
Anteks piwowarzy
Collapse
X
-
Wystarczy nam że podasz styl w jakim chcesz warzyć, a co z tego tak na prawdę wyszło to już inny temat.
Ogromnie ułatwi to nam dopiero raczkującym w tym temacie wybór i poszukiwania następnej receptury z którą chcemy się zmierzyć ;-).
A uwierz mi, twój wątek to kopalnia wiedzy.Ostatnia zmiana dokonana przez kaleb1981; 2013-03-27, 18:56.Leave a comment:
-
Leave a comment:
-
Warka 243 porter 2013
22.03.13 Porter Opalenicki v2013
Skład- Wiedeński 3000g
- Monachijski 2000g
- Pilzneński 1000g
- J.palony 200g
- Karmelowy ciemny 400g
- Coffe light 200g
- Biscut 150
- Marynka gran 20g
- Lubelski gran 20g
Zacieranie
- około 100 min w temp 70-65'C
Gotowanie 60 min- 0' Marynka 20g
- 55' Lubelski 20g
Leave a comment:
-
warka 242
Wczoraj ukręciłem warke 242
skład
- Pale Ale 5000g
- Monachijski 700g
- carapils 300g
- Zeus gran 25g
- Amarillo gran 30g
- Citra gran 15g
- Continental gran 15g
- 70-66' 80 min
- 0' Zeus 25g
- 30' Amarillo i Citra po 15g
- 60' Amarillo i Continental po 15g
Ostatnia zmiana dokonana przez anteks; 2013-03-22, 02:01.Leave a comment:
-
241 Stout
Plan na dzisiaj
Warka 241 stout
Skład- Pilzneński 3500g
- monachijski 500g
- Wędzony 500g
- Caraaroma 500g
- Pszeniczny 200g
- Pszenica palona 250g
- Carafa 250g
- Marynka gran 20g
- Lubelski gran 20g
- 65'C 90 min
- 0' Marynka 20g
- 50' Lubelski 20g
Leave a comment:
-
warka 240
warka 240
Wyszło 22l 13 blg, zadane "świeżymi" W34/70.Świeże z 2010, poprzednie 2005 już wyszłyLeave a comment:
-
Warka 240
Skład- Pilzneński 3500g
- Monachijski 700g
- Lubelski szyszka 20g
- Marynka gran 25g
- Lubelski gran 30g
- 62'C 30 min
- Wsypane szyszki Lubelskiego
- 72'C 30min
- 0' 15g Marynka
- 30' 10g Marynka
- 55' 30g Lubelski
Leave a comment:
-
-
-
Warka 239
Skład- Pale Ale Weyerman 5000g
- Monachijski 500g
- Specjal B 150g
- Citra gran 25g
- Cascade szysz 50g
- Amarillo szysz 50g
- Amarillo gran garść
- 68-65'C 100 min
- 25g Citry do zacierania
- 60' Cascade i Amarillo po 30g
- 30' Cascade i Amarillo po 20g
- 0' garść Amarillo
Leave a comment:
Related Topics
Collapse
-
Częstochowski Krąg Lokalny Towarzystwa Promocji Kultury Piwa BRACTWO PIWNE
zaprasza piwowarki i piwowarów domowych do wzięcia udziału w
XI Częstochowskim Konkursie Piw Domowych Bractwa Piwnego
Termin konkursu będzie zgodny z V Częstochowskim Festiwalem... -
Przestronny lokal z samoobsługowym barem tworzącej się sieci Cybertap. Vis a vis Browariatu.
Plus za bezpłatną kartę, którą doładowujesz przy kasie i leje się ile tam się chce w ramach dostępnego budżetu. Różne szkła do wyboru. Gastronomia - jest tu pizzeria. Ogródek na...-
Channel: Śląskie
-
-
To piwo ma już swój wątek, ale od 2019 warzą już u siebie a nie kontraktowo:
https://www.browar.biz/forum/piwo/pi...adour-speciale
Browar umieszczony jest w dawnej cegielni w miejscowości Sint-Gillis-Waas we Flandrii...-
Channel: Belgia
-
-
Zapewne duża część userów pamięta, że lubię dynię w piwie (lub piwo w dyni, bo i to robiłem). Po paru latach posuchy festiwalowej musiałem sprawdzić jak obecnie piwowarzy podeszli do tematu piwa dyniowego. Wielu pamięta takie z początku fali kraftu, po tym jak grzyby po deszczu...-
Channel: Piwo - konkretnie
2022-11-29, 14:43 -
-
Kraftowy browar z wiedeńskiej dzielnicy Liesing, który warzy od 2016 r. w historycznym budynku dawnej fabryki fortepianów.
IPA, 13% ekstr.
5,6% alk.
Chmiele: Citra i Mosaic
https://www.100blumen.at/
Aromat - na początek cytrusy, potem wyraźniejsze...-
Channel: Austria
-
- Loading...
- Koniec listy.
Leave a comment: