Pierwszy browar - german pils

Collapse
X
 
  • Czas
  • Pokaż
Clear All
new posts
  • mlody16
    Szeregowy Piwny Łykacz
    • 2025.11
    • 1

    #1

    Pierwszy browar - german pils

    Jako debiut, zdecydowałem się na zestaw brewkit + ekstrakt słodowy niechmielony zamiast cukru. Dokupiłem do tego drożdże US-05.
    Brewkit German pils + ekstrakt słodowy gozdawa jasny.

    Nastawione w piątek, już 2 dni drożdże pracują ( dzisiaj już o wiele słabiej niż wczoraj).
    Obawiam się tylko temperatury, bo w pomieszczeniu jest ok 22 stopnie, a termometr ciekłokrystaliczny na fermentorze pokazuje pomiędzy 22, a 23 stopnie.
    Niestety nie ma mnie na miejscu i nie mogę nic z tym zrobić.

    Myślicie, że pomimo tej temperatury moja pierwsza warka będzie zdatna do spożycia? 😆
  • ART
    mAD'MINd
    🥛🥛🥛🥛🥛🥛
    • 2001.02
    • 24301

    #2
    Biedy nie będzie 😀

    Zalecana temperatura fermentacji: 12-25°C (optymalnie 15-22°C).
    - Wspieraj swój Browar! Stań się Premium - Użytkownikiem!
    - Moje: zbieranie - Opole & warzenie - Browar Domowy Świński Ryjek ****
    - Uwarz swoje piwo domowe z naszym Centrum Piwowarstwa

    Sprawy dotyczące postów/wpisów/wątków/tematów zgłaszaj proszę narzędziem "Zgłoś [moderatorowi]" (Ikonka flagi przy danym wpisie).

    Comment

    • anteks
      Generał Wszelkich Fermentacji
      🥛🥛🥛🥛
      • 2003.08
      • 10856

      #3
      Kto Panie dał Tobie taki przepis? Pils w 22'C i na US?
      Mniej książków więcej piwa

      Comment

      widgetinstance 244 (Related Topics) skipped due to lack of content & hide_module_if_empty option.
      Przetwarzanie...