Pierwszy Mikro browar Coopers piwo 23l i już problem.

Collapse
X

• Czas
  • Pokaż
Clear All
new posts
  • Gabe
    Porucznik Browarny Tester
    • 2010.03
    • 405

Na jakość? Nijak, a jak ma się mieć? Przecież w nich kupiłeś wodę/napój, czy fakt przechowywania w pecie wpłynął jakoś na ich jakość? To pojemnik spożywczy jak i każdy inny, może nieco mniej elegancki tylko...

Co do ciśnienia - nie wiem, bo nie butelkowałem w pety, ale podejrzewam, że przy rozsądnym nagazowaniu nie powinno nic im się stać (toć w nich sprzedawane są napoje nasycane CO2, i z tym nagazowaniem sobie radzą).

Comment

• kony
      D(r)u(c)h nieuchwytny
      • 2005.08
      • 1701

Kilka osób z forum od dłuższego czasu butelkuje piwo w PETy i z tego co wiem nie ma żadnych problemów. Wydaje mi się, że PET wytrzyma większe ciśnienie niż szklana butelka - te potrafią czasem eksplodować w najmniej oczekiwanym momencie. Jeśli zakrętki będą w dobrym stanie ( nie takie z jednym zwojem gwintu ) to powinno być bezpiecznie.

Comment

• Mason
        Major Piwnych Rewolucji
        🍼
        • 2010.02
        • 3281

Jeśli PETy to tylko po napojach gazowanych, niegazowane są przechowywane w cieńszych butelkach. Swoją drogą to na allegro sprzedają brązowe butelki PET 900ml - to byłoby dobre rozwiązanie
        JEDNO PIVKO NEVADI!

Comment

• Anaakin
          D(r)u(c)h nieuchwytny
          • 2011.05
          • 9

Dzięki za pomoc, będę musiał poważnie rozważyć takie rozwiązanie.

Comment

• kony
            D(r)u(c)h nieuchwytny
            • 2005.08
            • 1701

Kwas chlebowy z Obołona jest chyba w brązowych PETach więc jeśli ktoś lubi to łatwo pozyskać parę sztuk.

Comment

Related Topics

Collapse

• borsukwroc
              Wrocław, Oktobeerfest CH Galeria Dominikańska, poziom +1
              borsukwroc
              Jako że sklep przeniósł się z Renomy (z małym poślizgiem) to za radą kolegi Darka zakładam nowy wątek. Sklep jak w tytule jest teraz w Galerii Dominikańskiej, poziom +1, przy Starbucksie. Asortyment ten sam, czyli całkiem sporo niemieckich piw. Godziny otwarcia: Pon-Sob od 9:30 do 21:00
              2022-09-13, 13:14
            • dadek
              Nová Paka, Pivovarská 400, Pivovar Nová Paka
              dadek
              Browar jak i jego piwa są ogólnie znane w Polsce i dość dobrze dostępne, szczególnie bogaty asortyment jest do kupienia we Wrocławiu. Tak więc wizyta naszej ekipy w Nové Pace była podyktowana nie tyle chęcią spróbowania znanych nam piw, co zwiedzenia zabytkowego browaru powstałego w 1872...
              2022-07-02, 02:16
            • borsukwroc
              Wrocław, Octobeerfest, CH Renoma (poziom -1)
              borsukwroc
              Nowy sklep specjalistyczny ( powstał na początku tego roku), specjalizuje się tylko i wyłącznie w niemieckich piwach. Dziś byłem, odwiedziłem i zakupiłem. Bardzo ciekawy wybór, dużo piw z nieznanych mi niemieckich browarów, jak i znanych np Störtebeker'y w bardzo dużej ilości. Mają fejsa: Oktobeerfest...
              2022-03-14, 15:47
            • heckler
              Czechy, Týn nad Vltavou, Pivovarská 510, Vltavotýnský pivovar
              heckler
              Týn nad Vltavou to historyczne miasto w Kraju Południowoczeskim, położone po obu brzegach Wełtawy niedaleko ujścia Lužnicy.
              Pomimo, że Vltavotýnský pivovar Týn nad Vltavou działa już parę lat, bo od grudnia 2019 roku, jakoś tak nie było okazji go odwiedzić.
              Pierwsza pisemna...
              2025-08-26, 10:50
            • Javox
              Błonie, [Inne Beczki] Great Wheat
              Javox
              Piwo pszeniczne o ekstrakcie 12.0* i alko 5.0%.

Piana - więcej na początku potem pełna warstewka.
              Lacing - sporo.
              Gaz - średni.
              Barwa - zamglony, blady żółty.
              Aromat - banan i płatki owsiane. Inna owocowość.
              Smak - słodkawe, dojrzały banan, płatki...
              2025-06-02, 16:15
            • Loading...
            • Koniec listy.
            Przetwarzanie...