śrutownik/ młynek dla początkujących

Collapse
X

• Czas
  • Pokaż
Clear All
new posts
  • tomcio83
    Porucznik Browarny Tester
    • 2006.02
    • 258

śrutownik/ młynek dla początkujących

Młynek z lat 60-tych, kupiony na allegro

Zebrał pozytywne opinie od innych forumowiczów
    ( http://www.browar.biz/forum/showthre...light=m%B3ynek )

Ja też jestem z niego zadowolony.
    W zupełności wystarczy na początek, zwłaszcza, że cena jest przystępna

Niestety nie udało mi się załadować zdjęć,
    więc albo prześlę zainteresowanym,
    albo potem jescze spróbuję załadować.

AHA
    cena( do ew. negocjacji) : 45zł
    rowarek esoła
  • fellix-f1
    Sierżant Pijalniowy Zaprawiacz
    • 2005.12
    • 157

Jesteś zadowolony?! Bo tutaj:http://www.browar.biz/forum/showthread.php?t=64170 napisałeś że nie jesteś, więc czegoś tu nie rozumiem. Chyba że jest was dwóch.
    Ładnie to tak ściemniać?

Comment

• tomcio83
      Porucznik Browarny Tester
      • 2006.02
      • 258

No więc tak:

Na początku, kiedy nie chciałem inwestować większych sum w śrutownik, nie będąc pewnym, czy przejdę na stałe na warzenie z zacieraniem.
      Dlatego zdecydowałem się na ten młynek za niewielką cenę (1/3 ceny PORKERTa )

Od tamtej pory zrobiłem kilka warek i podczas śrutowania młynek sprawdzał się bez zarzutów, a piwa wychodziły bardzo dobre.

Teraz, kiedy nabrałem trochę wprawy w zacieraniu, jakość śrutowania zaczęła mieć dla mnie znaczenie. Poza tym dowiedziałem się, że Porkertem śrutuje się łatwiej i szybciej.

Nie zmienia to faktu, że mój stary młynek jest w porządku, zwłaszcza na początek.

To chyba tyle
      Ostatnia zmiana dokonana przez tomcio83; 2006-10-14, 13:03.
      rowarek esoła

Comment

Related Topics

Collapse

• zasada
        Śrutownik Brewferm - Grain Gorilla
        zasada
        Kupiony jako używany z dwa lata temu. Wykorzystany tylko kilkukrotnie. W związku ze zminimalizowaniem warzenia stał się zbędny.
        350 PLN za śrutownik w takim stanie wydaje mi się korzystną i niespotykaną w Internetach ceną.
        Preferowany odbiór osobisty - poznańska WIlda, wysyłka...
        2024-08-27, 15:18
      • heckler
        Velké Bílovice, Polní 1480, Minipivovar Rychtik
        heckler
        Mini browar Rychtik śmiało można zaliczyć do kategorii mikrusów. Browarek znajduje się w ogrodzie domu rodzinnego w nowo wybudowanym budynku.
        Od 1 czerwca 2024 r. działa już legalnie i warzy się przy użyciu własnej technologii. Michal Švrček, to właściciel, piwowar, oraz były elektryk,...
        2025-06-26, 10:25
      • heckler
        Czechy, Týn nad Vltavou, Pivovarská 510, Vltavotýnský pivovar
        heckler
        Týn nad Vltavou to historyczne miasto w Kraju Południowoczeskim, położone po obu brzegach Wełtawy niedaleko ujścia Lužnicy.
        Pomimo, że Vltavotýnský pivovar Týn nad Vltavou działa już parę lat, bo od grudnia 2019 roku, jakoś tak nie było okazji go odwiedzić.
        Pierwsza pisemna...
        2025-08-26, 10:50
      • SyLwIaFamatAukcje
        Sprzedam linię do produkcji piwa rzemieślniczego
        SyLwIaFamatAukcje
        Oferujemy Państwu,
        linię do produkcji piwa rzemieślniczego wyprodukowaną w 2015 r. przez PPUH Rctronik (obecnie Inomero Sp. z o.o.) o wydajności około 300 litrów na dobę wraz z płytami warstwowymi PIR ściennymi i dachowymi z rozbiórki pomieszczenia o powierzchni 70m2, stanowiącego chłodzony...
        2025-06-05, 10:53
      • KPiotr
        Sprzedam
        KPiotr
        Sprzedam zestaw do produkcji piwa domowego butelki z zamknięciem pałąkowym fermentory chłodnice garnek duży własnej produkcji śrutownik do słodu cena i szczegóły do uzgodnienia tel 784012034...
        2025-05-24, 14:21
      • Loading...
      • Koniec listy.
      Przetwarzanie...