Warka 388
Pilzneński 6kg
Saaz 200g
FM 31 Bawarska Dolina
Zacieranie 90min 67'C
Gotowanie 60min
0' 30g saaz
30' 30g saaz
10' 40g saaz
whirpool 20' 100g saaz
Ogłoszenie
Collapse
No announcement yet.
Anteks piwowarzy
Collapse
X
-
Jakieś pół roku przerwy ale wracam
Warka 386(?)
Pilzneński 5kg (naśrutowany daaawno temu)
Iunga 25g
Lubelski 50g
Zacieranie
67'C 80min
Gotowanie 60min
0' Iunga 25g
30' Lubelski 25g
60' Lubelski 25g
Zadane 2x W34/70
Fermentacja we wiadrze
Leave a comment:
-
-
warka 380 09.01.23
Pilzneński 5kg
Monachijski 1kg
Marynka 20g
Hallertau 50g
Zacieanie
62'C 30min
72'C 60min
78'C 10min
Gotowanie 90min
60' Marynka
30' Hallertau 25g
15' Halertau 25g
Zadrożdzone gęstwą W34/70
Chłoldzenie do 12'C za pomocą wymiennika 30min wody poszło jakieś 60-70l
-
👍 2
Leave a comment:
-
-
Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika fidoangel Wyświetlenie odpowiedziNo co Ty? Jasna wędzonka? Co najmniej bursztynowa....
Leave a comment:
-
-
Pszenica 378 07.11.22
skład
Pszeniczny 2,5kg
Pilzneński 2,5kg
Lubelski 30g
Zacieranie
45'C 60min
67'C 60min
gotowanie 60min
od początku Lubelski 30g
wyszło 22l 12blg zadrożdzone gęstwą Gwoździ i Bananów
Leave a comment:
-
-
Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika fidoangel Wyświetlenie odpowiedzi
Myślisz, że przy tej temperaturze i fermentacji ciśnieniowej zachowają profil lagerowy?
Leave a comment:
-
-
Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika anteks Wyświetlenie odpowiedzi
Napisane że W34/70, a temp garażowa- dzisiaj 15'C ale idą upały
Leave a comment:
-
-
Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika ART Wyświetlenie odpowiedziNo dobra a teraz kawa na ławę. Suchary uwadniasz czy walisz prosto (do wiadra)?
-
👍 1
Leave a comment:
-
-
No dobra a teraz kawa na ławę. Suchary uwadniasz czy walisz prosto (do wiadra)?
Leave a comment:
-
-
Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika fidoangel Wyświetlenie odpowiedziDrożdże? Temp fermentacji?
Leave a comment:
-
-
warka 377
wędzony pils
skład
Pilzneński 2,5
wędzony 3
Iunga 30g
Lubelski 60g
W34/70
zacieranie
62'C 30min
72'C 90min
78'C 10min
Gotowanie
0' Iunga 30g
30' Lubelski 30g
5' Lubelski 30g
wyszło 25l 13blg
Fermentacja ciśnieniowa
Leave a comment:
-
Leave a comment: