Krzysiu napisał(a)
Moim zdanie powinieneś raz na zawsze wybić sobie cukier z głowy. Nie jest to coś, co dodaju piwu klasy. cukier dodaje się wyłacznie po to, by tanim kosztem zwiększyć ilość alkoholu w piwie, a nie o to chyba chodzi.
Moim zdanie powinieneś raz na zawsze wybić sobie cukier z głowy. Nie jest to coś, co dodaju piwu klasy. cukier dodaje się wyłacznie po to, by tanim kosztem zwiększyć ilość alkoholu w piwie, a nie o to chyba chodzi.
Dodają sporo więcej, wlaśnie z powodów ekonomicznych .
Cukier jest b.tani a słód drogi.Teraz wszyscy gonia za zyskiem dlatego piwa są coraz bardziej nijakie.
Mam pytanie do bardziej doświadczonych ode mnie ludzi robiących w domku piwo:na stronie Browamatora dostępnych jest 9 rodzajów ekstraktów słodowych(jasne, ciemne, barwiące, w syropie, lub suche).
rzeglądając dokładnie strone Browamatora wyczytałem że ekstrakt barwiący dobry będzie przez 2 tygodnie po otwarciu-czy to się tyczy jednak wszystkich ekstraktów??
!!
Comment