Ogłoszenie

Collapse
No announcement yet.

Browar "Rychlak i Syn"

Collapse
X
 
  • Filtruj
  • Czas
  • Pokaż
Clear All
new posts

  • Petitpierre
    replied
    Beczkowy Destruktor o wdzięcznej nazwie Zew Cthulhu zabutelkowany, 4 miesiące w beczce po trójniaku jeżyniaku, alkohol 21vol, beczka dała dużo słodyczy, a jeżyny niebezpiecznie zbliżyły do porto.

    Leave a comment:


  • kentaki
    replied
    Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika Petitpierre Wyświetlenie odpowiedzi
    Czerpałem inspiracje do Mistrza Myślę, ze za rok już będzie do picia, to Ci przyniosę na zlot.

    Leave a comment:


  • Petitpierre
    replied
    Czerpałem inspiracje do Mistrza Myślę, ze za rok już będzie do picia, to Ci przyniosę na zlot.

    Leave a comment:


  • kentaki
    replied
    Tego piwa jeden łyk by się zrobić tak na styk

    Leave a comment:


  • Petitpierre
    replied
    Jako ciekawostkę przyrodniczą można dodać, że ostatnie Burton Ale, pod wiele mówiącą nazwą Destruktor już butelkach. 34 blg 19-22vol.

    Leave a comment:


  • Petitpierre
    replied
    Warka 69 Sour Cherry IPA- w składzie nasze IPA, nasze wino wiśniowe deserowe z beczki i Windsor Ale z beczki, 7,9vol, tak dobre, jeśli nie lepsze jak Petrus Aged Red.

    Aktualnie warzy się warka nr 70 Triple Stout Porter, 23 blg, 30,6 IBU, chmiele: EKG, Cascade, Tomyski, Rohatyński, Fuggles, z historycznych składników cynamonowiec kassja i imbir.

    Warka nr 71 to powtórka z Windsor Ale, będzie troszkę jaśniejsze, mniej chmielone (IBU 56), zmiana z kardamonu na rajskie ziarna i mniej kolendry; miód bz.

    Potem jak zima i mróz zetną, to pewnie Korsarskie nr 4. A potem znowu Burton i tak w kółko.

    Leave a comment:


  • Petitpierre
    replied
    Warka nr 68 zabutelkowana, Burtońskie Wszechpotężne nr 3 , 31 blg 15,7%. Jeszcze może jedną warkę uda się uwarzyć w tym sezonie.

    Leave a comment:


  • Petitpierre
    replied
    Z nowości, warka nr 65 przed nami, 3cie Korsarskie, blg startowe 27 Dojrzewa Windsor Ale#2 i Imperial Roasted Ale. A potem to już górki czyli znowu porterki i indyjskie.

    Leave a comment:


  • Petitpierre
    replied
    Z absolutnych reliktów przeszłości (piwo zniknęło końcem XVIII-go wieku) Northern Brown Ale o nazwie Cappagh Brown Ale 8,5-9 blg, 4,6vol, 17,5 IBU, raczej o bursztynowej szacie. Już w butelkach. Do kosztowania w browarze, może o depozyt rzeszowski też zahaczymy.

    W planach tradycja, czyli kolejne East India Pale Ale, kolejny Double Brown Stout Porter i kolejny Burton, może coś z innej beczki w międzyczasie.

    Aktualny licznik: warka nr 57, lepiej mniej, a lepiej.

    Leave a comment:


  • Petitpierre
    started a topic Browar "Rychlak i Syn"

    Browar "Rychlak i Syn"

    Ponieważ dziś zabutelkowaliśmy 50-tą warkę, to można się pokazać, bo jakiś tam dorobek jest.

    Specjalizacja: style brytyjskie (prawdziwe czyli Old Ale, Burton Ale, Amber Two Penny, London, itd, tudzież prawdziwy porter, więc Brown Stout) plus miodowe, mocne belgi, gruit'y, historia, żadnych AIPA czy dolniaków (jeden, czy dwa to jeszcze nie grzech chyba)

    Cel: ukryć alkohol tak, by rządził tylko smak

    Nowości: zabutelkowano Burton Ale 29-31 blg, 12,81%, 54,4 IBU, zlano z beczki Old Hock/White Porter 12 blg, 4,6%, wlano resztę Burton'a.

    Na przekór wszystkim warzymy dalej!
Przetwarzanie...
X
😀
🥰
🤢
😎
😡
👍
👎