Brewkit i kilka pytań

Collapse
X
 
  • Czas
  • Pokaż
Clear All
new posts
  • DonZ
    Porucznik Browarny Tester
    • 2013.03
    • 303

    #16
    Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika MarcinKan
    jak nie możesz inaczej .. to czemu nie .. jak będziesz miał poczucie niespełnienia po chmieleniu to zawsze jeszcze zostanie ci chmielenie na zimno
    to też rozważałem, chciałbym goryczkę uzyskać lubelskim a aromat jakimś amerykańcem
    Ostatnia zmiana dokonana przez DonZ; 2013-05-12, 21:34.

    Comment

    • MarcinKan
      Sierżant Pijalniowy Zaprawiacz
      • 2013.02
      • 191

      #17
      chmielenie to już indywidualna sprawa ... to jak doprawianie rosołu przyprawami ... jak już tak się bawisz w podniecanie podniebienia to zapisuj wszystko co kiedy dajesz i na ile ... przynajmniej, jak ci nie wyjdzie to w przyszłości będziesz wiedział, jak nie robić ... lub jak zrobić - bo wyszło niebo w gębie

      Comment

      Related Topics

      Collapse

      • Grbuy
        Piwo z ekstraktów słodowych. Podstawy
        Grbuy
        Witam! Trochę zacząłem od nie tej strony i nie ogarniam kilku spraw na które nie potrafię znaleźć odpowiedzi poprzez wyszukiwarkę. Mam za sobą można tak powiedzieć drugie piwo w tym roku jak i w swoim życiu. Pierwsze to było po prostu nastawienie Brewkitu (Stout) na fermentację w okolicach...
        2023-11-30, 20:57
      • Heisenberg
        Weryfikacja przepisu
        Heisenberg
        Czy coś pijalnego z tego wyjdzie?
        Zależy mi na uzyskaniu Belgijskiego wit'a, gdzie pierwsze nuty gra pomarańcza.
        -Brewkit Brewferm Witbier – 1,5 kg
        -Ekstrakt pszeniczny jasny suchy (DME) – 0,65 kg
        -Drożdże Lallemand Wit (Belgian Wit)
        -Skórka pomarańczy Curaçao...
        2025-12-17, 00:07
      • adam1878red
        powitanie i pytanie
        adam1878red
        Witam wszystkich i mam pewne nasuwające mi się po ostatnim warzeniu pytanie.
        Posiadam kociołek warzelny VEVOR 30 litrów i o ile warzenie piwa w ilości 20 litrów nie nastręcza żadnych problemów, tak przy moim 1 podejściu do stouta postanowiłem go zrobić w ilości 10 litrów. I tu zaczęły...
        2025-08-04, 19:14
      • bastion
        Ukraina, Valea Kuzmina, Dżerelna 1, Bukowinska Browarnia Tuko.
        bastion
        Ktoś coś słyszał, ktoś coś widział, ale konkretów żadnych, albo niewiele. W okolicach Czerniowców ma działać jakiś mały browarek, mocno utajniony, co nie jest jakimś novum w tamtych stronach.
        Przy moim pobycie tam, spróbowałem rozszyfrować tą zagadkę.
        Kilkanaście kilometrów...
        2021-04-21, 21:23
      • SyLwIaFamatAukcje
        Sprzedam linię do produkcji piwa rzemieślniczego
        SyLwIaFamatAukcje
        Oferujemy Państwu,
        linię do produkcji piwa rzemieślniczego wyprodukowaną w 2015 r. przez PPUH Rctronik (obecnie Inomero Sp. z o.o.) o wydajności około 300 litrów na dobę wraz z płytami warstwowymi PIR ściennymi i dachowymi z rozbiórki pomieszczenia o powierzchni 70m2, stanowiącego chłodzony...
        2025-06-05, 09:53
      • Loading...
      • Koniec listy.
      Przetwarzanie...