Witam wszystkich!
Planuję zrobić sobie w przyszłym tygodniu pierwszą warkę American wheat'a z zacieru, większość rzeczy już wiem ale pozostały dwa pytania i będę wdzięczny jeśli ktoś mi odpowie:
a) Będę zamawiał takie drożdże
i ponieważ pierwszy raz używać będę drożdży płynnych chciałbym się dowiedzieć jak je zadać żeby nie zepsuć. Obiło mi się o uszy że przed użyciem trzeba pognieść ale nie jestem ogólnie zaznajomiony z tematem więc proszę o wyjaśnienie jeśli można.
b) Chłodzenie. Chcę się upewnić czy to głupi pomysł czy też nie jeśli wystawię garnek z brzeczką na balkon i zabezpieczę sitem (bo chyba nie można zakrywać przy chłodzeniu). Czy to ma sens czy to idiotyzm bo wyparuje cała woda?
Jeśli idiotyzm to będę musiał chłodzić w wannie.
Dzięki i pozdrawiam
Planuję zrobić sobie w przyszłym tygodniu pierwszą warkę American wheat'a z zacieru, większość rzeczy już wiem ale pozostały dwa pytania i będę wdzięczny jeśli ktoś mi odpowie:
a) Będę zamawiał takie drożdże
i ponieważ pierwszy raz używać będę drożdży płynnych chciałbym się dowiedzieć jak je zadać żeby nie zepsuć. Obiło mi się o uszy że przed użyciem trzeba pognieść ale nie jestem ogólnie zaznajomiony z tematem więc proszę o wyjaśnienie jeśli można.
b) Chłodzenie. Chcę się upewnić czy to głupi pomysł czy też nie jeśli wystawię garnek z brzeczką na balkon i zabezpieczę sitem (bo chyba nie można zakrywać przy chłodzeniu). Czy to ma sens czy to idiotyzm bo wyparuje cała woda?
Jeśli idiotyzm to będę musiał chłodzić w wannie.
Dzięki i pozdrawiam
, a jeszcze co do chłodnicy to dwie rzeczy mnie nurtują:
Od tamtego (znanego również jako Green Monster, na ul. Ruko 12) się odbiłem, więc nie ma o czym gadać. Tu natomias mamy ciekawą sprawę. Browar zlokalizowany jest w prywatnym domu, przy ulicy...
Comment