Jako raczkujący piwowarek, poczytuję sobie historyjki drożdżowe i nigdzie nie napisano, że starterowi powinno być ciepło 24*C było by chyba dobrze.
Starter nie startuje...
Collapse
Related Topics
Collapse
-
Witam wszystkich,
Mam pytanie w kwestii drożdży płynnych, jako że nigdy ich wcześniej nie używałem, to czy ktoś mógłby mi tak łopatologicznie wyjaśnić jak należy je zadawać? Jak je wcześniej przygotowywać?
Na instrukcji uzytkowania w np. twoimbrowarze jest...-
Channel: Browarnictwo amatorskie
-
-
-
Kiedyś był Saison na Madagaskar (niestety parametrów nie pamiętam), ale po lekturze tamtego wątku:
https://www.browar.biz/forum/piwo/pi...-na-madagaskar
wiem, że był z dodatkiem przypraw: aframonu madagaskarskiego, skórki bergamotki, pomarańczy...-
Channel: Piwo - konkretnie
-
-
Jest! Piękny, grubaśny i matowy... znaczy się, Piwowar od PSPD w nowej odsłonie jest u nas już w sprzedaży.
Właśnie zaczytujemy się jak zostać blogierem piwnym.
Piwowar - polski magazyn dla piwowarów domowych.
W numerze 52 :- Wywiad numeru Nie przetrwamy
2025-03-13, 10:16 -
11,95 ekstr.
4,7% alk.
https://www.stoertebeker.com/sommer-wit
W składzie płatki pszenne i owsiane, skórka cytrynowa i pomarańczowa oraz kolendra.
Chmiel Ariana.
Aromat - lekkie cytrusy w kierunku cytryny, ciut kolendry i drożdży
Piana -...-
Channel: Niemcy
-
- Loading...
- Koniec listy.
Comment