Przenosiny BrowarBizu na nowy serwer - komentarze
Collapse
Temat jest zamknięty.
X
X
-
A szkoda, bo wszelkie pozostałe strony i blogi piwne nie mają ważnej zalety, którą posiadał bbiz: pewnej systematyczności i (oczywiście, jak wszędzie, z niedomaganiami) porządku. Zostanie pewien chaos piszących od przypadku do przypadku i tylko o pewnych wycinkach piwnej problematyki. Wkurza mnie to trochę, ale cóż można poradzić. -
Niestety i ja już sporadycznie tutaj zaglądam, a przez ostatnie 10 lat (a zwłaszcza 2012 - 2019) była to również dla mnie strona od której zaczynałem i z reguły kończyłem wieczorem swoją aktywność. Byłem naprawdę heavy userem (premium też opłacałem) browarbizu.
Niestety od wielu miesięcy (lat?) widać wypalenie Artura. Nie oszukujmy się. Jemu też przestało zależeć. Zakładał to jako szczawik pełen zapału zapewne. To było przecież jakieś 20 lat temu. Przez ten czas pewnie zmieniło się tak dużo, że dla Niego jest to teraz trochę kamień u nogi. Tych kilkadziesiąt premiumów to ideowe dinozaury, albo po prostu opłacili z góry na dekadę. ART podtrzymuje iluzję, bo nie wypada olać tych kilku stów co miesiąc. Ale i to się wypali z czasem. Boli zwłaszcza to, że naprawdę były tutaj proponowane (jak się doczytałem) próby pomocy, nawet wolontariackie. I cisza. Tak więc wyraźnie woli (a nie czasu!) brak, a na siłę to nawet przy zatwardzeniu nie idzie.
To były szalenie miłe lata. I trochę recenzji piw polskich i światowych tutaj zostawionych. Widzę jeszcze e-prezesa czy darkad i kilku innych partyzantów rozpaczliwe próby walki o podtrzymanie ruchu w serwisie. Chwalebne ale i bezcelowe. Naczelnik Powstania dawno w Szlisserburgu. Przynajmniej mentalnie. No więc i ja już straciłem nadzieję. Becik to bardzo dobrze ujął. To też chyba taka cezura i znak czasów. Potrzeba zmiany.
Trochę wstyd Panie Szudrowicz, naprawdę. Można było biznes (jaki by on tam nie był) uratować, dając prerogatywy/uprawnienia chętnym pomóc lub... wygasić z klasą. A tak sczeźnie jak pils w zielonej butelce zostawiony na słońcu....Ostatnia zmiana dokonana przez wpadzio; 2021-02-10, 01:27.👍 2Leave a comment:
-
Wypada mi pogratulować. Komu, nie będę pisać, za co? Za wyleczenie mnie z uzależnienia od browar.biz. Była stroną, którą otwierałem jako pierwszą i gaszoną jako ostatnia. Przez prawie 20 lat. Po migracji żywiłem płonną nadzieję, że przenosiny to kwestia, dni, potem tygodni, teraz to już kwestia miesięcy, a sądzę, z tego co widzę i czytam lat, o ile w ogóle. Też proponowałem pomoc ale jak zwykle, bez odzewu. Szkoda mi teraz czasu jaki poświęciłem, zaangażowania, wszystkiego. Główne działy jakie mnie interesowały czyli kolekcjonerstwo, galeria, lista browarów, ocena piw z artomatu, nic nie działa. Przyszedł czas, że coś pękło i mi przestało zależeć, przestałem tu zaglądać, pisać. Browaru już nie mam nawet w ulubionych. Całkowity detox z pełnym sukcesem. Pewne od czasu do czasu zajrzę ale tylko tyle.Leave a comment:
-
-
Leave a comment:
-
Aa te trzy kreseczki trzeba było nacisnąć, bo tak na pierwszy widok to tej wyszukiwarki nie widać, nadal uważam, że powinny przywrócić liste browar.biz/piwa.php .Leave a comment:
-
Piszesz nazwę piwa w wyszukiwarkę , prościej nie da się tego wyjaśnićLeave a comment:
-
Ale gdzie ja mam wpisać te nazwę? Daję piwo konkretnie wyskakuje 1547 stron, absurd. Daje filtrowanie po tytule i gdzie mam coś wpisać?? Jest to kompletnie nieintuicyjne. Jak można było to tak zepsuć? Była długa lista wszystkich piw. Wpisywałem nazwę w wyszukiwarkę przeglądarki i w 2 sekundy miałem wynik. Teraz to jest jakiś dramat. W ogóle cała ta zmiana serwera to jest dramat. Jak można było rozpocząć coś bez przygotowania, bez pomysłu... Najgorsze, jak coś dobrze funkcjonuje i ktoś wpadnie na pomysł zmian....👍 1Leave a comment:
-
-
Jaką wyszukiwarką? Dlaczego nie ma listy? Wpisywałem tylko część nazwy i już mi przeglądarka wyszukiwała w spisie.Leave a comment:
-
Ehhh, odkąd to się wszystko pozmieniało to straciłem do tego motywacje. Kiedyś specjalnie nieraz kupowałem piwo, oo, bo je skosztuję i ocenię. Wpisywałem browar.biz/piwa.php wyszukiwałem po nazwie w spisie i oceniałem. Teraz nie ma spisu, nie można tak odnaleźć i cała motywacja wzięła w łeb. Kiedy będzie lista piw? Błagam, to jest podstawa...Leave a comment:
-
Ehhh, odkąd to się wszystko pozmieniało to straciłem do tego motywacje. Kiedyś specjalnie nieraz kupowałem piwo, oo, bo je skosztuję i ocenię. Wpisywałem browar.biz/piwa.php wyszukiwałem po nazwie w spisie i oceniałem. Teraz nie ma spisu, nie można tak odnaleźć i cała motywacja wzięła w łeb. Kiedy będzie lista piw? Błagam, to jest podstawa...Leave a comment:
-
No właśnie, to chyba odpowiedź na wszystkie nasze pytania.
Chłop bezinteresownie chce pomóc-nie. Zresztą też kiedyś miałem jakiś zamysł na dodatkowe funkcje kolekcjonerstwa i osobę chętną do zrobienia tego, ale Art nie był zainteresowany.
Więc podaumowujac: czasu brak, kasy brak, chęci do współpracy chyba też.
Leave a comment:
-
Pewnie by coś kolega slipa napisał na ten temat, popytał kolegów co by się przydało zmienić, poprawić, zrobić...
Ale faktem jest, że kontakt był, tylko się urwał ;(Leave a comment:
-
Forumowy kolega slipa zgłosił się na ochotnika, że napiszę kod pod kolekcjonerstwo. Ciekawe, czy przez miesiąc czasu chociaż jakiś kontakt z nim był.Leave a comment: