Jako, że jestem tu nowy witam wszystkich serdecznie.
Moja historia wygląda następująco, postanowiłem uwarzyć AIPA. Znalazłem przepis, który jak został opisany wygrywał oraz zajmował wysokie miejsca w konkursach, tak więc decyzja zapadła. Na początku szło wszystko sprawnie do czasu gdy zobaczyłem jakąś zawiesinę dzień po przelaniu piwa na cichą fermentację, i już się utrzymuje tak 5 dni. Dodam, że po zakończeniu burzliwej tego nie było, oraz że piwo było chmielone na zimno na burzliwej i cichej. Moje pytanie brzmi: co to jest, skąd się to wzięło, jak się tego pozbyć najbezpieczniej (mechanicznie sitkiem czy może jakoś chemicznie)?
Poniżej zdjęcie jak to wygląda.
Pozdrawiam
Moja historia wygląda następująco, postanowiłem uwarzyć AIPA. Znalazłem przepis, który jak został opisany wygrywał oraz zajmował wysokie miejsca w konkursach, tak więc decyzja zapadła. Na początku szło wszystko sprawnie do czasu gdy zobaczyłem jakąś zawiesinę dzień po przelaniu piwa na cichą fermentację, i już się utrzymuje tak 5 dni. Dodam, że po zakończeniu burzliwej tego nie było, oraz że piwo było chmielone na zimno na burzliwej i cichej. Moje pytanie brzmi: co to jest, skąd się to wzięło, jak się tego pozbyć najbezpieczniej (mechanicznie sitkiem czy może jakoś chemicznie)?
Poniżej zdjęcie jak to wygląda.
Pozdrawiam

? Wyszukiwarka nic nie pokazała pomimo wpisywania różnych opcji
. A to przecież starówka, zaledwie 300 m od głównego dworca DB, więc raczej odwiedzających nie brakuje, zapewne z Polski również. A jak wyczytałem na stronie...
Comment