Porównanie drożdży

Collapse
X

• Czas
  • Pokaż
Clear All
new posts
  • piotr7404
    Szeregowy Piwny Łykacz
    • 2016.10
    • 23

Porównanie drożdży

Witam.
    Przymierzam się do warzenia AIPY z zestawu surowców. Trzeba dokupić do zestawu drożdże. I tu mam wątpliwość: czy Gozdawa PAY7 o wadze 10 gram da radę, czy lepiej kupić drugie z proponowanych, US-05? Tych jest 11,5 grama.
    Będę wdzięczny za pomoc.
  • Hanzo
    Sierżant Pijalniowy Zaprawiacz
    • 2016.02
    • 114

Ja bym wybrał US-05. Kilka razy ich używałem, nigdy nie miałem problemów ze startem czy refermentacją.

Comment

Related Topics

Collapse

• Mar11111
      Początki z brewkitem...
      Mar11111
      Cześć. To mój pierwszy temat, chciałem Was zapytać o pewną sprawę.
      ​​​​​​Nastawiłem dwa tyg temu moją drugą "partię" piwa z brewkitu. Pierwszy to był Coopers Lager + drożdże z zestawu + 1kg glukozy. Po ok 10 dniach ilość cukru wskazywało na 1BLG. Zabutelkowałem,...
      2024-04-20, 15:46
    • Grbuy
      Piwo z ekstraktów słodowych. Podstawy
      Grbuy
      Witam! Trochę zacząłem od nie tej strony i nie ogarniam kilku spraw na które nie potrafię znaleźć odpowiedzi poprzez wyszukiwarkę. Mam za sobą można tak powiedzieć drugie piwo w tym roku jak i w swoim życiu. Pierwsze to było po prostu nastawienie Brewkitu (Stout) na fermentację w okolicach...
      2023-11-30, 21:57
    • darekd
      Warka, Złoty Pils
      darekd
      Z okazji 50 rocznicy powstania browaru uwarzono to jubileuszowe piwo.

W składzie słód pilzneński i monachijski (bez niesłodowanych składników), chmiele: Lubelski, Magnum i Marynka.
      Alk. 5,0%

Aromat - wyraźny ziołowy chmiel, pod tym lekki słód
      Piana -...
      2025-07-20, 01:10
    • seba76
      Grainfather G30 v2+ filtr BackBrewing+ akcesoria
      seba76
      Grainfather G30 v2 + filtr BackBrewing + akcesoria – stan bdb!

Sprzedam Grainfather G30 v2, użyty tylko 3 razy – stan bardzo dobry. Do G30 dołączone wszystko co wchodzi w skład kompletu czyli kociołek, kosz zacierny, sterownik, chłodnica przeciwbieżna, okablowanie, rurki, itd....
      2025-06-23, 09:26
    • Heisenberg
      Zakażenie czy dalsza fermentacja?
      Heisenberg
      Cześć wszystkim
      Dopiero zaczynam przygodę z piwowarstwem. Zakupiłem zestaw startowy z brew kitem Finlandia Premium Lager i nastawiłem pierwszą warkę. 21 litrów gotowego nastawu, po 2 tygodniach fermentacji w 21 stopniach, na drożdżach z zestawu zlane na cichą (BLG początkowe 10,...
      2025-06-08, 14:55
    • Loading...
    • Koniec listy.
    Przetwarzanie...