Następną warkę zamierzam zrobić ze słodu. tyle jest ciekawych przepisów mówiących o gotowaniu słodu w odpowiedniej temperaturze np. 55C przez 15min itd.. jak utrzymać mam stałą temperaturę na gazie?
jak utrzymać temperaturę?
Collapse
X
-
Tagi: brak
-
Odp: jak utrzymać temperaturę?
Kokodżambo napisał(a)
Następną warkę zamierzam zrobić ze słodu. tyle jest ciekawych przepisów mówiących o gotowaniu słodu w odpowiedniej temperaturze np. 55C przez 15min itd.. jak utrzymać mam stałą temperaturę na gazie? -
Wielkie dzięki za tą radę, nie wpadłem na to że temperatura zacieru spada bardzo powoli... no ale od czego ma się doświadczonych kolegów..
p.s. widzę że jesteś z dębicy, mój kumpel Kyniu P. ma tam bar "gościniec"... dawno go nie widziałem, nie wiesz jak tam leci? pamiętam tą oryginalną kuchnię, barszcz z chleba albo garniec pierogów..Comment
-
wszystko świetnie Kokodżambo, ale dyskusje nie związane z tematami poruszanymi w tym dziale prowadź proszę w miejscach do tego przeznaczonych, np. w dziale "Przy piwie" lub poprzez PW z zainteresowaną osobą.- Wspieraj swój Browar! Stań się Premium - Użytkownikiem!
- Moje: zbieranie - Opole & warzenie - Browar Domowy Świński Ryjek ****
- Uwarz swoje piwo domowe z naszym Centrum Piwowarstwa
Sprawy dotyczące postów/wpisów/wątków/tematów zgłaszaj proszę narzędziem "Zgłoś [moderatorowi]" (Ikonka flagi przy danym wpisie).Comment
Related Topics
Collapse
-
Zaczyna się powoli sezon na portery, bo chłodna za oknem...
Abordaż to E: 21 i alk. 9,2%.
W zapachu przeważa paloność, lekkie rodzynki, obok nuta jakby stoutowa.
Barwa od spodu ciemnorubinowa, w górnych partiach brunatna.
PIana jak na portera po nalaniu obfita i dość...-
Channel: Piwo - konkretnie
2025-10-02, 23:32 -
-
Double IPA z alko 7.5%
Chmiele: Sabro Cryo, Ekuanot Cryo, Mosaic Cryo.
Piana - sporo na początku potem dziurawa warstwa.
Lacing - sporo.
Gaz - średni.
Barwa - zamglony pomarańczowy.
Aromat - fajna cytrusowość, dość rześkie.
Smak - słodkawe,...-
Channel: Hiszpania
2025-08-30, 23:23 -
-
DNEIPA, zapach to passiflora, mango, liczi, same owoce-na plus, nuta dolna lekko grejpfrut, sok pomarańczowy, oleiste. W smaku goryczka lekka, kwiatowa-rumianek, arnika, drapacz. Piwo jest trochę wodniste, ale to na karb sokowości, gładkie, od płatków. Udane z pewnością. Jeszcze nie poziom Big...
-
Channel: Piwo - konkretnie
2025-07-12, 11:04 -
-
Morašice, to mała wioska w Kraju Południowo morawskim. Najbliższe większe miasto to Znojmo, a i do niego będzie ze 25 km.
Rodzinny browarek Rauš znajduje się w przerobionym garażu rodzinnego domu. W sumie jest to dom dziadka, a wnuk Pavel Rauš jest tam piwowarem.
Bardzo...-
Channel: Czechy
-
-
One more kanpai @browar_lubrow & @onemorebeer.pl
5,3 ABV / ? P
Ryżowy Lager z chmielami Izabela i Amora preta
#ricelager #lager #cannedbeer #polishlager #izabela #amorapreta
One More Kanpai to jak spotkanie samuraja, który po długiej podróży...-
Channel: Piwo - konkretnie
2025-06-29, 13:25 -
- Loading...
- Koniec listy.
Comment