Wspieraj BroBiz! BrowarBiz utrzymuje się z dobrowolnych datków PremiumUżytkowników.
Do absolutne podstawowego działania serwisu niezbędnych jest 100 wspierających osób.
Żeby go móc rozwijać - potrzeba 300+ wspierających.
Dodaj swoją cegiełkę teraz!
Nieustające wsparcie daje nam sklep piwowarski Centrum Piwowarstwa pokrywając resztę brakujących talarów - zapraszamy na zakupy!

Gęstwa

Collapse
X

Treść dla wspierających

Treść dostępna jest dla osób, które wspierają działanie Browar.Bizu.

To nic nowego. Za wszystko, co tu widzisz (i za to, czego jeszcze nie widzisz), ktoś płaci — pracą, wiedzą albo pieniędzmi.

Browar.Biz to miejsce bez reklam, sponsorów i ukrytych interesów. Istnieje wyłącznie dzięki ludziom, którzy uznali, że warto.

Aktualny poziom wsparcia: 20%

To cel finansowy umożliwiający podstawowe działanie serwisu.

Możesz wesprzeć Browar.Biz na dwa sposoby:

• 💛 Wsparcie finansowe
    Jeśli możesz i chcesz — pomóż utrzymać serwis.
    Zaloguj się i wspieraj
  • ✍️ Wkład merytoryczny
    Napisz coś piwnego. Załóż temat lub dołącz do dyskusji.
Zaloguj się i napisz coś na ten temat Utwórz nowy wpis (w wybranym dziale)

Related Topics

Collapse

• darekd
    Ladenburger, Bad Santa Weizenbock XMS SPCL Edition 23
    darekd
    Browar z Badenii-Wirtembergii, który lata temu miał pszenicznego koźlaka na rynku polskim pod tą marką:

https://www.browar.biz/forum/piwo/pi...warmia-tarczyn

To ma 16% ekstr. i 8 % alk.

Ten...
    2024-02-21, 01:23
  • Elektryk
    gestwa wb-06 do AIPA
    Elektryk
    Cześć mam dylemat co za piwo Mi wyjdzie z gestwa wb-06 słody pale ale , karmelowy, monachijski,
    wiedeński.Została mi gestwa po weizenie a pszenicy ni chuchu, chodzi mi czy popsuje mi smak AIPY
    czy pójdzie to pić
    2016-10-31, 18:10
  • darekd
    ? [Harpagan], Kazuar Chichotliwy
    darekd
    DDH Hazy IPA
    16,5% ekstr.,
    6,3% alk.
    Chmiele: Nelson Sauvin i Enigma

Aromat - winogrona, tropikalne owoce , ale bez specjalnej wyrazistości, trochę plącze się kokos.
    Piana - średnia, niezbyt trwała, szczątkowy kożuszek na dłużej
    Barwa - zabielona,...
    2022-08-21, 23:19
  • yavo
    Lallemand Philly Sour - lag
    yavo
    Drogie "Bravo Girl",
    ja dzisiaj z takim oto pytaniem, co robić - a mianowicie w niedzielny wieczór zaszczepiłem rzeczonymi drożdżami szesnastolitrową brzeczkę o ekstrakcie 18'. Kalkulator Lallemanda powiedział mi, że wsypałem za mało drożdży (11g vs 21). Mamy wtorkowe popołudnie,...
    2022-02-22, 13:13
  • Petitpierre
    To Øl, #DIPA
    Petitpierre
    Cascade, Citra, Simcoe, 8,7vol, kupione za małe pieniądze, więc warto pokosztować:

wygląda jak gęstwa albo sok pomarańczowy z farfoclami, pachnie bardzo owocowo, pomarańcza, banan, brzoskwinia, nuta dolna lekko chmiel. Nie ma sosny, żywic, smak łagodne, goryczka kaskadowa, ale...
    2021-09-18, 12:40
  • Loading...
  • Koniec listy.
Przetwarzanie...