Krzysiowe warzenie
				
					Collapse
				
			
		
	X
- 
	
	
	
	
		
	
	
	
		
	
		
			
				
	
	
	
	
	
	
	
	
	
 No.... Następny zza światów. 
 Krzysiu, sorry za ofa ale nie mogłem się powstrzymać."nie zostanę onanistką bo jestem anarchistką" :)
 
 Widziałem u Dori i Kopyra i też tak myślę: Browar to nie apteka :))
 
 Poszukujesz wiedzy na temat browarnictwa amatorskiego?
 Przeczytaj >>>>FAQ<<<<
 Sprawdź >>>Przewodnik<<<Comment
- 
	
	
	
	
		
	
	
	
		
	
		
			
				
	
	
	
	
	
	
	
	
	
 Mam nadzieję, że serio wracasz do piwowarstwa, w końcu ile można na te wojny jeździć, powarzyć trochę trzeba  Comment
- 
	
	
	
	
		
	
	
	
		
	
		
			
				
	
	
	
	
	
	
	
	
	
 Jak Ci szło z filtrowaniem tego "gluta" ? Save water, drink beer ... Save water, drink beer ...
 
 http://www.parowozy.com.pl/
 http://www.kamery.wolsztyn.pl/
 https://www.facebook.com/pages/Browa...10?ref=profileComment
- 
	
	
	
	
		
	
	
	
		
	
		
			
				
	
	
	
	
	
	
	
	
	
 Save water, drink beer ...
 
 http://www.parowozy.com.pl/
 http://www.kamery.wolsztyn.pl/
 https://www.facebook.com/pages/Browa...10?ref=profileComment
- 
	
	
	
	
		
	
	
	
		
	
		
			
				
	
	
	
	
	
	
	
	
	
 Nie mów, że nie chciałbyś pobawić się ponacinaną rurką lub też oplocikiem ale tak poważnie, to wiadomo, że do tych kilku kg słodu zbytnich ceregieli nie trzeba ale tak poważnie, to wiadomo, że do tych kilku kg słodu zbytnich ceregieli nie trzeba Save water, drink beer ... Save water, drink beer ...
 
 http://www.parowozy.com.pl/
 http://www.kamery.wolsztyn.pl/
 https://www.facebook.com/pages/Browa...10?ref=profileComment
- 
	
	
	
	
		
	
	
	
		
	
		
			
				
	
	
	
	
	
	
	
	
	
- 
	
	
	
	
		
	
	
	
		
	
		
			
				
	
	
	
	
	
	
	
	
	
 "nie zostanę onanistką bo jestem anarchistką" :)
 
 Widziałem u Dori i Kopyra i też tak myślę: Browar to nie apteka :))
 
 Poszukujesz wiedzy na temat browarnictwa amatorskiego?
 Przeczytaj >>>>FAQ<<<<
 Sprawdź >>>Przewodnik<<<Comment
- 
	
	
	
	
		
	
	
	
		
	
		
			
				
	
	
	
	
	
	
	
	
	
 warka 134, karmelowe
 
 zasyp:
 4000 g słód jasny
 500 g słód karmelowy 130 EBC Strzegom
 
 zacieranie:
 20 l. / 60 min / 73 -> 70 C
 15 l. / 80 C
 
 gotowanie:
 Marynka 90 / 15 g / 60 min
 
 Brzeczka wyszła ciemna, mało goryczkowa i wyraźnie słodkawa - tak, jak zakładałem.
 22 l. / 12 BlgComment
- 
	
	
	
	
		
	
	
	
		
	
		
			
				
	
	
	
	
	
	
	
	
	
 Comment
Related Topics
				
					Collapse
				
			
		
	- 
	
	
		
	
	
	
	
	
		
			 Przybyłem do Hlízova w piękną, upalną sobotę 12.08.2023. Dojazd zapewniają pociągi osobowe jeżdżące na odcinku Kolín - Kutná Hora, z przystanku kolejowego do browaru jest 200 m. Przybyłem do Hlízova w piękną, upalną sobotę 12.08.2023. Dojazd zapewniają pociągi osobowe jeżdżące na odcinku Kolín - Kutná Hora, z przystanku kolejowego do browaru jest 200 m.
 Browarek oficjalnie polał swe pierwsze piwa w październiku 2022. Powstał on na terenie dawnego majątku...- 
							Channel: Czechy
 
- 
							
- 
	
	
		
	
	
	
	
	
		
			 Zachęcam do wprowadzania informacji o nadchodzących wydarzeniach w naszym piwnym świecie. Zachęcam do wprowadzania informacji o nadchodzących wydarzeniach w naszym piwnym świecie. 
 
 Żeby Wydarzenia wyświetlały się odpowiednio także na liście nadchodzących imprez trzeba poprawnie wypełnić formularz nowego wpisu.
 
 Najpierw wybór najodpowiedniejszego działu...- 
							Channel: Imprezy, promocje, wydarzenia
 
- 
							
- 
	
	
		
	
	
	
	
	
		
			 Szlajając się w końcu marca po Śląsku nie mogłem ominąć kolejnego nowego browaru. Choć działa od jesieni 2022 jest już dobrze znany piwoszom z całej Polski, tak jak i jego założyciel Paweł Masłowski, wiele lat pracujący dla Pinty w Browarze na Jurze w odległym o 8 km Zawierciu. Dzięki... Szlajając się w końcu marca po Śląsku nie mogłem ominąć kolejnego nowego browaru. Choć działa od jesieni 2022 jest już dobrze znany piwoszom z całej Polski, tak jak i jego założyciel Paweł Masłowski, wiele lat pracujący dla Pinty w Browarze na Jurze w odległym o 8 km Zawierciu. Dzięki...- 
							Channel: Śląskie
 
- 
							
- 
	
	
		
	
	
	
	
	
		
			 Wielu na pewno znany piwowar Tomek "Bigos" Biegański, pracujący wcześniej w gdańskiej Brovarni a potem w Nowym Browarze we Wrzeszczu, pół roku temu podjął pracę głównego piwowara w browarze Egerer w Dolnej Bawarii. Nie jest codziennością by w tak tradycyjnie piwnym kraju cudzoziemiec... Wielu na pewno znany piwowar Tomek "Bigos" Biegański, pracujący wcześniej w gdańskiej Brovarni a potem w Nowym Browarze we Wrzeszczu, pół roku temu podjął pracę głównego piwowara w browarze Egerer w Dolnej Bawarii. Nie jest codziennością by w tak tradycyjnie piwnym kraju cudzoziemiec...- 
							Channel: Niemcy
 
- 
							
- 
	
	
		
	
	
	
	
	
		
			 "Modern West Coast IPA" "Modern West Coast IPA"
 
 Ekstr. 15%
 Alk. 6,5%
 Chmiele: Mosaic, Petit Blanc, HBC 1019 (ten ostatni jest występuje od niedawna pod komercyjną nazwą Dolcita). Dwa amerykańskie chmiele i francuski Petit Bland/
 
 Aromat - po otwarciu puszki jest nuta nafty...- 
							Channel: Piwo - konkretnie
 2025-10-04, 22:53
- 
							
- Loading...
- Koniec listy.
 
		
	 
		
	 
		
	 
		
	 
		
	
Comment