Ogłoszenie

Collapse
No announcement yet.

Anteks piwowarzy

Collapse
X
 
  • Filtruj
  • Czas
  • Pokaż
Clear All
new posts

  • warka 23

    zacieranie
    44C-15min
    62C ok 1/4 odlana do innego garnka podgrzana do 72C- 10min i zagotowana 10min
    później dodana do głównego zacieru
    temp.podniosła się do 76C i tak trzymana do negatywnej próby około 55min
    Mniej książków więcej piwa
    Browar Largus




    Comment


    • warka 23

      zacieranie dekokcyjne
      Attached Files
      Mniej książków więcej piwa
      Browar Largus




      Comment


      • 23

        składniki 23
        Attached Files
        Mniej książków więcej piwa
        Browar Largus




        Comment


        • drożdże 3068 zaczynają pracować piwka wyszło 15l-12blg
          Mniej książków więcej piwa
          Browar Largus




          Comment


          • warka 23

            drożdżyki po 4 dniach (przed zatopieniem)blg 5
            Mniej książków więcej piwa
            Browar Largus




            Comment


            • warka 23

              teraz chyba ze zdjęciem
              Attached Files
              Mniej książków więcej piwa
              Browar Largus




              Comment


              • piękna piana.
                ja nigdy takiej ładnej nie miałem :/

                Comment


                • Pochwalę się i moją piana w końcu to moja pierwsza i tylko mi szkoda,
                  że nie moge zamieścić zapachu jaki wydobywa się z (kubełka) fermentatora to dopiero
                  odlot. Jak narazie tylko tyskim udaje mi się powstrzymać przed wkładaniem paluchów
                  w te cuda.
                  Wspieraj swój Browar! Stań się Premium - Użytkownikiem!
                  Moje warzenie
                  Termometr piwowara

                  Moja galeria

                  Piwo z rana jak śmietana ;)

                  Comment


                  • Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika mark33
                    Pochwalę się i moją piana w końcu to moja pierwsza i tylko mi szkoda,
                    że nie moge zamieścić zapachu jaki wydobywa się z (kubełka) fermentatora to dopiero
                    odlot. Jak narazie tylko tyskim udaje mi się powstrzymać przed wkładaniem paluchów
                    w te cuda.
                    Jeszcze raz z fotka musiała być poprzednio za duża i odrzuciło.
                    Attached Files
                    Wspieraj swój Browar! Stań się Premium - Użytkownikiem!
                    Moje warzenie
                    Termometr piwowara

                    Moja galeria

                    Piwo z rana jak śmietana ;)

                    Comment


                    • warka 24

                      skład
                      pilzneński 0,5kg
                      pilzneńskilub monachijski 1,5kg(worek był nieoznakowany )
                      carared 0,25(resztka )
                      woda 15L
                      Mniej książków więcej piwa
                      Browar Largus




                      Comment


                      • Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika dessloch
                        piękna piana.
                        ja nigdy takiej ładnej nie miałem :/
                        Nie przejmuj się. To nie piana a drożdże. Te typy tak mają. Gdy przyjdzie u Ciebie czas na pszeniczne z drożdżami Wyeast 3068 Weihenstephan, to też coś takiego będziesz miał. To chyba jedne z nielicznych, które wylegują się na wierzchu.
                        TE TYPY TAK MAJĄ

                        Comment


                        • Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika Wielki_B
                          To chyba jedne z nielicznych, które wylegują się na wierzchu.
                          TE TYPY TAK MAJĄ
                          Drożdże White Labs tak mają, chyba zawsze - a przynajmniej te używane przeze mnie do tej pory - wszystkie
                          www.warsztatpiwowarski.pl
                          www.festiwaldobregopiwa.pl

                          www.wrowar.com.pl



                          Comment


                          • Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika Marusia
                            Drożdże White Labs tak mają, chyba zawsze - a przynajmniej te używane przeze mnie do tej pory - wszystkie
                            No tak. O drożdżach White Labs mam niewielkie pojęcie, powinienem był więc zaznaczyć, że chodzi mi o Wyeasty. Na pięć rodzajów dotychczas przeze mnie używanych drożdży płynnych tej firmy, wszystkie wolały nurkowanie. Za wyjątkiem TYCH TYPÓW Przy czym przy jednych to było jak najbardziej wskazane, bo chodzi o fermentujący mi właśnie już 9-ty dzień LAGER.
                            Nota bene, użyte przez mnie kiedyś suche drożdże typu "ale" także zabawiały się pod, a nie na powierzchni.

                            Comment


                            • Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika anteks
                              skład ..pilzneńskilub monachijski 1,5kg(worek był nieoznakowany )
                              chyba pilzneński bo warka bardzo jasna
                              Mniej książków więcej piwa
                              Browar Largus




                              Comment


                              • warka 24

                                zacieranie
                                62C- 45min
                                72C-20min
                                chmielenie
                                0min-goryczkowy junga szyszka 20g
                                45min-aromat lubelski szyszka 40g
                                Mniej książków więcej piwa
                                Browar Largus




                                Comment

                                Working...
                                X