Przerwa białkowa a obfitość piany
Collapse
X
-
Milicki Browar Rynkowy
Grupa STYRIAN
(1+sqrt5)/2"Nie ma (...) piwa, które smakowałoby wszystkim. Każdy browarnik, który próbuje takie przygotować, skazany jest na klęskę" - Michael Jackson
"Dobrzy ludzie piją dobre piwa" - Hunter S. Thompson
No Hops, no Glory :)Comment
-
Comment
-
Comment
-
starczy ta dawka na 2 butelki mocno nagazowanego piwa. Jak dla mnie to nawet na 3 butelki będzie OK (średnie wysycenie, piwo nie startuje z butelki i ładnie oddaje bąbelki do końca degustacji)
Comment
Related Topics
Collapse
-
Witam,
W poniedziałek wstawiłem swoją drugą warkę z brewkita - tym razem padło na Silesian Porter. Fermentacja wystartowała w ciągu 4h i przez dwie doby wydobywała się bardzo duża ilość CO2 jednak praktycznie w ogóle nie było piany ( zaobserwowałem jedynie krążki ciemnej...-
Channel: Kołyska piwowarska
-
-
Cześć, uwarzyłem pierwszego barley wine'a (rozlałem go 19.11.17 - czyli ma teraz dwa miesiące). BLG - 21. Problemem jest całkowity brak piany (no może cienka warstwa przy nalewaniu, która jednak szybko znika).
Jakie mogą być tego przyczyny? Kiedyś miałem podobny problem z...-
Channel: Kołyska piwowarska
-
-
Witam.
Na wstępie zaznaczam, iż oprócz jako takiej wiedzy teoretycznej, nie mam żadnej wiedzy praktycznej w warzeniu piwa i jestem w tym zielony jak murawa na Narodowym, dlatego tu jestem.
W niedzielę koło 14 zamkąłem wieko fermentora z moim pierwszym lagerem z brewkitu i odstawiłem...-
Channel: Kołyska piwowarska
-
-
Seria: "Niech świat pozna Twoje piwo" - receptura piwowara domowego Marcina Bukały
16,5% ekstr.
7% alk.
Aromat - słodowy z nutą delikatnie podsuszonych jabłek, ciut biszkoptowych nut. Z tyłu przyjemny lekki ton chmielu
Piana - umiarkowanie wysoka,...-
Channel: Piwo - konkretnie
2025-05-06, 00:17 -
-
Odwiedzony dzień wcześniej browarek Waldkasino https://www.browar.biz/forum/piwo/pi...o-2-waldkasino znajduje się na skraju starego i wielkiego obszarowo lasu (o nazwie Steigerwald) w granicach Erfurtu, ale od strony...
-
Channel: Niemcy
-
- Loading...
- Koniec listy.
Comment