Zblokowana i zautomatyzowana warzelenka o wybiciu 100 litrów
Collapse
X
-
Ostatnia zmiana dokonana przez Pendragon; 2009-04-29, 13:00.
moje piwne mapy // Piwny Informator (facebook) // Browarek Camelot
Lepiej siedzieć w gospodzie nad piwem i rozmyślać o kościele, niż siedzieć w kościele myśląc o gospodzie -
Mniej książków więcej piwaComment
-
Nie chce mi się analizować sytuacji wszystkich mikrobrowarów w Polsce, ale mam wrażenie, że wiekszość z nich to ucieczka od podatku. Właściciele z reguły prowadzą inny biznes, przynoszacy stałe dochody i mogą sobie pozwolić na taki okres zwrotu kapitału. A sama inwestycja to po prostu zabieg obniżąjący podstawę opodatkowania. Bo po co płacić fiskusowi, skoro można zainwestować w kolejny interes.
Jak to się ma do cen tu i ówdzie? Wcale się nie dziwię, że kolejne browary powstają jak grzyby po deszczu.Comment
-
Mam wrażenie, że teraz sytuacja jest inna. Znaczna część małych browarów powstaje dlatego, że jest moda na małe browary i można na tym zrobić niezły biznes, bo przy cenach piwa rzędu 10 zł za 0,33 l. stopa zysku jest większa, niż prognozowana przez Darko pięć lat temu.Comment
Related Topics
Collapse
-
Witam! Trochę zacząłem od nie tej strony i nie ogarniam kilku spraw na które nie potrafię znaleźć odpowiedzi poprzez wyszukiwarkę. Mam za sobą można tak powiedzieć drugie piwo w tym roku jak i w swoim życiu. Pierwsze to było po prostu nastawienie Brewkitu (Stout) na fermentację w okolicach...1 Photo
-
Channel: Kołyska piwowarska
-
-
Na wyspę Hvar ciągną w lecie tłumy i wcale się temu nie dziwię, gdyż miejsce po prostu jest piękne. I nie tylko miasto Hvar ale też np. Stary Grad też ma swój urok. Chociaż malkontenci mogliby to wszystko podsumować zdaniem, że wszystkie miasta, miasteczka i osady w pasie wybrzeża są...3 Photos
-
Channel: Chorwacja
-
-
Ogłoszenie: https://www.olx.pl/oferta/browar-dom...7-IDzr50h.html
Browar Domowy Browamator SUPER START - zestaw startowy + garnek + 60 butelek
- zestaw do samodzielnej, domowej produkcji piwa
- użyty raz do wyprodukowania...-
Channel: Targowisko piwowarskie
2019-04-09, 12:45 -
-
Počátky, to malutka wioska która leży w paśmie Železné hory, ot taki mały koniec świata, gdzie ptaki zawracają i kończy się asfalt. Dalej autem już nie pojedziemy.
Tuż a mostkiem przy wąskiej drodze znajduje się posesja pana Libor Hančar. Człowiek orkiestra, mnóstwo zainteresowań,...-
Channel: Czechy
-
-
Na wstępnie warto zaznaczyć, że to co my zazwyczaj uważamy za Manilę, to zbiór wielu (mniej lub bardziej ze sobą połączonych) organizmów miejskich, określanych wspólnie jako Metro Manila. Browar Pivo Praha akurat znajduje się w mieście Makati, zaraz przy miejskim ratuszu w niedużym ale...
-
Channel: Azja
2019-11-27, 22:45 -
- Loading...
- Koniec listy.
Comment