Ogłoszenie

Collapse
No announcement yet.

toh11 - pracownia zacierna

Collapse
X
 
  • Filtruj
  • Czas
  • Pokaż
Clear All
new posts

  • #46
    wyszło 19 l i 16 BLG, a brzeczkę gotowałem 1:15 H . Może faktycznie 40 gram eureki sypnę na zimno ale tym razem 2 dni, a resztę na ostatnie 5 min gotowania

    Comment


    • #47
      Eureka ma ok 18%AA czyli hardkorowy chmiel, z takim trzeba ostrożnie, łatwo przedawkować, pewnie to sie stało w poprzednim piwie.
      Raczej chmielenie na zimno nie dało tego niedobrego efektu, prędzej wyjdzie trawa/łodygi a nie nadmiar goryczki choć...hmm przy takim chmielu możliwe

      Tu do poczytania: https://translate.google.pl/translat...-text=&act=url
      Last edited by fidoangel; 19-07-2017, 15:13.
      "nie zostanę onanistką bo jestem anarchistką" :)

      Widziałem u Dori i Kopyra i też tak myślę: Browar to nie apteka :))

      Poszukujesz wiedzy na temat browarnictwa amatorskiego?
      Przeczytaj >>>>FAQ<<<<
      Sprawdź >>>Przewodnik<<<

      Comment


      • #48
        Warka nr.18 SMASH Eureka v.2 20.07.17

        próbujemy poprawić poprzedniego smasha na eurece

        słód pale ale 6 kg
        eureka 100 g

        zacieranie
        60 min - 65 C
        10 min - 76 C

        chmielenie:
        60 g - 5 min.

        40 g na cichą 2 lub 3 dni

        drożdze US-05

        wyszło 20 l 13 blg

        Comment


        • #49
          Warka nr.18 SMASH Eureka v.2 20.07.17 - noi pierwsza porażka. Całość poszło w kanał. W smaku i zapachu wyczuwalny rozpuszczalnik. Takiego piwa nie mam zamiaru pić, a innych wstyd częstować. Mam nadzieje, że to każdy inny powód niż zakażenie

          Comment

          Working...
          X