Piwo roku 2006 - piwa do sprawdzenia - ostateczna weryfikacja listy

Collapse
X
 
  • Czas
  • Pokaż
Clear All
new posts
  • ART
    mAD'MINd
    🥛🥛🥛🥛🥛
    • 2001.02
    • 23894

    Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika Wujcio_Shaggy
    Myślę, że niekoniecznie. Sądzę, że my, Browarowicze, piwa aromatyzowane pijamy rzadko i w wąskim repertuarze... Wg globalnych statystyk DP za 2006 r. udział ciemnych piw wynosił 6,31%, porterów 4,35%, a aromatyzowanych tylko 1,8% - z czego większość to najpewniej ciechanowskie Miodowe, które i tak zwycięży w tej kategorii...

    Wydaje mi się też, że Frater (stary) nie powinien być uwzględniony - warzenie zakończono w 2005 i (chyba) nie było go już na rynku w roku plebiscytowym.
    Twoje zdanie na temat konkretnych wytworów piwowarskichPoddziały: Polska | Europa | Piwa domowe (...)


    z co najmniej 2 ostatnich ocen wynika że stary Frater jeszcze był dostępny na początku roku...
    - Wspieraj swój Browar! Stań się Premium - Użytkownikiem!
    - Moje: zbieranie - Opole & warzenie - Browar Domowy Świński Ryjek ****
    - Uwarz swoje piwo domowe z naszym Centrum Piwowarstwa

    Sprawy dotyczące postów/wpisów/wątków/tematów zgłaszaj proszę narzędziem "Zgłoś [moderatorowi]" (Ikonka flagi przy danym wpisie).

    Comment

    • Sokół83
      Major Piwnych Rewolucji
      • 2004.12
      • 1598

      stary frater na bank był dostępny na początku 2006
      Z INNEJ BECZKI

      www.fotopolska.eu

      Comment

      • JAckson
        Pułkownik Chmielowy Ekspert
        🍼🍼
        • 2004.05
        • 6122

        Jak przeglądam piwa na które chciałbym zagłosować, to cały czas nie pasuje mi wrzucanie piw z browarów restauracyjnych i przemysłowych razem. To jakby dwie osobne kategorie.

        1. Piwa z browarów restauracyjnych są bez porównania lepsze od przemysłowych,
        2. Piwa z browarów przemysłowaych mają dłuższą trwałość i są szerzej dostępne. (kosztem jakości - ale coś za coś).
        Last edited by JAckson; 2007-02-12, 11:24.
        MM961
        4:-)

        Comment

        • remfire
          Major Piwnych Rewolucji
          • 2004.03
          • 1334

          Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika Sokół83
          skoro aromatyzowanych jest 36 to powinna być możliwość wyboru 3 do oceny a nie 1 - porterów jest o 15, ciemnych 21 i 22 - a są 3 do oceny
          Popieram ten wniosek. Trzy inne kategorie mają mniej przedstawicieli, a mamy mozliwość wyboru trzech piw ( czyli do historii przejdą aż 3 piwa ) , więc dlaczego w tej kategorii ma być wyłonione tylko jedno piwo ?
          Mału udział procentowy w statystykach przywołanych przez Wujcio_Shaggy świadczy tylko o spozyciu wśród osób prowadzących DP. Na rynku piwnym wygląda to jednak inaczej - wystarczy iśc do kilku sklepów i przekonać się czego więcej spotkamy: piw smakowych czy np. porterów. Osobiście też bym wolał aby te proporcje były odwrotne , lub przynajmniej wynosiły 1:1. Rzeczywistość jest taka jaka jest , więc chyba trzeba to uwzględniać również w Plebiscycie.
          Powiedziałbym nawet więcej: może 3 punktowane miejsca wprowadzić we wszystkich kategoriach ? 2 czy 3 miejsce to przecież też jakieś wyróznienie , które byc może przyczyni sie do utrzymania danego piwa na rynku , a byc może równiez do pojawienia sie nowych piw w tych słabiej obsadzonych kategoriach ? Wiem że to dość optymistyczna myśl , ale może...
          Popieram równiez wniosek JAcksona dotyczący rozdziału piw z browarów restauracyjnych od tych z przemysłowych. To chyba dość naturalny podział który powinien być tu uwzględniony.
          Na koniec jeszcze propozycja nagłówka na poczatek listy :
          GŁOSUJ NA PIWA KTÓRE PIŁEŚ/AŚ W ROKU 2006
          Może w ten sposób unikniemy podejrzeń i dyskusji podobnych do tych z ubiegłego roku

          Comment

          • remfire
            Major Piwnych Rewolucji
            • 2004.03
            • 1334

            To ja się tyle naklikałem , a tu musztarda po obiedzie ? Pech , czy co ...

            Comment

            • ART
              mAD'MINd
              🥛🥛🥛🥛🥛
              • 2001.02
              • 23894

              Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika remfire
              To ja się tyle naklikałem , a tu musztarda po obiedzie ? Pech , czy co ...
              o uwagi prosiłem do 10.II później jeszcze nawoływałem i dzisiaj już ogłosiłem start, skoro nie było żadnych więcej ale.
              - Wspieraj swój Browar! Stań się Premium - Użytkownikiem!
              - Moje: zbieranie - Opole & warzenie - Browar Domowy Świński Ryjek ****
              - Uwarz swoje piwo domowe z naszym Centrum Piwowarstwa

              Sprawy dotyczące postów/wpisów/wątków/tematów zgłaszaj proszę narzędziem "Zgłoś [moderatorowi]" (Ikonka flagi przy danym wpisie).

              Comment

              • Krzysztof
                Major Piwnych Rewolucji
                • 2001.04
                • 1689

                Proponuje dodac bierhalowego dunkla takze do piw karmelowych.

                K.
                Jesteś zainteresowany browarem restauracyjnym napisz do mnie. Znam to od podszewki.
                www.twojmalybrowar.pl

                Comment

                • ART
                  mAD'MINd
                  🥛🥛🥛🥛🥛
                  • 2001.02
                  • 23894

                  nie przewiduję występowania jedngo piwa w kilku kategoriach. poza tym Dunkela traktujesz jako niskoalkoholowy "napój piwny" słodowy?
                  - Wspieraj swój Browar! Stań się Premium - Użytkownikiem!
                  - Moje: zbieranie - Opole & warzenie - Browar Domowy Świński Ryjek ****
                  - Uwarz swoje piwo domowe z naszym Centrum Piwowarstwa

                  Sprawy dotyczące postów/wpisów/wątków/tematów zgłaszaj proszę narzędziem "Zgłoś [moderatorowi]" (Ikonka flagi przy danym wpisie).

                  Comment

                  • huanghua
                    Major Piwnych Rewolucji
                    • 2005.10
                    • 1910

                    brak w plebiscycie

                    Na liście piw pszenicznych nie widzę Faustusa z Juranda
                    W trakcie aktualizacji: Moje receptury (na razie brak casu)

                    Comment

                    • Maggyk
                      Szara Adminiscjencja
                      🍼
                      • 2004.05
                      • 5617

                      Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika huanghua
                      Na liście piw pszenicznych nie widzę Faustusa z Juranda
                      Może to dlatego, że jest warzone w Niemczech.
                      Życie jest jak skrzynka piw rzemieślniczych - nigdy nie wiesz na co trafisz!
                      Piwo domowe -
                      Centrum Piwowarstwa - sklep dla piwowarów domowych

                      Reklama w BROWARZE
                      PIWO GDZIE - STREFA Z ZASADAMI :D

                      Comment

                      • Bombadil13
                        Major Piwnych Rewolucji
                        • 2005.05
                        • 2479

                        Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika Maggyk
                        Może to dlatego, że jest warzone w Niemczech.
                        Napewno nie dlatego
                        Poszukuję

                        Comment

                        • doras
                          Szeregowy Piwny Łykacz
                          • 2003.02
                          • 10

                          W kategori piw ciemnych brakuje mi Gotyckiego

                          Comment

                          • doras
                            Szeregowy Piwny Łykacz
                            • 2003.02
                            • 10

                            sorry , rzeczywiscie jest w kategorii ciemne mocne

                            Comment

                            • Kaziu0085
                              Szeregowy Piwny Łykacz
                              • 2006.12
                              • 18

                              Wydaje mi sie ze Okocim, Karmi Selua i Okocim, Karmi Lamai powinny byc w kategorri piw aromatyzowanych niskoalkocholowych (w pszyszlym roku, bo teraz takiej nie bylo). Poniewaz w swojej musza rywalizowac z piwami majacymi nawet 6% Wydaje mi sie ze metody ich produkcji oraz grupa docelowych klijetow roznia sie tak ze nie moga one byc porownywane w jednej grupie. dziekuje i pozdrawiam wszystkich forumowiczow

                              Comment

                              Przetwarzanie...