nie wróciło do normy: win10 za każdym razem trzeba potwierdzać, że zgadzam sie na wyświetlanie niebezpiecznej strony, poza tym nie wyświetla wszystkich grafik. Android 10 jest dokładnie tak samo. Przeglądarka Chrome tu i tu.
Natomiast win 10 i MS Edge jest zupełnie tak, jak kiedyś, czyli ok.
W przypadku przeglądarki systemowej na Androidzie jest ok. I nawet jest ciemny motyw.
Oczywiście pomijam brak wersji responsywnej, ale nie wymagajmy...
Wniosek stąd, że chrome jest be, przynajmniej w przypadku naszej ulubionej witryny.
Problem z wyświetlaniem strony b.biz
Collapse
X
-
Akualnie, tylko wyświetla się, że strona niezabezpieczona, ale wszystko wygląda, że wróciło do normy. Dzięki wielkie.Leave a comment:
-
Uczynnie donoszę, że pod Linux Mint nie ma żadnych problemów w żadnej przeglądarce.
Oczywiście, jest przy adresie ikonka ostrzegająca o słabym szyfrowaniu, ale to nie jest strona, na której podaje się jakieś wrażliwe dane, więc chillLeave a comment:
-
Dokładnie tak, za każdym razem, wejście, post, zatwierdzenie, masakra jakaś. Ktoś jest władny to naprawić?Leave a comment:
-
W W10 po pojawieniu się monitu nie ma żadnej możliwości dodania wyjątku. Można otworzyć stronę jako niebezpieczną ale trzeba to robić przy każdym kliknięciu co jest bardzo uciążliwe.Ostatnia zmiana dokonana przez noodles; 2020-07-21, 23:20.Leave a comment:
-
Od wczoraj strona browar.biz wyświetlana jest jako "Połączenie nie jest całkowicie bezpieczne".
Windows 10 wyjaśnia że:
Ta strona używa nieaktualnej konfiguracji zabezpieczeń, co oznacza, że Twoje dane (np. hasła, wiadomości i numery kart kredytowych) mogą być zagrożone podczas przesyłania na tę stronę.
NET::ERR_SSL_OBSOLETE_VERSION
Do połączenia z tą stroną użyto protokołu TLS 1.0 lub 1.1. Obie te wersje zostały wycofane, a w przyszłości zostaną wyłączone. Po ich wyłączeniu użytkownicy nie będą mogli otwierać tej strony. Serwer powinien korzystać z protokołu TLS w wersji 1.2 lub nowszej.Leave a comment:
-
W przeglądarce trzeba dodać wyjątek dla browarbizu jak się pojawia monit o nieaktualnych zabezpieczeniach . Po przeprowadzce na nowy serwer problem powinien zniknąć.Leave a comment:
-
Problem z wyświetlaniem strony b.biz
Odkąd zmieniłem lapka na nowszego myślałem, że to nie wróci... Na XP mogło się zdarzyć, ale teraz jest podobnie na Win10. B.biz wyświetla się jako niezabezpieczona WWW i tak się odpalała cały czas - z ostrzeżeniem, ale ostatnio i na smarcie i na lapku nie idzie odpalić. Pomogło wyczyszczenie privatów.
Też tak macie czy to jakiś lokalny problem?Ostatnia zmiana dokonana przez e-prezes; 2020-07-21, 22:40.Tagi: brak