Fermentatory jako kadź i kocioł - System trójstopniowy

Collapse
X

• Czas
  • Pokaż
Clear All
new posts
  • Makaron
    Major Piwnych Rewolucji
    • 2003.08
    • 2107

Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika hasintus
    I pomyśleć, że człowiek chciał się tylko dowiedzieć czy do plastikowego wiaderka można wrzucić grzałkę a skończyło się na rozprawce lingwistycznej.
    Wracajac do tematu
    Tak w systemie trojstopniowym moze uzywac tego jako hot liquor tun, albo kettle Ale w zestawach kupnych grzalki sa zamontowane na stale, raczej bym nie wkladal niczego luzem.
    "If you see a beer, do it a favor, and drink it. Beer was not meant to age." Michael Jackson

Comment

• Makaron
      Major Piwnych Rewolucji
      • 2003.08
      • 2107

Jeśli by kogośten temat interesował może sobie taki plastikowy bojler zbudować samemu używając kilku tanich grzałek z czajników elektrycznych i plastykowego fermentora.
      Szczegóły po angielsku:

"If you see a beer, do it a favor, and drink it. Beer was not meant to age." Michael Jackson

Comment

Related Topics

Collapse

• dadek
        Niemcy, Leezen, Schloßstraße 1 a, Handwerksbrauerei Hennings
        dadek
        18.07.2025 przy okazji zwiedzania Schwerina postanowiliśmy udać się na drugą stronę ogromnego jeziora Schweriner See, nad którym leży miasto. Naszym celem była miejscowość Leezen na wschodnim brzegu i znajdujący się tam browarek Hennings (powstały w 2012 roku), który oficjalnie otwiera...
        wczoraj, 01:39
      • dadek
        Utrecht, Europalaan 2 C, Brouwerij De Kromme Haring
        dadek
        W Utrechcie browarów nie brakuje, jednak ja wpadłem do tego miasta 19.07.2023 tylko na kilka godzin więc musiałem dokonać wyboru. Po zwiedzeniu pięknej starówki, na piwo postanowiłem pójść zupełnie gdzie indziej, z dala od tłumów i turystów.
        Powstały w 2016 roku browarek De Kromme...
        2023-09-07, 00:42
      • Prusak
        Portugalia, Braga, R. Dom Gonçalo Pereira 35, Letraria craft beer library Braga
        Prusak
        Firmowy lokal znanego portugalskiego browaru kraftowego Letra umiejscowionego na północ od Bragi.
        Lokalizacja bardzo dobra, w samym centrum starego miasta, nieopodal katedry.
        Czynne od środy do niedzieli od 12. 30, w poniedziałki i wtorki od 17.00.
        Miejsce cieszy się dużym zainteresowaniem...
        2025-08-30, 19:20
      • ART
        Jicin, Havlíčkova 37, Nápojka
        ART
        Sklepik z róznymi... napojami. Trochę niepozornie wygląda, ale ma ze dwie lodówki z czeskimi kraftami, nie jest jakoś mega obficie, ale jest co wybrać.

Trzeba wejść śmiało do drugiego pomieszczenia wgłąb sklepu.

pon pt 8-17.30
        ​​​​sob. 8-11.
        Niedz. Nieczynne....
        2024-11-07, 21:10
      • Portomordo0203
        [Sprzedam] - Grainfather G30 rok 2020
        Portomordo0203
        Dzień dobry,

Mam do sprzedania kocioł zacierno-warzelny firmy Grainfather, model G30 dla warek o wielkości 20-25 litrów do warzenia piwa w warunkach domowych.

Cena: 2 500,0 zł

Urządzenie kupione było w styczniu 2020 roku w sklepie internetowym twójbrowar.pl (mam...
        2024-07-30, 12:15
      • Loading...
      • Koniec listy.
      Przetwarzanie...