Wspieraj BroBiz! BrowarBiz utrzymuje się z dobrowolnych datków PremiumUżytkowników.
Do absolutne podstawowego działania serwisu niezbędnych jest 100 wspierających osób.
Żeby go móc rozwijać - potrzeba 300+ wspierających.
Dodaj swoją cegiełkę teraz!
Nieustające wsparcie daje nam sklep piwowarski Centrum Piwowarstwa pokrywając resztę brakujących talarów - zapraszamy na zakupy!

fermentator bez rurki fermentacyjnej

Collapse
X

Treść dla wspierających

Treść dostępna jest dla osób, które wspierają działanie Browar.Bizu.

To nic nowego. Za wszystko, co tu widzisz (i za to, czego jeszcze nie widzisz), ktoś płaci — pracą, wiedzą albo pieniędzmi.

Browar.Biz to miejsce bez reklam, sponsorów i ukrytych interesów. Istnieje wyłącznie dzięki ludziom, którzy uznali, że warto.

Aktualny poziom wsparcia: 21%

To cel finansowy umożliwiający podstawowe działanie serwisu.

Możesz wesprzeć Browar.Biz na dwa sposoby:

• 💛 Wsparcie finansowe
    Jeśli możesz i chcesz — pomóż utrzymać serwis.
    Zaloguj się i wspieraj
  • ✍️ Wkład merytoryczny
    Napisz coś piwnego. Załóż temat lub dołącz do dyskusji.
Zaloguj się i napisz coś na ten temat Utwórz nowy wpis (w wybranym dziale)

Related Topics

Collapse

• Jakubdan
    Porada dla nowicjusza
    Jakubdan
    Cześć, wazę swoje pierwsze piwo z brekwitu Gozdawa Amber Lager i mam pytanie bo nie wiem czy do końca wszystko dobrze robię. Wszystko zrobiłem tak jak pisze w instrukcji na początku fermentacji było 14-15 blg trzymałem przez 48h w 21* a następnie schłodziłem, ze względu ze nie miałem żadnego...
    2021-09-30, 21:16
  • seba76
    Grainfather G30 v2+ filtr BackBrewing+ akcesoria
    seba76
    Grainfather G30 v2 + filtr BackBrewing + akcesoria – stan bdb!

Sprzedam Grainfather G30 v2, użyty tylko 3 razy – stan bardzo dobry. Do G30 dołączone wszystko co wchodzi w skład kompletu czyli kociołek, kosz zacierny, sterownik, chłodnica przeciwbieżna, okablowanie, rurki, itd....
    2025-06-23, 08:26
  • Charlie44
    Ruski szampan w pierwszej warce
    Charlie44
    Witam wszystkich,

Ostatnimi czasy postanowiliśmy z kolegą zrobić nasze pierwsze piwo z brewkitu, użyliśmy do tego:
    - Brewkit Master Pint American Wheat
    - Polepszacz (50% suchy ekstrakt, 50% glukoza) z Gozdawy
    - 15 litrów wody nisko mineralizowanej
    -...
    2017-09-18, 13:51
  • Komos92
    Czy to zakażenie?
    Komos92
    Witam, fermentuję już któreś z kolei piwo z brewkita i tym razem zauważyłem niemiłą niespodziankę. To trzeci dzień fermentacji, a z rurki fermentacyjnej wydobywa się dość ostry zapach siarkowodoru (pierwszego i drugiego dnia go nie było). Po otwarciu fermentora zauważyłem, że na powierzchni...
    2018-09-03, 14:50
  • heckler
    Czechy, Týn nad Vltavou, Pivovarská 510, Vltavotýnský pivovar
    heckler
    Týn nad Vltavou to historyczne miasto w Kraju Południowoczeskim, położone po obu brzegach Wełtawy niedaleko ujścia Lužnicy.
    Pomimo, że Vltavotýnský pivovar Týn nad Vltavou działa już parę lat, bo od grudnia 2019 roku, jakoś tak nie było okazji go odwiedzić.
    Pierwsza pisemna...
    2025-08-26, 09:50
  • Loading...
  • Koniec listy.
Przetwarzanie...