Koniec suszenia. Można uznać iż tydzień wystarczy. Tak przynajmniej, przy obecnej pogodzie było w moim przypadku. Wszystko wylądowało w workach w lodówce. Przepakuję jeszcze do słoików i ubiję  by mniej miejsca zajmowało.
Fermentuje również warka z wykorzystaniem własnego chmielu. Już za około 2 tygodnie jakaś kontrola da odpowiedź, czy chmiel dobry czy nie.
 da odpowiedź, czy chmiel dobry czy nie.
Przy okazji, okazało się po pobieżnym sprawdzeniu i podczas nachmielania, że nie ma ziarenek !! Dobrze to wróży 
							
						
					Fermentuje również warka z wykorzystaniem własnego chmielu. Już za około 2 tygodnie jakaś kontrola
 da odpowiedź, czy chmiel dobry czy nie.
 da odpowiedź, czy chmiel dobry czy nie.Przy okazji, okazało się po pobieżnym sprawdzeniu i podczas nachmielania, że nie ma ziarenek !! Dobrze to wróży
 
							
						 
		
	 
		
	 
		
	 
							
						 
							
						 
		
	 
		
	 
		
	 
		
	
Comment