ale gwarantuje Ci , że Twoje własne piwo będzie ci na pewno bardziej smakować niż ikony stylów.
Dokładnie tak jest. Mam na koncie dopiero osiem warek a z efektów jestem bardzo zadowolony. Wczoraj otworzyłem swojego stouta owsianego - tak dobrego stouta jeszcze nie piłem Wieczorem w pubie piłem Beamisha i o wiele mniej mi smakował
Dzięki jeszcze raz za wartościowe informacje!
pozdrawiam
Browar restauracyjny w samym sercu pięknej gentskiej starówki odwiedziliśmy 5.08.2024. Mieści się on na parterze 2-piętrowej białej kamienicy, przed którą wprost na bruku rozstawiono ogródek z firmowymi parasolami otoczony skrzyniami z zielenią. Mimo, że to ulica można tu przyjemnie posiedzieć...
Mlejn, to kolejny ,wiejski, browarek, który powstał na skraju malutkiej wioski Rozstání oddalonej o niespełna osiem kilometrów od Moravská Třebová. Browar zajmuje część kompleksu starego młyna, który stoi tuż przy drodze, zaraz za torami kolejowymi i u podnóża górki Doubravice....
To moje pierwsze piwo z brew kitu, pale ale + suchy ekstrakt. Fermentacja w ok. 20 stopniach. Na cichą przelałem po 9 dniach, gdy co kilkadziesiąt sekund był ruch w rurce. Po burzliwej ciągle utrzymywała się piana na piwie, po przelaniu piana ciągle na tym samym poziomie. Bulgota mniej więcej...
Aromat - na pierwszym miejscu słód z podsuszonym ziarnem, łagodny jak na pilsa chmiel (łąka, kwiaty)
Piana - wyższa, umiarkowana trwałość z dłuższą koronką ...
W północnej Hesji zbyt wielu browarów nie znajdziemy, a do policzenia takich średniej wielkości nie są potrzebne nawet wszystkie palce jednej ręki. Hütt, z tradycją warzenia od 1752 roku i produkcją około 80 tyś. hl rocznie, jest więc rodzynkiem na tym terenie. Browar mieści się tuż...
Comment