Drożdże raz jeszcze

Collapse
X
 
  • Czas
  • Pokaż
Clear All
new posts
  • Seta
    D(r)u(c)h nieuchwytny
    • 2002.10
    • 6964

    #16
    Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika mark33
    Jaką ilość zaleca się hibernować, gęstwy będę miał dużo ale nie wiem ile zachować.
    100ml drożdży wystarczy? Czy może mniej a kilka próbek?
    Chyba gęstwy to nikt nie próbował. Dałbym te 100ml + 100ml gliceryny do kałówki. Nawet jak Ci zdechnie to nie wielka strata... Ale powinno pójść, tylko po rozmrożeniu to chyba lepiej jakąś dziesiątke zrobić.

    Comment

    • mark33
      D(r)u(c)h nieuchwytny
      • 2005.04
      • 3283

      #17
      Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika seta
      Chyba gęstwy to nikt nie próbował. Dałbym te 100ml + 100ml gliceryny do kałówki. Nawet jak Ci zdechnie to nie wielka strata... Ale powinno pójść, tylko po rozmrożeniu to chyba lepiej jakąś dziesiątke zrobić.
      Trzeba spróbować może się uda, test mogę zrobić nawet w petowej 2 litrówce
      Jutro kupię glicerynę w aptece gdzie robią leki różnej maści
      Ostatnia zmiana dokonana przez mark33; 2008-09-30, 20:58.

      Comment

      • anteks
        🥛🥛🥛🥛
        • 2003.08
        • 10855

        #18
        Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika mark33
        Trzeba spróbować może się uda, test mogę zrobić nawet w petowej 2 litrówce
        Jutro kupię glicerynę w aptece gdzie robią leki różnej maści
        czy mroziłeś tą gęstwę ?
        Mniej książków więcej piwa

        Comment

        • mark33
          D(r)u(c)h nieuchwytny
          • 2005.04
          • 3283

          #19
          Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika anteks
          czy mroziłeś tą gęstwę ?
          Gęstwa jest "zamrożona", jednak piwo na tych drożdżach poszło w kanał. Próba jeżeli będzie to na pweno w jakimś pecie bo nie będę ryzykował całej warki.

          Comment

          Related Topics

          Collapse

          • Piotr7
            drożdże dla początkującego
            Piotr7
            Witam!
            Jestem nowy w warzeniu. Bardzo lubię piwo, jego koneserem jestem od dawna. i dlatego zdecydowałem się zacząć warzyć.
            Wciąż przeglądam forum, jest tu mnóstwo informacji i jeszcze wiele do nauczenia się. ale chciałbym się dowiedzieć jakie drożdże polecacie dla początkującego?...
            2024-12-09, 13:24
          • etman
            Drożdże White Labs WLP4000 Vermont Ale Yeast (płynne)
            etman
            Taki oto szczep trafił do Centrum Piwowarstwa ostatnio:
            White Labs WLP4000 Vermont Ale Yeast

            Szczep wyizolowany z wyjątkowego Double IPA pochodzącego z Vermont. Wytwarza złożony owocowy profil estrów z nutami brzoskwini, moreli i lekkich cytrusów, który uzupełnia każde mocno...
            2024-11-23, 18:56
          • etman
            Drożdże Pomona Modern Hybrid IPA Yeast, Lallemand
            etman
            Taki oto szczep trafił do Centrum Piwowarstwa ostatnio:
            Lallemand LalBrew Pomona Modern Hybrid IPA Yeast 11 g

            Drożdże hybrydowe wytwarzające piwa z nutami brzoskwini, cytrusów i owoców tropikalnych. Szczep został opracowany przez Escarpment Laboratories (partnera Lallemand z...
            2024-10-29, 21:38
          • darekd
            Ale Browar, Grass Hopper
            darekd
            Będąc w pewnym małym sklepiku zauważyłem to piwo w wyprzedaży za ok 4,5 PLN. Nazwa mi nieznana, więc dorzuciłem. Miły sprzedawca zaoferował mi, że spuści mi to piwo o złotówkę jak wezmę dwa, bo termin mu się kończy a ma jeszcze trochę tego. Pomyślałem, jaki miły człowiek... W...
            2025-10-20, 00:24
          • etman
            Piwowar nr 54
            etman
            W 54. numerze Piwowara redakcja zanurza się w świat piw wędzonych. Czytelnik znajdzie tu zarówno fascynującą historię stylu, jak i praktyczne wskazówki dotyczące warzenia najlepszych koźlaków wędzonych w Polsce czy wyjaśnienia naukowe o związkach dymnych w piwie. Uzupełnieniem są kultowe...
            2025-09-25, 23:46
          • Loading...
          • Koniec listy.
          Przetwarzanie...