Rittmayer, Craftmayer Grünhopfen Pils (Hallertauer Blanc)

Collapse
X

• Czas
  • Pokaż
Clear All
new posts

Related Topics

Collapse

• darekd
    Rittmayer, Craftmayer Grünhopfen Pils (Mittelfrüh)
    darekd
    Znany browar z Górnej Frankonii (Bawaria)

Craftmayer to seria różnych piw. Na butelce ta sama eta, kontra dedykowana poszczególnym piwom.
    Trafiłem na pilsa na chmielu Mittelfrüh (Hallertau). Dodatkową atrakcją jest "zielony chmiel" czyli do warzenia wykorzystano...
    2022-05-07, 00:05
  • darekd
    Hoppebräu, Helles
    darekd
    Nowoczesny browar z Waakirchen z Górnej Bawarii. Jego historia sięga 2010, kiedy Markus Hoppe wraz żoną uwarzyli swoje pierwsze piwo w garażu.
    Dwa lata później Markus wyjechał na dwa lata na Mauritius, gdzie był piwowarem w browarze Flying Dodo. Po powrocie kontynuował działalność,...
    2025-07-11, 21:45
  • AaLeX
    Görlitzer Bierblume Brauerei, Pilsette böhmisch Pils
    AaLeX
    Piwo z małego browaru restauracyjnego w Görlitz, 100m od pieszego mostu granicznego. Określane jest jako czeski Pils. Alkohol 4,7%, ekstraktu brak, jest za to informacja o zalecanej temperaturze serwowania wynoszącej 6-7 stopni. Piwo jest mętne, co jest zaskakujące, jak na Pilsa. Zapach bardzo...
    2024-11-20, 10:41
  • AaLeX
    BG SA Zabrze, Łomża Pils
    AaLeX
    Dziwny ten pils. Słodki. W tle nuty goryczkowe, ale naprawdę marginalne. Jako mieszkaniec Niemiec, nie jestem nauczony takich pilsów. Kolejny polski pils z woltażem 6%. Przecież to jest absurd i nie spełnia definicji tego gatunku. Barwa złota. Piana została. Zapach ziołowy, chmielowy. Tylko...
    2024-08-08, 18:31
  • dadek
    Neißstraße 8, Bierblume Hausbrauerei
    dadek
    Często tak bywa, że od wielu lat przejeżdżamy przez jakieś miasto (szczególnie gdy jest ważnym węzłem kolejowym), korzystamy tylko z dworca i po szybkiej przesiadce podążamy dalej kolejnym pociągiem. Tak właśnie było w przypadku Görlitz, które to miasto wielokrotnie było "bramą...
    2023-04-27, 02:48
  • Loading...
  • Koniec listy.
Przetwarzanie...