Może ktoś zechce sobie poczytać.
Jak się robi piwo bardziej naukowo link
Collapse
Related Topics
Collapse
-
Ekstr. 12,2%
Alk. 5,5%
Jakie chmiele nie podano.
Aromat - umiarkowanie intensywny aromat chmielu w kierunku słodkich owoców tropikalnych, brzoskwini, minimalnie kokos. Trochę słodu
Piana - zdecydowanie wysoka, dość trwała, dłuższy kożuszek
Barwa...-
Channel: Piwo - konkretnie
2025-07-15, 22:04 -
-
Kolejny, nowo otwarty browar w Pradze nosi nazwę Fuze. Podobno nazwa ma sugerować fuzję zmysłów, smaków i ludzi.
Browar wraz z restauracją działa od kwietnia 2024 roku i zajmuję spora część ogromnego biurowca Nové Masaryčka. Trzeba przyznać, że budynek wygląda bardzo...-
Channel: Czechy
-
-
Zachęcam do wprowadzania informacji o nadchodzących wydarzeniach w naszym piwnym świecie.
Żeby Wydarzenia wyświetlały się odpowiednio także na liście nadchodzących imprez trzeba poprawnie wypełnić formularz nowego wpisu.
Najpierw wybór najodpowiedniejszego działu...-
Channel: Imprezy, promocje, wydarzenia
-
-
Szlajając się w końcu marca po Śląsku nie mogłem ominąć kolejnego nowego browaru. Choć działa od jesieni 2022 jest już dobrze znany piwoszom z całej Polski, tak jak i jego założyciel Paweł Masłowski, wiele lat pracujący dla Pinty w Browarze na Jurze w odległym o 8 km Zawierciu. Dzięki...-
Channel: Śląskie
-
-
Niefiltrowany koźlak majowy z Bielawy (kiedyś działali pod nazwąBielawska Wytwórnia Napojów)
Ekstr. 15,5%
Alk. 6,5%
Aromat - słodowy, karmel, toffi otulający biszkopt, ale też ciut suszu owocowego i chmieli
Piana - wysoka, umiarkowanie trwała, koronka...-
Channel: Piwo - konkretnie
2025-12-05, 02:58 -
- Loading...
- Koniec listy.