Witam serdecznie, dwa piwka... yyy tzn pytanka:
1. Czy kapsle patentowe trzymają na tyle mocno, że jak mają być granaty to będą, czy przy odpowiednim ciśnieniu, zacznie uciekać nadmiar CO2 [ nowe uszczelki ] ?
2. Cicha w piwnicy. Potem przeniesienie 3 piętra do góry celem rozlewu do butelek. Czy jak postoi w spokoju na górze powiedzmy 24h to klarowność wróci do stanu "z piwnicy", czy nie ma szans ?
1. Czy kapsle patentowe trzymają na tyle mocno, że jak mają być granaty to będą, czy przy odpowiednim ciśnieniu, zacznie uciekać nadmiar CO2 [ nowe uszczelki ] ?
2. Cicha w piwnicy. Potem przeniesienie 3 piętra do góry celem rozlewu do butelek. Czy jak postoi w spokoju na górze powiedzmy 24h to klarowność wróci do stanu "z piwnicy", czy nie ma szans ?
już zrobiłeś to może coś orzekniesz. Zrobiłem ostatnio AIPA i rozlałem do butelek (glukoza do fermentora - zabełtane i ognia). Te, które poszły pod kapsle są ok, a te co pod krachle przy otwarciu fontanna (no chyba, że mocno schłodzę). I to wszystkie, które mam z krachlą do tej pory się tak zachowywały! Czary?
.
Comment