Ogłoszenie

Collapse
No announcement yet.

Anteks piwowarzy

Collapse
X
 
  • Filtruj
  • Czas
  • Pokaż
Clear All
new posts

  • warka 43A porter 28 blg

    dzisiaj rozlałem warkę 43a blg spadło z 28 do 8 blg wyszło 22 but 0,33l
    Mniej książków więcej piwa
    Browar Largus




    Comment


    • warka 43b

      dzisiaj rozlałem warkę 43bciemniak po porterze
      piwko odfermentowalo z 15 do 5,5blg ,wyszło 22x0,5l i 3x0,25l
      Mniej książków więcej piwa
      Browar Largus




      Comment


      • Warka 48 Pale Ale

        po przeszło miesięcznej przerwie powrót do warzenia
        warka 48 Pale ale
        skład
        • pale ale 3500g
        • monachijski 300g (myślałem że to pilzneński)
        • karmel jasny 200g
        • goryczka szyszki 30g
        • aromat szyszki 30g

        słody wsypane do 10l wody zacieranie w temp 66°C przez 80min
        Mniej książków więcej piwa
        Browar Largus




        Comment


        • warka 46 pils

          dzisiaj rozlełem warkę 46 pils piwko warzone 28.03.06 na cichej przebywalo od
          19.04.06 blg początkowe 12 końcowe 2,5 wyszło 16,5 l dodane 120g cukru do refermentacji , w trakcie rozlewu próba piwaka butelkowanego przed cichą .
          piana duża , silna goryczka baaardzo dobre
          Mniej książków więcej piwa
          Browar Largus




          Comment


          • warka 45

            dzisiaj rozlew warki 45 Marcowe warzone 23.03.06 na cichej od 03.04.06
            blg początkowe 14,7 końcowe 3 Pieknie sie wyklarowało. do refermentacji 120g cukru
            Wyszło
            • 28x0,5x
            • 3x1l
            • 2x0,25l

            razem 17,5l
            Last edited by anteks; 09-06-2006, 15:00.
            Mniej książków więcej piwa
            Browar Largus




            Comment


            • Wraka 48 Pale Ale

              Warka 48 Pale Ale 09.06.06 przelana na cichą blg spadło z 12 do 4
              4 l zabutelkowane do testów
              Mniej książków więcej piwa
              Browar Largus




              Comment


              • warka 48 pale ale

                warka 48 Pale Ale została zabutelkowana blg początkowe 12 koncowe spadlo do 3
                wyszło w sumie prawie 21l bursztunowego piwka .do refermentacji 140g/17l cukru
                Mniej książków więcej piwa
                Browar Largus




                Comment


                • dzisiaj rozbudzałem drożdże WLP 300 od Marusi (dzięki) chcę zrobić jakąś pszeniczkę ale prognoza pogody jest nie bardzo ,chyba zrobię lodóweczkę
                  Mniej książków więcej piwa
                  Browar Largus




                  Comment


                  • oto rozbudzone drożdże
                    Attached Files
                    Mniej książków więcej piwa
                    Browar Largus




                    Comment


                    • warka 49

                      dzisiaj warzenie warki 49 pszenicza ciemna. poszedlem na łatwiznę oto skład
                      • WESowy ekstrakt pszeniczny 1.7 kg
                      • WESowy ekstrakt bursztynowy 1.7kg
                      • WESowy ekstrakt pszeniczny 0,5kg

                      zagotowane w 13l wody dodane 50g chmielu aromatu
                      uzupełnione do 21 l wyszło 14blg
                      Last edited by anteks; 30-06-2006, 20:41.
                      Mniej książków więcej piwa
                      Browar Largus




                      Comment


                      • oto warka po 2 dniach fermentacji, pianka drożdzowa tak gęsta że nie można odczytać blg w zanurzonym balingometrze
                        Attached Files
                        Mniej książków więcej piwa
                        Browar Largus




                        Comment


                        • warka 50

                          następna warka 50 jubileuszowa ,co by tu uwarzyć oczywiście górnej fermentacji
                          Mniej książków więcej piwa
                          Browar Largus




                          Comment


                          • Stouta!
                            Surowce i akcesoria piwowarskie i serowarskie - Piwodziej.pl

                            Thou shallt not spilleth thy beer!

                            Przy wysokim stężeniu alkoholu organizm człowieka znajduje się blisko śmierci i instynktownie dąży do przedłużenia rodu.

                            Comment


                            • Proponuję proste piwo, na którego zrobienie sam nigdy nie mam czasu
                              Zasyp: pilzneński 97 % i np. Carafa I 3 % (lub inny we właściwej proporcji). Do tego neutralne smakowo drożdże, np. Irisch Ale.

                              Propozycja moja podyktowana jest tylko i wyłącznie moją własną zgnilizną i chęcią wyczekania, co innym taka mikstura przyniesie...

                              Comment


                              • Ja proponuję to samo, co na pierwszą.

                                Comment

                                Working...
                                X