Ogłoszenie

Collapse
No announcement yet.

Anteks piwowarzy

Collapse
X
 
  • Filtruj
  • Czas
  • Pokaż
Clear All
new posts

  • anteks
    replied
    Z lenistwa, znowu musiał bym schodzić do piwnicy

    Leave a comment:


  • polisholsby
    replied
    Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika anteks Wyświetlenie odpowiedzi
    251 zabutelkowana blg2
    252 zlana na cichą ( jutro zapodam jakiegoś chmielu)
    254 ześrutowane
    dlaczego chmiel dodajesz po jednym dniu cichej a nie od razu?

    Leave a comment:


  • anteks
    replied
    251 zabutelkowana blg2
    252 zlana na cichą ( jutro zapodam jakiegoś chmielu)
    254 ześrutowane

    Leave a comment:


  • anteks
    replied
    Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika LeoxxX Wyświetlenie odpowiedzi
    Takie piwo na samym ekstrakcie jest lepsze od Brewkitu?
    Brewkit to ekstrakt z chmielem, tu mam możliwość samodzielnego chmielenia wg uznania
    I jak to ma się do piwo zrobionego ze słodów? Znacząca różnica?
    Ze słodu raczej lepsze, możesz sam sterować temperaturami podczas zacierania. Ekstraktowe (przynajmniej WESowe) ma specyficzny smak

    Leave a comment:


  • LeoxxX
    replied
    Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika anteks Wyświetlenie odpowiedzi
    Warka 253
    Takie piwo na samym ekstrakcie jest lepsze od Brewkitu?
    I jak to ma się do piwo zrobionego ze słodów? Znacząca różnica?

    Leave a comment:


  • anteks
    replied
    Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika polisholsby Wyświetlenie odpowiedzi
    druciak się sprawdził!!! polecam

    Leave a comment:


  • polisholsby
    replied
    Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika anteks Wyświetlenie odpowiedzi
    Tak to druciak, używam do dekantacji po cichej piw chmielonych na zimno.Jak widać na zdjęciu ściąga do oporu.
    druciak się sprawdził!!! polecam

    Leave a comment:


  • anteks
    replied
    WArka 253

    Warka 253

    Skład
    • Ekstrakt jasny WES 1,7kg
    • Marynka gran 10g
    • lubelski gran 20g
    Gotowanie 60min
    • 0' marynka 10g
    • 30' Lubelski 10g
    • 60' Lubelski 10g
    Drożdże W37/70

    Leave a comment:


  • anteks
    replied
    Temperatura w "piwnicy" spadła do 16' czas myśleć o dolniakach

    Leave a comment:


  • anteks
    replied
    Do warki 251 dorzuciłem garść mieszanki Citra/Mosaic

    Leave a comment:


  • zgoda
    replied
    Miałem wrzucać w pończosze, ale skoro tak ładnie to działa, to może wsypię luzem jednak...

    Nigdy nie wiesz gdzie cię dopadnie inspiracja.

    Leave a comment:


  • anteks
    replied
    Tak to druciak, używam do dekantacji po cichej piw chmielonych na zimno.Jak widać na zdjęciu ściąga do oporu.

    Leave a comment:


  • jacekan
    replied
    W Castoramie można kupić na metry taki filtr. Ok 1 cm średnicy. Wciąż chodzi mi po głowie i wciąż nie mam pomysłu jak go wykorzystać.
    Attached Files

    Leave a comment:


  • Krzysiu
    replied
    I jak jest ten druciak, to ściąga się do oporu? Mam akurat portera na głównej, mogę wypróbować działanie.

    Leave a comment:


  • mareks
    replied
    Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika polisholsby Wyświetlenie odpowiedzi
    To druciak ze stali nierdzewnej.

    Leave a comment:

Przetwarzanie...
X
😀
🥰
🤢
😎
😡
👍
👎