Wspieraj BroBiz! BrowarBiz utrzymuje się z dobrowolnych datków PremiumUżytkowników.
Do absolutne podstawowego działania serwisu niezbędnych jest 100 wspierających osób.
Żeby go móc rozwijać - potrzeba 300+ wspierających.
Dodaj swoją cegiełkę teraz!
Nieustające wsparcie daje nam sklep piwowarski Centrum Piwowarstwa pokrywając resztę brakujących talarów - zapraszamy na zakupy!

Pierwsza warka

Collapse
X

Treść dla wspierających

Treść dostępna jest dla osób, które wspierają działanie Browar.Bizu.

To nic nowego. Za wszystko, co tu widzisz (i za to, czego jeszcze nie widzisz), ktoś płaci — pracą, wiedzą albo pieniędzmi.

Browar.Biz to miejsce bez reklam, sponsorów i ukrytych interesów. Istnieje wyłącznie dzięki ludziom, którzy uznali, że warto.

Aktualny poziom wsparcia: 20%

To cel finansowy umożliwiający podstawowe działanie serwisu.

Możesz wesprzeć Browar.Biz na dwa sposoby:

• 💛 Wsparcie finansowe
    Jeśli możesz i chcesz — pomóż utrzymać serwis.
    Zaloguj się i wspieraj
  • ✍️ Wkład merytoryczny
    Napisz coś piwnego. Załóż temat lub dołącz do dyskusji.
Zaloguj się i napisz coś na ten temat Utwórz nowy wpis (w wybranym dziale)

Related Topics

Collapse

• Grbuy
    Piwo z ekstraktów słodowych. Podstawy
    Grbuy
    Witam! Trochę zacząłem od nie tej strony i nie ogarniam kilku spraw na które nie potrafię znaleźć odpowiedzi poprzez wyszukiwarkę. Mam za sobą można tak powiedzieć drugie piwo w tym roku jak i w swoim życiu. Pierwsze to było po prostu nastawienie Brewkitu (Stout) na fermentację w okolicach...
    2023-11-30, 20:57
  • joshx
    Bitter/Ale/ Strong Ale
    joshx
    Witam. Możecie polecić jakiś sprawdzony zestaw surowców (20L) do uwarzenia Brytyjskiego Ale czy nawet Strong Ale. Ewentualnie jakiś sprawdzony przepis na którego podstawie można by samemu dobrać surowce. Ekstrakt 12 Blg lub nieco powyżej. Generalnie zależy mi żeby oprócz biszkoptów w smaku...
    2023-01-12, 00:35
  • RomaNzRumunii
    Vienna lager bardzo wolną fermentacja
    RomaNzRumunii
    Witam wszystkich serdecznie, mój drugi brewkit, jak w tytule Vienna lager z Gozdawy, do tego pucha słodu zamiast cukru(za radami kolegów z forum) no i trochę się zamuliłem i dodałem 1 kg glukozy (nie wiem czy nie przesadziłem). Drożdże z zestawu, według producenta fermentują nawet w 14...
    2022-01-25, 16:05
  • RomaNzRumunii
    Pierwszy brewkit fermentacja cicha
    RomaNzRumunii
    Witam wszystkich browarników, jestem nowy na forum i świerzak amator w kwesti warzenia , to moja pierwsza warka dlatego nie rzucając się z motyką na słońce zdecydowałem się na "zupkę chińską" ☺. Może dla was banalne pytanie ale nie chcę nic skopać a po przeczytaniu wielu tematów...
    2021-01-25, 20:25
  • Zajac2525
    Pomoc z przepisem na piwo.
    Zajac2525
    Cześć, potrzebuje pomocy z przepisem, niedawno nabyłem zestaw surowców na Citrus American Pale Ale 12,5° 32 IBU, niestety do zestawu nie był dołączony przepis. Jestem początkującym piwowarem i nie chcę zepsuć warki poprzez nieprawidłowe nachmielenie. Proszę o pomoc, w jakich temperaturach...
    2019-06-20, 12:01
  • Loading...
  • Koniec listy.
Przetwarzanie...