Drożdże pseudogorzelnicze - jakie?

Collapse
X
 
  • Czas
  • Pokaż
Clear All
new posts
  • Marusia
    Marszałek Browarów Rzemieślniczych
    🍼🍼
    • 2001.02
    • 20221

    #46
    Ja mam w lodówce takie suche drożdże, przywiezione mi z USA przez Chrisa, na moje wlasne nieopatrzne zamówienie na których napisane jest, że służą do odfermentowywania płynów z wytrzymałościa nawet do 20% alkoholu
    jak co, to mogę zapakowac je w kopertę i wysłać, bo boję się ich użyć do piwa
    Ostatnia zmiana dokonana przez Marusia; 2006-01-26, 22:59.
    www.warsztatpiwowarski.pl
    www.festiwaldobregopiwa.pl

    www.wrowar.com.pl



    Comment

    • e-prezes
      Generał Wszelkich Fermentacji
      🥛🥛🥛🥛🥛
      • 2002.05
      • 19325

      #47
      miałem podobne (były w ofercie ANKA) tzw. silne do win, ale skorzystałem z nich kiedyś przy eksperymencie z piwem. ciekawy efekt, ale nie do powtórzenia

      Comment

      • huanghua
        Major Piwnych Rewolucji
        • 2005.10
        • 1910

        #48
        Na razie jestem na etapie obmyslania koncepcji, poszerzania wiedzy, itd. Dzieki za oferowaną pomoc.
        W trakcie aktualizacji: Moje receptury (na razie brak casu)

        Comment

        Related Topics

        Collapse

        • Piotr7
          drożdże dla początkującego
          Piotr7
          Witam!
          Jestem nowy w warzeniu. Bardzo lubię piwo, jego koneserem jestem od dawna. i dlatego zdecydowałem się zacząć warzyć.
          Wciąż przeglądam forum, jest tu mnóstwo informacji i jeszcze wiele do nauczenia się. ale chciałbym się dowiedzieć jakie drożdże polecacie dla początkującego?...
          2024-12-09, 14:24
        • etman
          Drożdże White Labs WLP4000 Vermont Ale Yeast (płynne)
          etman
          Taki oto szczep trafił do Centrum Piwowarstwa ostatnio:
          White Labs WLP4000 Vermont Ale Yeast

          Szczep wyizolowany z wyjątkowego Double IPA pochodzącego z Vermont. Wytwarza złożony owocowy profil estrów z nutami brzoskwini, moreli i lekkich cytrusów, który uzupełnia każde mocno...
          2024-11-23, 19:56
        • etman
          Drożdże Pomona Modern Hybrid IPA Yeast, Lallemand
          etman
          Taki oto szczep trafił do Centrum Piwowarstwa ostatnio:
          Lallemand LalBrew Pomona Modern Hybrid IPA Yeast 11 g

          Drożdże hybrydowe wytwarzające piwa z nutami brzoskwini, cytrusów i owoców tropikalnych. Szczep został opracowany przez Escarpment Laboratories (partnera Lallemand z...
          2024-10-29, 22:38
        • darekd
          SanFrutos, DH IPA
          darekd
          Kraftowy browar z miasta Segovia z regionu Kastylia i León (mniej więcej pomiędzy Madrytem a Valladolid).
          Działają od 2013 r.

          DH to "dry hopped", West Coast IPA (tak na necie, bo na butelce India Pale Ale), niestety nie podają jakie chmiele,
          6% alk.
          ...
          2025-07-04, 01:44
        • Marianowar_pl
          Drożdże płynne - jak używać?
          Marianowar_pl
          Witam wszystkich,

          Mam pytanie w kwestii drożdży płynnych, jako że nigdy ich wcześniej nie używałem, to czy ktoś mógłby mi tak łopatologicznie wyjaśnić jak należy je zadawać? Jak je wcześniej przygotowywać?

          Na instrukcji uzytkowania w np. twoimbrowarze jest...
          2025-05-12, 16:32
        • Loading...
        • Koniec listy.
        Przetwarzanie...