Przenosiny BrowarBizu na nowy serwer - komentarze
Collapse
Temat jest zamknięty.
X
X
-
Lista dodanych piw - gdy klikniemy na "wszystkie" pokaże się strona z ostatnimi 50 piwami. A jak przejść do wcześniejszych stron? Uzupełniam DP (październik, listopad) i w ogóle nie wiem czy cokolwiek się dodaje bo nie ma jak sprawdzić. -
Powoli odgrzebuję trupyDziennik piwny powinien już być dostępny. Komentarze odnośnie DP proszę wpisywać w odpowiednim temacie: https://www.browar.biz/forum/piwo/br...szenia-bledow/
Ostatnia zmiana dokonana przez ART; 2020-11-21, 15:01.Leave a comment:
-
https://www.browar.biz/forum/piwo/br...nowym-serwerze
Przy tłumaczeniu można się kierować gotowymi wzorcami z innych forów (jeśli ktoś jest użytkownikiem, to może iść sprawniej)Ostatnia zmiana dokonana przez darekd; 2020-11-13, 14:22.Leave a comment:
-
Ba, ale zupełnie teraz nie umiem założyć nowego tematuTłumaczenia też się nie podejmuję bo nie znam angielskiego, a automatyczny tłumacz nie zawsze oddaje prawdziwą treść. Dlatego potrzebny jest ktoś biegły w angielskim.
I kolejna zauważona rzecz, która wymaga przetłumaczenia: wchodząc przez "dzwoneczek" Notifications u góry strony po prawej nad logo browar.biz znajdujemy się w Message Center (domyślam się że to dawna skrzynka PW) gdzie właściwie wszystko jest po angielsku. Kliknięcie którejkolwiek opcji daje kolejne komunikaty po angielsku. Czyli roboty od groma...
Stworzenie nowego tematu - klikasz NEW TOPIC nad listą wątków w danym dziale.Leave a comment:
-
Ba, ale zupełnie teraz nie umiem założyć nowego tematuTłumaczenia też się nie podejmuję bo nie znam angielskiego, a automatyczny tłumacz nie zawsze oddaje prawdziwą treść. Dlatego potrzebny jest ktoś biegły w angielskim.
I kolejna zauważona rzecz, która wymaga przetłumaczenia: wchodząc przez "dzwoneczek" Notifications u góry strony po prawej nad logo browar.biz znajdujemy się w Message Center (domyślam się że to dawna skrzynka PW) gdzie właściwie wszystko jest po angielsku. Kliknięcie którejkolwiek opcji daje kolejne komunikaty po angielsku. Czyli roboty od groma...Leave a comment:
-
Spod tablicy?!... Panowie anglicyzmów jest więcej, bo to forum tak ma, że komunikuje wszelkie działania w języku autora. Matko, nie myślałem że znów będę betatesterem i jeszcze za free.Ostatnia zmiana dokonana przez e-prezes; 2020-11-12, 18:37.Leave a comment:
-
Taaak czekam na dziennik z możliwością edytowania nazwy, a także nieograniczona nazwa (czasem piwo różni się "kropka" w nazwie, a jest ona strasznie długa i ciężko było ja wcisnąć w stary dziennik przez co były cuda tworzone) i przenoszenia z jednego browaru do drugiego w razie pomyłki o co postulowałem od dawna (bo niestety nie wszystkie kontrakty podają miejsce warzenia, a warza w różnych browarach i dopiero po zasię wychodzi, gdzie tak naprawdę było to uwarzone).
PS dużo w dzienniku zaległości, screeny w telefonie już ledwo się mieszczą
I wersję na tapatalk poproszę. Wygodniejsza była na andkuLeave a comment:
-
Jeszcze zauważyłem na pasku u samej góry ponad logo browar. biz po prawej: Notifications - po kliknieciu Go to Message Center, oraz Messages - po kliknięciu u dołu Send New Message i Go To Message Center.
Pisząc posty w danym temacie natrafiamy na takie wyrazy (od góry):
Subscribed (po najechaniu Unsubscribed)
Latest activity
Post Reply Page of
pod postem u dołu:
Previous
wszystkie ikony pod postami mają po najechaniu angielskie opisy
Write something
Pod (nie działającymi obecnie) emotkami:
Optional: Tell people the reason for editing
Previev Post reply
Help Contact us Privacy Go to top
Tyle na razie anglicyzmów, które są najbardziej na wierzchu, możliwe ze po głębszym klikaniu pojawi się ich więcej, jak ktoś zauważy niech dopisze.
Ostatnia zmiana dokonana przez dadek; 2020-11-12, 15:06.Leave a comment:
-
Z tego co można zrobić w tzw. międzyczasie - zapraszam - Dadka i innych anglofobówo znotowanie linijka po linijce wszystkich anglicyzmów na które traficie (w nowym wątku) a chętnych anglofili o przetłumaczenie tychże do poprawnej polszczyzny, przyda mi się na później do zaktualizowania tłumaczenia...
Wypiszę anglicyzmy do zmiany na polski a biegli w tym języku niech przetłumaczą. Poczynając od strony głównej od góry linijkami:
Forums
Latest activity My subskriptions Latest topics (najechanie na znak"--" w kółku daje Collaps)
Directory Topics
Sub-Forums
Sub-Forums
View All ( j.w.)
Sub-Forums tag_cloud (j.w.)
Sub-Forums trending (j.w.)
Sub-Forums
Sub-Forums
Viev All (j.w.)
Sub-Forums
Sub-Forums
Sub-Forums
(j.w.)
Mark Channels Read
There are currently users online
(j.w)
Topics Posts Members Active Members
Help Contact us Privacy Go to top
Leave a comment:
-
W przypadku Saalfeldera Bocka i jeszcze jakichś się dało, ale w przypadku innych z zrzucanych z tego samego pliku się nie dało i pojawił się w/w komunikat: "Please upload at least one photo".
Podobnie dzieje się z wyszukiwarką: wyszukiwałem piwa z browaru Stöckel i nie znalazło. Dopiero poprzez filtr -> temat znalazłem. Nie wiem, czy to chodzi o niepolskie znaki?Ostatnia zmiana dokonana przez darekd; 2020-11-12, 01:56.Leave a comment:
-
Dziennik piwny mam teraz na tapecie jeśli to kogoś pocieszy.Leave a comment:
-
Taaak czekam na dziennik z możliwością edytowania nazwy, a także nieograniczona nazwa (czasem piwo różni się "kropka" w nazwie, a jest ona strasznie długa i ciężko było ja wcisnąć w stary dziennik przez co były cuda tworzone) i przenoszenia z jednego browaru do drugiego w razie pomyłki o co postulowałem od dawna (bo niestety nie wszystkie kontrakty podają miejsce warzenia, a warza w różnych browarach i dopiero po zasię wychodzi, gdzie tak naprawdę było to uwarzone).
PS dużo w dzienniku zaległości, screeny w telefonie już ledwo się mieszcząLeave a comment: