http://www.pektowin.com.pl/enzymy.htm wejdz amylolityczne - te które nas interesują sam kiedyś zrobiłem takiego kwasa
Zepsuty słód?
Collapse
X
-
Dobrze podsumowałeś (byle)jakość takiego trunku. Na tym forum nie spotkasz raczej milośników sztucznych enzymów. One zresztą nie rozłożą jaj wołka zbożowego, trzeba by poszukać jakiś silniejszych środków (może stężony kwas?)Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika gralllhttp://www.pektowin.com.pl/enzymy.htm wejdz amylolityczne - te które nas interesują sam kiedyś zrobiłem takiego kwasa
Comment
-
Wiesz co, ja proponuję jednak słód bez wołków, po co się męczyć z rozkładaniem wołkaPierwotnie zamieszczone przez Użytkownika BoryskoOne zresztą nie rozłożą jaj wołka zbożowego, trzeba by poszukać jakiś silniejszych środków (może stężony kwas?)
Swoją drogą, super to brzmi.... "rozłożyć wołka".....
Comment
-
Nie chcę być upierdliwy, ale uszanuj tych, którzy mają czytać Twoje myśli przelane na klawiaturę i stosuj, choćby minimalnie, interpunkcję. Twoje posty fatalnie się czyta (żeby kapnąć o co Ci chodzi, trzeba przeczytać kilka razy).Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika grallla mam pytanie czy ten słód był pozbyty kiełków (oddzielone zostały kiełki korzonkowe kiełki mają gorzki smak )
Wracając do zapytania: myślisz, że Marusia sama słodowała jęczmień, a potem go jeszcze wędziła?Comment
Related Topics
Collapse
-
Pojawiło się w się w sieci marketów Dino z polskimi napisami na butelkach (0,33 l.)
Etykieta różni się jednak od tej z gazetki Dino:
https://marketdino.pl/produkt/piwo-peja-lager-330ml-5-but-bzzw?categoryName=Nowo%C5%9Bci&categorySlug=nowosc i
i tej na ich stronie:
...-
Channel: Kosowo
-
-
Koníček to już mało powiedziane bo wyrosło już z niego spore konisko
. 2.06.2006 roku sládek Mojmír Velký uwarzył swoją pierwszą warkę Ryzáka 11° o objętości 250 l w browarku odległym o 1,5 km od centrum Vojkovic. Tak zaczęła się historia, po pięciu tygodniach piwo można było...
-
Channel: Czechy
-
-
Z okazji 50 rocznicy powstania browaru uwarzono to jubileuszowe piwo.
W składzie słód pilzneński i monachijski (bez niesłodowanych składników), chmiele: Lubelski, Magnum i Marynka.
Alk. 5,0%
Aromat - wyraźny ziołowy chmiel, pod tym lekki słód
Piana -...-
Channel: Piwo - konkretnie
-
-
Browar z miasteczka Nepomuk w kraju pilzneńskim warzy od 2018 r.
Więcej tu:
https://www.browar.biz/forum/piwo/pi...ar-zlata-krava
14% ekstr.
5,9% alk.
50 IBU
Niestety nie podają jakich chmieli używają
Aromat - cytrusowy chmiel,...-
Channel: Czechy
2025-09-27, 22:20 -
-
Kraftowy browar z Pontejos w Kantabrii (północna Hiszpania) uwarzył serię piw pod tą nazwą (wiem, że jest jeszcze DDH NEIPA) we współpracy z dwoma lokalami/sklepami z regionu Kastylia León - El Gato que Bebía Cerveza (Valladolid) i La Cueva del Lúpulo (Salamanka).
Alk. 6%...-
Channel: Hiszpania
2025-08-29, 22:55 -
- Loading...
- Koniec listy.
Comment