Pytania początkującego
Collapse
X
Related Topics
Collapse
-
Witam!
Jestem nowy w warzeniu. Bardzo lubię piwo, jego koneserem jestem od dawna. i dlatego zdecydowałem się zacząć warzyć.
Wciąż przeglądam forum, jest tu mnóstwo informacji i jeszcze wiele do nauczenia się. ale chciałbym się dowiedzieć jakie drożdże polecacie dla początkującego?...-
Channel: Surowce
-
-
🍻 XIX Wrocławski Konkurs Piw Domowych już nadchodzi! 🍻
Zaznaczcie w kalendarzach 📅 — 16 maja 2026 spotykamy się we Wrocławiu, by po raz kolejny sprawdzić Wasze piwa!
W tej edycji postawiliśmy na jasne, zwiewne piwa, które idealnie wpasują się w klimat ciepłych...2025-11-04, 21:59 -
Piwo uwarzone przy współpracy z PSPD według receptury Bartosza Ciury dla sieci Aldi
19% ekstr.
7,9% alk.
Chmiele: Sabro, Nelson Sauvin, Mosaic
Aromat - chmielowy jest trochę tropików, trochę cytrusów i nuta innych owoców kwaskowatych (zapewne Nelson)...-
Channel: Piwo - konkretnie
-
-
Nie tak dawno było lekka szydera (czyt. konstruktywna krytyka) w związku innym ich piwem:
https://www.browar.biz/forum/piwo/pi...gon-sprau-aipa
Panowie poszli za ciosem. Wypuścili Oatmeal stouta. Zapewne nie macie pojęcia co to za styl....-
Channel: Piwo - konkretnie
-
-
Nowość, większość belgów odkopała receptury na Enkel, co śmielsi uwarzyli bezalkoholowe trapisty i GD też poszedł w temat, więc mamy lekką, a na pewno lżejszą odmianę smoka. 17 blg i tylko 8vol. W zapachu dużo chmielu korzennego lekko prażone jabłka, pieprz, nuta dolna mocno chmielowa...-
Channel: Belgia
-
- Loading...
- Koniec listy.
.
Comment