Ogłoszenie
Collapse
No announcement yet.
Browar "Rychlak i Syn"
Collapse
X
-
Zabutelkowane oba, Korsarskie 7,65vol czyli więcej niż pierwsze kapery, ale mniej niż późniejsze, a burton tradycyjnie dwucyfrowo, 17,4vol, ale czuć jakby jeno 12vol. Korsarskie w bączki, natomiast koronacyjne w patenty.
-
-
Korsarskie przy 10 blg trafiło na cichą, a Burtonik dalej pyka, choć również zjechał na 10 blg-w smaku bakalie i mango, nie wiem skąd to mango, ale Żona gadała, że może dobrze byłoby dodać mango, więc chyba Ją burton posłuchał i sam wytworzył w procesie fermentacji.
Leave a comment:
-
-
W piwnicy pyka najnowsze Korsarskie, wersja letnia, tylko 22blg, a aktualnie chmieli się Coronation Ale, bo przecież dzień zobowiązuje. Parametry podam w międzyczasie*
*40 blg
-
👍 1
Leave a comment:
-
-
W piwnicy pyka najnowsze Korsarskie, wersja letnia, tylko 22blg, a aktualnie chmieli się Coronation Ale, bo przecież dzień zobowiązuje. Parametry podam w międzyczasie.
Leave a comment:
-
-
Takie piwa nie mają ekonomicznego uzasadnienia. Koncerny maksymalizują zyski, a nie wskrzeszają historię. Chwała Ci za tę pracę, którą wykonujesz.
-
-
Wzorem był browar Salt, który warzył trzy burton'y, 28blg (10,5vol), 26 blg (11vol) i 23,5blg (również 11vol). Kiedy zbankrutował i został wykupiony przez Bass za ponad milion funtów, minęło sporo czasu i na miejscu browaru pojawił się nowy browar, który niestety nie wyciągnął żadnych wniosków z miejsca i warzy takie oto potworki:
https://towerbrewery.co.uk/our-beers/ a jeden z nich nawet nazywa, że to Salt's, tak jakby Salt brał się za takie wysłodziny. Niestety to chichot historii.
Leave a comment:
-
-
jak widać wszystko ładnie idzie, natomiast testowany był 5-letni burton nr 2 i choć wygląda zacnie, to jednak już tendencja spadkowa. Miód poszedł w suszone owoce.
Leave a comment:
-
-
Sense stricte miodowych nie chcę, żeby jak najwięcej miodu zostało. Jak do ostatniego dałem drożdże fruktofilne, które jedzą tylko i wyłącznie cukry z owoców, to i odfermentowanie niskie i miód ledwo co "nadgryziony." Tutaj podejrzewam, że mogłoby być podobnie, ale że blg niższe niż ostatnio, to fermentacja powinna pojechać.
Leave a comment:
-
-
Tylko czy poradzą sobie z takim balingiem i jakie efekty to da. Ciekawy eksperyment. Ja podejrzewałem jakieś do miodów.
-
-
Do cydru, ale z przeznaczeniem do fermentacji trudnej, szczep wyselekcjonowany we Francji, wg opinii eksperta dobrze jedzą. Powinny dać 12-13% (kalkulator obliczył na 12,2vol) Zobaczymy, na razie taki lekki korzuszek, więc nie szaleją.Last edited by Petitpierre; 09-04-2022, 09:58.
Leave a comment:
-
-
Nagazował się lekko, ale bardzo smakował podczas Karpackiego Festiwalu Piwowarów 2022. Z tej racji dziś się narodził Burton nr 9, 25,5blg na start, bardzo nietypowe drożdże, chmielenie Magnum, Marynka i Tradition, kalkulator gęga,że IBU będzie 170, miód od Piaseckiego, wygląda na razie jak 20 litrów latte macchiatoW międzyczasie powstały dwie niezależne mini-warki w ramach projektu sassafras, sassafras beer 1608 i sassafras beer, tzw. Washington mead.
Leave a comment:
-
-
Arctic zszedł z beczki, 40% strat, czyli na tę wielkość pół roku to norma w sam raz. Zabutelkowany normalnie z cukrem, zobaczymy czy może się troszkę nagazuje. Saison nadal przepyszny.
Leave a comment:
-
-
IBSP nagazowany, niedługo Arctic ale schodzi z beczki, a najnowsza warka to Saison na chmielu Nadwiślańskim-będą powtórki, bo piwo wyszło przepyszne.
-
👍 1
Leave a comment:
-
Leave a comment: