warka 380 09.01.23
Pilzneński 5kg
Monachijski 1kg
Marynka 20g
Hallertau 50g
Zacieanie
62'C 30min
72'C 60min
78'C 10min
Gotowanie 90min
60' Marynka
30' Hallertau 25g
15' Halertau 25g
Zadrożdzone gęstwą W34/70
Chłoldzenie do 12'C za pomocą wymiennika 30min wody poszło jakieś 60-70l
Ogłoszenie
Collapse
No announcement yet.
Anteks piwowarzy
Collapse
X
-
Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika fidoangel Wyświetlenie odpowiedziNo co Ty? Jasna wędzonka? Co najmniej bursztynowa....
Leave a comment:
-
Pszenica 378 07.11.22
skład
Pszeniczny 2,5kg
Pilzneński 2,5kg
Lubelski 30g
Zacieranie
45'C 60min
67'C 60min
gotowanie 60min
od początku Lubelski 30g
wyszło 22l 12blg zadrożdzone gęstwą Gwoździ i Bananów
Leave a comment:
-
Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika fidoangel Wyświetlenie odpowiedzi
Myślisz, że przy tej temperaturze i fermentacji ciśnieniowej zachowają profil lagerowy?
Leave a comment:
-
Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika anteks Wyświetlenie odpowiedzi
Napisane że W34/70, a temp garażowa- dzisiaj 15'C ale idą upały
Leave a comment:
-
Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika ART Wyświetlenie odpowiedziNo dobra a teraz kawa na ławę. Suchary uwadniasz czy walisz prosto (do wiadra)?
- 1 like
Leave a comment:
-
No dobra a teraz kawa na ławę. Suchary uwadniasz czy walisz prosto (do wiadra)?
Leave a comment:
-
Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika fidoangel Wyświetlenie odpowiedziDrożdże? Temp fermentacji?
Leave a comment:
-
warka 377
wędzony pils
skład
Pilzneński 2,5
wędzony 3
Iunga 30g
Lubelski 60g
W34/70
zacieranie
62'C 30min
72'C 90min
78'C 10min
Gotowanie
0' Iunga 30g
30' Lubelski 30g
5' Lubelski 30g
wyszło 25l 13blg
Fermentacja ciśnieniowa
Leave a comment:
-
Chyba pierwszy kwasik w domu
Pale ale 5kg
zacieranie 67'C 60min
wyszło około 30l
ph ustalone na 4,5, dodana bakteria i zostawione na 48h
zeszło do ph3 dodana laktoza 1kg
zagotowane, ostudzone i zadrożdżone kvejkami
dodam jeszcze jakieggos soku ale to pomyślimy jaki
blg 14
- 1 like
Leave a comment:
-
Warka 369 APA cośtam
skład
Pilzneński 5kg
Płatki pszeniczne 0,5kg
Marynka 30g
Mix chmieli z chmielenia na zimno z poprzedniej warki
Zacieranie 67' 90min
Gotowanie 60 min
0' 30g Marynka
Gdy temp spadła do 70'C dodany 1l mokrych chmieli odzyskanych z poprzedniej warki
Leave a comment:
-
warka 366
Pilzneński 5,5kg
Marynka 30g
Lubelski 50g
Zacieranie 67'C 80min
Gotowanie 60min
0' marynka 30g
30' Lubelski 25g
60' Lubelski 25g
Do wiadra poszło 24l 13blg
Leave a comment:
Leave a comment: