Elektryczny kociołek do zacierania z Lidla
Collapse
X
-
piszesz że za 120zł można wyczaić, ale czy to jest ten sam lidlowy czy może jakiś inny? osobiście przekopując allegro na nic w tej cenie nie trafiłem...Leave a comment:
-
Jeśli coś pokręciłem to proszę o sprostowanie.Leave a comment:
-
Używam takiego do do zacierania, super sprawa.Termostat mało dokładny nie sugerować się wskazaniami. ostatnio podłączyłem PAMELa, sprawdza się zaje....
ps ten jest drogi można wyczaić za około 120złLeave a comment:
-
Generalnie cena 199zł plus przesyłka to dość sporo, a do tego dojdą Ci większe rachunki za prąd.
No i jeśli chcesz wykorzystać go również do warzenia, to musisz zaopatrzyć się dodatkowo w solidną grzałkę. Sam garnek nie uciągnie.
Mam kłopot z utrzymywaniem odpowiedniej temperatury na gazie i dlatego zastanawiałem się nad tym garnkiem.Leave a comment:
-
U mnie był chyba jeszcze sknocony termostat, bo temperatury mi nie trzymał, koniec końców i tak musiałem ręcznie sterować. Ja nie polecam, ale być może po prostu miałem pecha. A to o czym wspomniał Mason to chyba jedyna zaleta, która i tak wymaga przeróbekLeave a comment:
-
. Plusy są takie, że nie przenoszę zacieru do filtracji, a to co już przefiltrowane może iść na gaz, co skraca cały proces.
Chmielenia w nim nie polecam, trzeba używać grzałki zanurzeniowej i łączne zużycie prądu jest... nie wiem jakie, ale pewnie wysokieLeave a comment:
-
właśnie zdawało mi się że gdzieś toczyła się dyskusja co lepsze gaz czy grzałka elektryczna i nie potrafię tego znaleźć a sam jestem ciekaw jak z doświadczenia innych piwowarów wychodzi gaz czy prądLeave a comment:
-
Zależy jak drobne są te ubytki. Nie przeszkadzają one w zacieraniu, ale jeśli są zbyt duże to z czasem mogą przerdzewieć (ale raczej nie szybko).
Generalnie cena 199zł plus przesyłka to dość sporo, a do tego dojdą Ci większe rachunki za prąd.
No i jeśli chcesz wykorzystać go również do warzenia, to musisz zaopatrzyć się dodatkowo w solidną grzałkę. Sam garnek nie uciągnie.
Przerabiałem już warzenie w takim garnku, zrobiłem w nim kilka warek i przerzuciłem się na gaz i garnek 40l i bardzo to sobie cenię, dlatego nie do końca polecam zakup elektrycznego. W moim przypadku było to wyrzucenie pieniędzy, tym bardziej, że poczta mi go tak zmasakrowała w dostawie, że obecnie pewnie miałby już dziurę na dwa palce.Leave a comment:
-
Warto zakupić? http://allegro.pl/garnek-elektryczny...147662573.html
Gościu na aukcji pisze że produkt powystawowy, możliwe bardzo drobne ubytki w emalii, przeszkadzałoby to przy zacieraniu?Leave a comment:
-
A czy ktoś z was ma taki elektryczny gar firmy Clatronic ? Poproszę o opinie.Leave a comment:
-
Na temat takich garnków już było wiele ....
np. tu: http://www.browar.biz/forum/showthread.php?t=52155
W lidlu właśnie był Severin do kupienia kiedyś.Leave a comment:
-
Gar elektryczny
Witam,
czy do zacierania i chmielenia nie nada się gar elektryczny z termostatem ? Ma kranik i łatwo spuścić z niego brzeczkę. WIdziałem taki marki Severin i wygląda fajnie, cena ok 360 pln.
ArekLeave a comment: