warka 337 Pils
Pilzneński Ireks 5kg
Marynka 20g
Lubelski 50g
saaz garść
Zacieranie w royalu
62'C 30min
72'C 30min
78'C 10min
Gotowanie 90min
30' Marynka, Lubelski po 25g
80' Marynka 25g
w chłodzeniu 80'C Saaz
Zagęstwione W34/70
Ogłoszenie
Collapse
No announcement yet.
Anteks piwowarzy
Collapse
X
-
Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika anteks Wyświetlenie odpowiedziWarka 336
https://www.facebook.com/browarantek...5756610266970/
Leave a comment:
-
Druga warka uwarzona w ten dzień
skład
Monachijski 2,5kg
Steinbach wędzony 2kg
ekstrakt jasny 1,2kg
Biscut 0,25kg
Melanoidowy 0,2kg
Cararoma 0,2kg
Marynka 20g
Lubelski 30g
Saaz 20g
Zacieranie w Royalu
wsypane do wody 55'C i grzanie
67'C 15min
72'C 45min
78'C 10min
Gotowanie 60min
Marynka 20g 60'
Lubelski 30g 60'
Ekstrakt słodowy 20'
Saaz 10'
wyszło 25l 16blg zagęstwione W34/70 fermentacja w 8'C
Leave a comment:
-
Zakwejkowane-jakim szczepem i jakie plany fermentacyjne? Grzejesz?
Leave a comment:
-
331 31.07.20
Skład
Pilzneński malteurp 6kg
Mix chmieli amerykańskich 60g
Zacieranie RoYal
67'C 90 min
Gotowanie 60 min
chmiel 15min
Chłodzenie testowo wymiennikiem
zakwejkowane
testowe chłodzenie wymiennikiem
Leave a comment:
-
warka 330 SHPIPA 21-07-20
skład
Pilzneński Malteurop 5kg
Zula 160g
Zacieranie Royal
68'C 60min
78'C min
Gotowanie 60min
15min 70 Zula
w chłodzeniu 90g Zula
zadana US05
Leave a comment:
-
warka 329 18.07.20
Pale ale 5kg
mieszanka amerykańskich chmieli 140g
zacieranie w Royalu
67'C 60min
78'C 10min
Gotowanie 60min
15min 70g chmielu
w chłodzeniu 70g chmielu
chłodzenie chłodnicą
zadane Danstar - Nottingham
Leave a comment:
-
328 Pils Zacieranie w Royalu
Pilzneński Ireks 4kg
Marynka 30g
Lubelski 60g
W34/70
zacieranie
62'C 30min
72'C 30min
Gotowanie 90min
60' Marynka 15g
30' Marynka 15g
5' Lubelski 30g
w chłodzeniu Lubelski 30g
Zadane W 34/70
Leave a comment:
-
warka 327 single hop Oktawia
warka 327 Polskie Ale Oktawia
Trzecie piwo w tym tygodniu
Pale Ale 5kg
Oktawia 50g
Zacieranie w Royalu
67'C 60min
78'C 10min
Gotowanie 60min
60' Oktawia 30g
10' Oktawia 20g
Wyszło 27l 12blg
ps czas pracy 4 godz
Leave a comment:
-
warka 326 Pils 03.04.20 ze słodów śrutowanych otrzymanych od pi pi pi pi
Musiałem po 30 min przecierania przez sito wylać i wsypać "swoje" słody
Godzinę później
Warka 326 bis
skład
Pilzneński 5kg
Marynka 30g
Lubelski 30g
Whirfloc 1/3 tabl
Zacieranie w Royalu
62'C 30min
72'C 30min
Gotowanie 90min
60' Marynka
30' Lubelski
Wyszło 27l 12,5blg
fermentacja
https://www.facebook.com/browarantek...type=3&theaterLast edited by anteks; 05-04-2020, 11:49.
Leave a comment:
-
Warka 323 Porter
Warka 323
Dzisiaj testowy porterek
Wiedeński 3kg
Monachijski 3kg
Pilzneński 2kg
Special B 0,5kg
Special W 0,5kg
Biscut 0,5kg
Cararoma 0.5kg
Palony 0,5kg
Marynka 30g
Lubelski 30g
Zacierane w Royalu na 2 razy
65'C 60 min
- Pilzneński 2kg
- Monacjijski 1kg
- Wiedeński 1kg
Wyszło 20l 12blg i w tym zacierana następna
- Wiedeński 2kg
-Monachijski 2kg
Special B 0,5kg
Special W 0,5kg
Biscut 0,5kg
Cararoma 0.5kg
62'C 30min
72'C 30min
78'C 10 min- dodany palony
gotowanie 60min
0' 30g Marynki
55' 30g Lubelski
Wyszło około 25l 22blg
zadane gęstwą W34/70Last edited by anteks; 03-02-2020, 21:06.
Leave a comment:
-
Warka 320
Grodziskie
Pszeniczny Grodziski 3kg
marynka 15g
Lomik 30g
Grodzie Dębowe
Zacieranie w Royalu
62'C 30min
72'C 30min
78'C 10min
gotowanie 60min
0' Marynka
45' Lomik
Żadnych problemów przy zacieraniu/filtracji pomimo 100% pszenicyLast edited by anteks; 22-01-2020, 00:18.
Leave a comment:
Leave a comment: