napowietrzenie mlodeg piwa
Witam
po zdekantowaniu na cicha, zaczelo kapac z kranika wiec musialem szybko przelac do innego pojemnika i chyba się zielone piwko napowietrzyło i dosyć spienilo. Czy to się negatywnie odbije?
pozdrawiam, Michal
Ogłoszenie
Collapse
No announcement yet.
FAQ - podstawowe pytania.
Collapse
This is a sticky topic.
X
X
-
Nie ma moda w tym dziale, więc jak mniemam ART z doskoku tego pilnuje.
Leave a comment:
-
-
Mam pytanie - dlatego pytania "kołyskowe" plątają się po innych działach, a głównie surowcach? Od zadawania pytań o pierdoły jest "kołyska", a działy "surowce" i "sprzęt" to dział teoretyczno - opracowaniowe.
Nikt tego nie pilnuje?
Leave a comment:
-
-
Wspaniały i jakże trafny temat, ale... przeczytałem go dopiero po 5 latach obecności na forum.
Leave a comment:
-
-
A ja niestety zrobiłem z siebie idiotę . Niestety taki jestem że najpierw mówię (piszę) a później myślę i ni cholery inaczej się nie da. Może nie pisać wcale
Leave a comment:
-
-
Jeżeli jest to możliwe , popieram pomysł joelki, umieszczenie takiego tekstu, przy wejściu do browarnictwa amatorskiego ułatwiło by sprawę wielu początkującym! Sam od niedawna jestem aktywnym użytkownikiem tego forum i jak przeczytałem tą instrukcję to aż się zaczerwieniłem... początkujący zazwyczaj nie są cierpliwi i tak w sumie oczywiste rzeczy, które ułatwiłyby życie każdemu, jak nie zakładanie kilku wątków na jeden temat (np.zaczynam i ...) nie są przestrzegane.
Leave a comment:
-
-
Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika Krzysiu1. Chcę się o coś zapytać.
odp. przeczytaj najpierw artykuły, a potem wszystko, co jest na forum.
Leave a comment:
-
-
Oki, już zrozumiałem, że to Twoja rola, a ja mogę jedynie zgłaszać ewentualne braki
Leave a comment:
-
-
Zanim zadasz jakieś pytanie, zastanów się, czy nie robisz z siebie idioty.
Leave a comment:
-
-
Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika Krzysiu4. Apeluję o bardziej rzeczowe i systematyczne opisywanie warzenia.
Szanowni pństwo, djcie sobie na wstrzymanie. Co wynika z informacji że "dzisiaj nie mogłem, może uwarzę za parę dni", albo "temperatura spadła mi o parę stopni"?
Traktujmy się rzeczowo i odpowiedzialnie, to nie jest dział o dupie Maryni.
Leave a comment:
-
-
4. Apeluję o bardziej rzeczowe i systematyczne opisywanie warzenia. Jak powiem, że mój sposób jest wskazany, i tak część uzna mnie za zarozumiałego durnia. Ale z wpisów typu "zaraz może coś dodam", "właśnie zacieram" czy "jestem w trakcie i jeszcze nie jestem pewien" niewiele wynika. Myślę, że każdy byłby zainteresowany czytelnym i precyzyjnym zilustrowaniem przebiegu procesu - ja sam czytam z ciekawością WSZYSTKIE tematy warzelne (i tylko niektóre komentuję złośliwie).
Leave a comment:
-
Leave a comment: