Mam pytanko: jak długo trzeba/powinno się gotować brewkita pszenicznego z Browamatora-czy wystarczy żeby się rozpuścił w kotle wraz z dodatkiem ekstraktu słodowego, czy trzeba go potem jeszcze pogrzać, a jesli tak to ile czasu i do jakiej temperatury? Pytam dlatego, że moją pierwszą warkę gotowałem tyle ile uważałem za stosowne, a w sumie nie wiem jak powinno być prawidłowo... 
 
Wątpliwości nabrałem, gdy osoby któe częstowałem zwróciły uwagę że piwo ma "dymny" posmak-pomyślałem wtedy, że być moze za długo gotowałem i cukry zawarte w słodzie zaczęły się karmeliwować... 
  
  
 
Kolejną warkę - "john bull extra strong lager" tylko rozpuściłem i "pogrzałem" i porównam za jakiś czas ze zdecydowanie dłużej gotowanym jasnym pszenicznym Browamatora...
					 
 Wątpliwości nabrałem, gdy osoby któe częstowałem zwróciły uwagę że piwo ma "dymny" posmak-pomyślałem wtedy, że być moze za długo gotowałem i cukry zawarte w słodzie zaczęły się karmeliwować...
 
  
  
 Kolejną warkę - "john bull extra strong lager" tylko rozpuściłem i "pogrzałem" i porównam za jakiś czas ze zdecydowanie dłużej gotowanym jasnym pszenicznym Browamatora...
 
		
	 Gotowanie "gotowca"
									
									
									Gotowanie "gotowca"
								 
		
	 
  
  
							
						 
		
	 
		
	 
		
	 
		
	 
		
	 
		
	 
		
	 
		
	 
		
	
Comment