Brewkit i kilka pytań

Collapse
X
 
  • Czas
  • Pokaż
Clear All
new posts
  • DonZ
    Porucznik Browarny Tester
    • 2013.03
    • 303

    #16
    Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika MarcinKan
    jak nie możesz inaczej .. to czemu nie .. jak będziesz miał poczucie niespełnienia po chmieleniu to zawsze jeszcze zostanie ci chmielenie na zimno
    to też rozważałem, chciałbym goryczkę uzyskać lubelskim a aromat jakimś amerykańcem
    Ostatnia zmiana dokonana przez DonZ; 2013-05-12, 21:34.

    Comment

    • MarcinKan
      Sierżant Pijalniowy Zaprawiacz
      • 2013.02
      • 191

      #17
      chmielenie to już indywidualna sprawa ... to jak doprawianie rosołu przyprawami ... jak już tak się bawisz w podniecanie podniebienia to zapisuj wszystko co kiedy dajesz i na ile ... przynajmniej, jak ci nie wyjdzie to w przyszłości będziesz wiedział, jak nie robić ... lub jak zrobić - bo wyszło niebo w gębie

      Comment

      Related Topics

      Collapse

      • Grbuy
        Piwo z ekstraktów słodowych. Podstawy
        Grbuy
        Witam! Trochę zacząłem od nie tej strony i nie ogarniam kilku spraw na które nie potrafię znaleźć odpowiedzi poprzez wyszukiwarkę. Mam za sobą można tak powiedzieć drugie piwo w tym roku jak i w swoim życiu. Pierwsze to było po prostu nastawienie Brewkitu (Stout) na fermentację w okolicach...
        2023-11-30, 20:57
      • bastion
        Ukraina, Valea Kuzmina, Dżerelna 1, Bukowinska Browarnia Tuko.
        bastion
        Ktoś coś słyszał, ktoś coś widział, ale konkretów żadnych, albo niewiele. W okolicach Czerniowców ma działać jakiś mały browarek, mocno utajniony, co nie jest jakimś novum w tamtych stronach.
        Przy moim pobycie tam, spróbowałem rozszyfrować tą zagadkę.
        Kilkanaście kilometrów...
        2021-04-21, 21:23
      • adam1878red
        powitanie i pytanie
        adam1878red
        Witam wszystkich i mam pewne nasuwające mi się po ostatnim warzeniu pytanie.
        Posiadam kociołek warzelny VEVOR 30 litrów i o ile warzenie piwa w ilości 20 litrów nie nastręcza żadnych problemów, tak przy moim 1 podejściu do stouta postanowiłem go zrobić w ilości 10 litrów. I tu zaczęły...
        2025-08-04, 19:14
      • SyLwIaFamatAukcje
        Sprzedam linię do produkcji piwa rzemieślniczego
        SyLwIaFamatAukcje
        Oferujemy Państwu,
        linię do produkcji piwa rzemieślniczego wyprodukowaną w 2015 r. przez PPUH Rctronik (obecnie Inomero Sp. z o.o.) o wydajności około 300 litrów na dobę wraz z płytami warstwowymi PIR ściennymi i dachowymi z rozbiórki pomieszczenia o powierzchni 70m2, stanowiącego chłodzony...
        2025-06-05, 09:53
      • jujooo
        Przeterminowane składniki do piwa BREWKIT
        jujooo
        Witam serdecznie.

        Mam pytanie. Chciałbym zrobić piwo z brewkitu używając do tego ekstraktu słodowego. Wszystko mam przygotowane, ale problem w tym, że obie puszki (brewkit oraz ekstrakt) są przeterminowane około dwa lata.

        Mam pytanie, czy warto ryzykować z użyciem...
        2023-08-23, 15:14
      • Loading...
      • Koniec listy.
      Przetwarzanie...