"Bulgotanie" bardzo intensywne

Collapse
X
 
  • Czas
  • Pokaż
Clear All
new posts
  • woosaa
    Major Piwnych Rewolucji
    🍼🍼
    • 2005.07
    • 1559

    #1

    "Bulgotanie" bardzo intensywne

    Witam.dziś rano przelałem swojego pierwszego pszeniczniaka z burzliwej( 7 dni) na cichą.po kilkudziesięciu minutach ciszy zaczął sie bulgot,który teraz występuje raz na 10-15 sekund..Czy zostawić to w spokoju? Same piwko oceniam na bdb..I jeszcze jedna sprawa.Ile dni zostawić to cichej?.Robię 7 burzliwej i 7 cichej.Może zwiększyć do 10 dni? PZDR
    mb WOS
  • kopyr
    Pułkownik Chmielowy Ekspert
    • 2004.06
    • 9475

    #2
    Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika woosaa
    Czy zostawić to w spokoju?
    A jaką masz alternatywę?




    Zachowaj spokój. Tydzień burzliwej na weizena wystarczy.
    blog.kopyra.com

    Comment

    Related Topics

    Collapse

    • Marianowar_pl
      Mango Milkshake IPA
      Marianowar_pl
      Witam,

      Mam pytanie odnośnie uwarzonej jakiś czas temu Mango Milkshake IPA.

      Po uwarzeniu i 2 tygodniach burzliwej fermentacji piwo zeszło do 7,5 BLG (z poczatkowych 17) i przestało fermentować.

      Po zlaniu na cicha i dodaniu 1 kg puree z mango piwo już 3...
      2025-06-24, 14:42
    • RomaNzRumunii
      Pierwszy brewkit fermentacja cicha
      RomaNzRumunii
      Witam wszystkich browarników, jestem nowy na forum i świerzak amator w kwesti warzenia , to moja pierwsza warka dlatego nie rzucając się z motyką na słońce zdecydowałem się na "zupkę chińską" ☺. Może dla was banalne pytanie ale nie chcę nic skopać a po przeczytaniu wielu tematów...
      2021-01-25, 21:25
    • darekd
      DouGall’s [Amalti], West Coast IPA
      darekd
      Niełatwo było znaleźć pochodzenie tego piwa, bo Amalti to kontraktowiec z kastylijskiego Valladolid a na puszce widnieje jako producent Cervezas Artesanales de Cantabria z Liérganes w Knatabrii. Na ggogle mapsie pod tym adresem widnieje browar DouGall’s. Piwo jest bezglutenowe, a takich właśnie...
      Dzisiaj, 01:33
    • darekd
      Vratislavice, Konrad 14
      darekd
      Browar przeprowadził rebranding swoich marek.
      Spytihněva:
      https://www.browar.biz/forum/piwo/pi...spytihn%C4%9Bv

      Zastąpiła "14". Zastanawiałem się, czy może zostawić to w tym samym wątku, ale wydaje mi się,...
      2025-05-19, 01:13
    • marcino87
      Niski stopień odfermentowania po burzliwej
      marcino87
      Witam wszystkich forumowiczów,
      Jako że jestem początkujący to oczywiście mój pierwszy post dotyczy wątpliwości przy fermentacji.
      Szczegóły : Brew- kit Finlandia Lager 1,5kg + BA brewkit plus 1kg (ekstrakt słodowy + glukoza).
      Całość zagotowana i wymieszana z wodą...
      2018-02-25, 22:51
    • Loading...
    • Koniec listy.
    Przetwarzanie...