Piwo cynamonowe z COOPERSA LAGERA?

Collapse
X
 
  • Czas
  • Pokaż
Clear All
new posts
  • wojtasnd2
    Szeregowy Piwny Łykacz
    • 2010.07
    • 12

    #1

    Piwo cynamonowe z COOPERSA LAGERA?

    Witam,
    Zastanawiam się czy można do Coopers Lager dosypać cynamonu?
    Witamy w sklepie piwowarów dla Piwowarów! Polecamy szeroki asortyment produktów do warzenia piwa w domu. Szczególnie polecamy nasze wielokrotnie wypróbowane zestawy surowców. Jeśli wiesz dokładnie czego potrzebujesz, proponujemy przejść na listę wszystkich produktów "szybkie zamawia


    Albo jakiego innego można użyć, żeby zmienić smak piwa na cynamonowe?
  • ART
    mAD'MINd
    🥛🥛🥛🥛🥛🥛
    • 2001.02
    • 24149

    #2
    Piwowarstwo domowe ma to do siebie, że można (a nawet trzeba czasem) sobie poeksperymentować. Spróbuj i opisz efekty.
    - Wspieraj swój Browar! Stań się Premium - Użytkownikiem!
    - Moje: zbieranie - Opole & warzenie - Browar Domowy Świński Ryjek ****
    - Uwarz swoje piwo domowe z naszym Centrum Piwowarstwa

    Sprawy dotyczące postów/wpisów/wątków/tematów zgłaszaj proszę narzędziem "Zgłoś [moderatorowi]" (Ikonka flagi przy danym wpisie).

    Comment

    • wojtasnd2
      Szeregowy Piwny Łykacz
      • 2010.07
      • 12

      #3
      bardziej chodziło mi o to czy to sie nie "skisi" lub coś podobnego. Nie wiem jak to zareaguje.
      Za tydzień sprawdzę.

      Comment

      • Twilight_Alehouse
        D(r)u(c)h nieuchwytny
        • 2004.06
        • 6310

        #4
        Lepiej nie syp cynamonu bezpośrednio do roztworu gotowca z wodą.
        Bezpieczniej będzie zaparzyć z niego "herbatkę", po czym dokładnie odcedzić, zagotować i wlać do reszty.
        Jeśli zaś użyjesz kory cynamonowej, a nie mielonego cynamonu, odpadnie problem z odcedzaniem.

        Comment

        • wojtasnd2
          Szeregowy Piwny Łykacz
          • 2010.07
          • 12

          #5
          chciałem użyć mielonego, chociaż słyszałem, że laska jest lepsza. Muszę na razie przekonać żonę do piwowarstwa a jedyne piwo jakie lubi to z cynamonem

          Comment

          • Seta
            D(r)u(c)h nieuchwytny
            • 2002.10
            • 6964

            #6
            Zrób normalne piwo, a przed podaniem dosyp żonie cynamon

            Comment

            • popek888
              Szeregowy Piwny Łykacz
              • 2010.05
              • 27

              #7
              Ewentualnie masz gotowca imbirowego z Coopersa. Ponoć nowość. Nie mogę polecić bo nie próbowałem, ale skoro i tak chcesz poeksperymentować może warto spróbować.
              http://allegro.pl/item1155225295_piw..._imbirowe.html

              Comment

              • ART
                mAD'MINd
                🥛🥛🥛🥛🥛🥛
                • 2001.02
                • 24149

                #8
                Miał być cynamon...
                - Wspieraj swój Browar! Stań się Premium - Użytkownikiem!
                - Moje: zbieranie - Opole & warzenie - Browar Domowy Świński Ryjek ****
                - Uwarz swoje piwo domowe z naszym Centrum Piwowarstwa

                Sprawy dotyczące postów/wpisów/wątków/tematów zgłaszaj proszę narzędziem "Zgłoś [moderatorowi]" (Ikonka flagi przy danym wpisie).

                Comment

                • Marusia
                  Marszałek Browarów Rzemieślniczych
                  🍼🍼
                  • 2001.02
                  • 20221

                  #9
                  Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika wojtasnd2
                  chciałem użyć mielonego, chociaż słyszałem, że laska jest lepsza.
                  Korę wrzucasz i się nią nie przejmujesz. A z cynamonem w proszku to już Ci kolega wyżej napisał, co musisz zrobić. Chociaż, na upartego, jak wsypiesz proszek to on potem powinien osiąść na dnie wraz z drożdżami, więc może nie ma się co przejmować. Oprócz tego, że nie będzie on zdezynfekowany
                  www.warsztatpiwowarski.pl
                  www.festiwaldobregopiwa.pl

                  www.wrowar.com.pl



                  Comment

                  • popek888
                    Szeregowy Piwny Łykacz
                    • 2010.05
                    • 27

                    #10
                    sorki cos mi się przewidziało
                    Ostatnia zmiana dokonana przez popek888; 2010-07-29, 15:59.

                    Comment

                    • Rainer
                      Szeregowy Piwny Łykacz
                      • 2011.01
                      • 8

                      #11
                      Czy probował już ktoś podobnego eksperymentu?

                      Teść przywiózł ze Stanów przyprawe cynamonowa Kirkland, aromat i smak w 100% jak w amerykańskiej gumie Big Red i zastanawiam się czy nie wykożystać jej do jakiegoś Lagera.

                      Comment

                      Related Topics

                      Collapse

                      Przetwarzanie...