Moje piwko

Collapse
X
 
  • Czas
  • Pokaż
Clear All
new posts
  • panstasio
    Szeregowy Piwny Łykacz
    • 2003.07
    • 18

    #1

    Moje piwko

    jestem dopiero poczatkujacy i na dobry poczatek nastawilem jasne pelne ze slodem z puszeczki.potrzebowalbym kilku rad od klubowiczow zajmujacych sie tym profesjonalnie bo kolejne piwko chce zrobic z jakims owocowym smaczkiem.acha jeszcze jedno po 4 dniach fermentacji gdy juz ustala zamieszalem-nie wiem czy dobrze zrobilem.pozdrawiam
  • Krzysiu
    D(r)u(c)h nieuchwytny
    • 2001.02
    • 14936

    #2
    Mieszałeś niepotrzebnie, a owocowy posmak powinien sam wyjść.

    Comment

    • pjenknik
      Major Piwnych Rewolucji
      • 2001.08
      • 3388

      #3
      Mimo najwiekszych starań moje piwa zawsze wychodzą z owocowym posmakiem. Mimo, że tylko dwa razy użyłem cukru, a teraz używam tylko ekstratu słodowego.
      Wspieraj swój Browar! Stań się Premium - Użytkownikiem!

      Comment

      • mapajak
        D(r)u(c)h nieuchwytny
        • 2002.12
        • 1187

        #4
        pjenknik napisał(a)
        Mimo najwiekszych starań moje piwa zawsze wychodzą z owocowym posmakiem. Mimo, że tylko dwa razy użyłem cukru, a teraz używam tylko ekstratu słodowego.
        Moje też, choć warzę teraz ze słodu i nawet jak użyję drożdży dolnej fermentacji. To przez tą temperaturę. Nie mogę już się doczekać zimy. Wtedy u mnie w piwnicy jest 6 st. C i to są warunki do wyprodukowania prawdziwego lagera.

        Comment

        Related Topics

        Collapse

        • darekd
          ? [Magic Road], Dobre Piwko
          darekd
          Nie chwalą się gdzie warzą.

          Hazy APA
          4,5% alk.
          Chmiele: Idaho7, Citra

          Aromat - po otwarciu puszki nuty żywiczne, cytrusowe i nieznacznie owoce tropikalne. Po przelaniu głównie tropikalne mango
          Piana - wysoka, średnia trwałość z długim kożuszkiem...
          2025-09-16, 22:18
        • Heisenberg
          Zakażenie czy dalsza fermentacja?
          Heisenberg
          Cześć wszystkim
          Dopiero zaczynam przygodę z piwowarstwem. Zakupiłem zestaw startowy z brew kitem Finlandia Premium Lager i nastawiłem pierwszą warkę. 21 litrów gotowego nastawu, po 2 tygodniach fermentacji w 21 stopniach, na drożdżach z zestawu zlane na cichą (BLG początkowe 10,...
          2025-06-08, 13:55
        • Prusak
          Patrol piwny - Portugalia
          Prusak
          Zastanawiałem się, czy dwutygodniowy pobyt w północnej Portugalii uprawnia do założenia takiego wątku, ale moje skrupuły zostały przełamane, kiedy okazało się, że nikt wcześniej tego nie zrobił.
          Kraj niby wina, z wielkim kobinatem chlania, pardon, degustowania w Viilla Nova de Gaia...
          2025-08-29, 16:53
        • darekd
          Mazák, Single Hop Ale Nelson Sauvin 13
          darekd
          Z tego co widzę, nie piłem Mazáka ok 10 lat Ten rzemieślnik z Moraw Południowych mocno się chyba rozwinął od tamtych czasów i jeśli chodzi o warzenie to ilość uwarzonych gatunków robi wrażenie. Dostępność też się poprawiła (kupiłem poza Morawami).

          https://pivovarmazak.cz/nase-pivo/...
          2024-02-10, 00:47
        • bastion
          Słowacja, Podkylava 75, Pivovar Elias. ( Bez wyszynku)
          bastion
          Browar ten działający w malowniczych okolicach Małych Karpat, umiejscowiony jest w małej wsi, w okolicy której nie przebiegają żadne ważniejsze ciągi komunikacyjne.
          W związku z tym dostanie się tam komunikacją publiczną wymaga nieco ''główkowania''.
          Akurat miałem to szczęście...
          2023-07-31, 20:14
        • Loading...
        • Koniec listy.
        Przetwarzanie...