Anteks piwowarzy

Collapse
X
 
  • Czas
  • Pokaż
Clear All
new posts

  • anteks
    replied
    Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika Pieslav
    Z niecierpliwością czekam na opis wrażeń smakowych warki 236.
    Jako że burzliwa z cicha trwała 2 miesiące, piwo do spożycia będzie chyba po świętach
    Ostatnia zmiana dokonana przez anteks; 2013-03-27, 21:27.

    Leave a comment:


  • Pieslav
    replied
    Z niecierpliwością czekam na opis wrażeń smakowych warki 236.
    Ostatnia zmiana dokonana przez Pieslav; 2013-03-27, 20:29.

    Leave a comment:


  • kaleb1981
    replied
    Wystarczy nam że podasz styl w jakim chcesz warzyć, a co z tego tak na prawdę wyszło to już inny temat.
    Ogromnie ułatwi to nam dopiero raczkującym w tym temacie wybór i poszukiwania następnej receptury z którą chcemy się zmierzyć ;-).
    A uwierz mi, twój wątek to kopalnia wiedzy.
    Ostatnia zmiana dokonana przez kaleb1981; 2013-03-27, 18:56.

    Leave a comment:


  • anteks
    replied
    Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika kaleb1981
    Czy mógłbyś w recepturze podawać też styl w jakim jest uwarzona każda następna warka? Bo zdarza się że tej informacji brakuje przy niektórych recepturach.
    To nie takie proste bo warzę w jakimś stylu, a wychodzi inny. Wysyłam na konkurs i okazuje sie że to jeszcze inny

    Leave a comment:


  • kaleb1981
    replied
    Czy mógłbyś w recepturze podawać też styl w jakim jest uwarzona każda następna warka? Bo zdarza się że tej informacji brakuje przy niektórych recepturach.
    Ostatnia zmiana dokonana przez kaleb1981; 2013-03-24, 23:33.

    Leave a comment:


  • anteks
    replied
    Warka 243 porter 2013

    22.03.13 Porter Opalenicki v2013

    Skład
    • Wiedeński 3000g
    • Monachijski 2000g
    • Pilzneński 1000g
    • J.palony 200g
    • Karmelowy ciemny 400g
    • Coffe light 200g
    • Biscut 150
    • Marynka gran 20g
    • Lubelski gran 20g


    Zacieranie
    • około 100 min w temp 70-65'C


    Gotowanie 60 min
    • 0' Marynka 20g
    • 55' Lubelski 20g
    Wyszło około 22l 19 blg, zadane starterem z W34/70

    Leave a comment:


  • anteks
    replied
    warka 242

    Wczoraj ukręciłem warke 242
    skład
    • Pale Ale 5000g
    • Monachijski 700g
    • carapils 300g
    • Zeus gran 25g
    • Amarillo gran 30g
    • Citra gran 15g
    • Continental gran 15g
    Zacieranie 80min

    • 70-66' 80 min
    Gotowanie 60'
    • 0' Zeus 25g
    • 30' Amarillo i Citra po 15g
    • 60' Amarillo i Continental po 15g
    Ostatnia zmiana dokonana przez anteks; 2013-03-22, 02:01.

    Leave a comment:


  • anteks
    replied
    warka 241

    Warka 241 Stout
    Wyszło 25l około 12,5 blg, zadane S-04

    Leave a comment:


  • anteks
    replied
    241 Stout

    Plan na dzisiaj
    Warka 241 stout
    Skład
    • Pilzneński 3500g
    • monachijski 500g
    • Wędzony 500g
    • Caraaroma 500g
    • Pszeniczny 200g
    • Pszenica palona 250g
    • Carafa 250g
    • Marynka gran 20g
    • Lubelski gran 20g
    Zacieranie
    • 65'C 90 min
    Gotowanie 60 min
    • 0' Marynka 20g
    • 50' Lubelski 20g

    Leave a comment:


  • anteks
    replied
    warka 240

    warka 240
    Wyszło 22l 13 blg, zadane "świeżymi" W34/70.Świeże z 2010, poprzednie 2005 już wyszły

    Leave a comment:


  • anteks
    replied
    Warka 240
    Skład
    • Pilzneński 3500g
    • Monachijski 700g
    • Lubelski szyszka 20g
    • Marynka gran 25g
    • Lubelski gran 30g
    Zacieranie
    • 62'C 30 min
    • Wsypane szyszki Lubelskiego
    • 72'C 30min
    Gotowanie 60 min
    • 0' 15g Marynka
    • 30' 10g Marynka
    • 55' 30g Lubelski

    Leave a comment:


  • pablos73
    replied
    Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika anteks
    Leniwy jestem i jeszcze leżakuje
    ps Wystawa na 50 lecie
    ja swojego warzenia nie dozyje zapewne 50, ale swoich latek tak, to moze tez cos takiego zaczne robic...
    ;p

    Leave a comment:


  • anteks
    replied
    Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika anteks
    225 AIPA 23.03.12
    i
    Ostanie butelki wysłane na konkurs Biała Wrona na Słowacji zajęły 6/34 miejsce w swojej kategorii. Dobrze wyleżakowane

    Leave a comment:


  • anteks
    replied
    Warka 239
    Skład
    • Pale Ale Weyerman 5000g
    • Monachijski 500g
    • Specjal B 150g
    • Citra gran 25g
    • Cascade szysz 50g
    • Amarillo szysz 50g
    • Amarillo gran garść
    Zacieranie
    • 68-65'C 100 min
    • 25g Citry do zacierania
    Gotowanie 60 min
    • 60' Cascade i Amarillo po 30g
    • 30' Cascade i Amarillo po 20g
    • 0' garść Amarillo
    Wzszło 20l 16blg zadane 1084

    Leave a comment:


  • anteks
    replied
    Mi na życiu nie zależy, mogę żyć nawet 100 lat

    Leave a comment:

Related Topics

Collapse

Przetwarzanie...