Ogłoszenie

Collapse
No announcement yet.

Anteks piwowarzy

Collapse
X
 
  • Filtruj
  • Czas
  • Pokaż
Clear All
new posts

  • anteks
    replied
    Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika anteks Wyświetlenie odpowiedzi
    Warka 219 Porter Bałtycki
    Skład
    -
    - Cararoma 250g
    -
    Jednak Caramunich III 250g

    Zadane gęstwą 2124 Bohemian Lager

    Leave a comment:


  • anteks
    replied
    Warka 217 przelana na cichą blg 3

    Leave a comment:


  • anteks
    replied
    Warka 219 Porter

    Warka 219 Porter Bałtycki
    Skład
    - Wiedeński 3000g
    - Monachijski 2000g
    -Pilzneński 1000g
    - Karmel jasny 500g
    - jęczmień palony 250g
    - Cararoma 250g
    - Marynka gran 25g
    - Lubelski gran 30g
    - Ekstrakt jasny WES 1,2kg
    - Ekstrakt ciemny WES 0,5kg

    Zacieranie
    Miało być 120min w 70-65°C ale śruta była bardzo zimna i po wsypaniu do wody było 62°C. 6l wlane do garnka i zagotowane, wlane do zacieru głównego temp 72-66°C -120min

    Gotowanie 70 min
    10' Marynka
    60' Lubelski i ekstrakt

    Leave a comment:


  • anteks
    replied
    Warka 216 Stout zabutelkowana z dodatkiem 180g cukru blg 3

    Leave a comment:


  • anteks
    replied
    Warka 215Grodzisz rozlana z dodatkiem 200g cukru

    Leave a comment:


  • anteks
    replied
    Warka 215 Grodzisz
    Zlana na cichą blg 1,5

    Leave a comment:


  • anteks
    replied
    Warka 217 Stout
    Przelana na cichą blg około 3

    Leave a comment:


  • anteks
    replied
    Qurna 13 , pęknięty termometr, zbity spławik

    Leave a comment:


  • anteks
    replied
    Warka 217 Birimbirimbir

    Warka 217 warzona 13.01.2012
    Skład
    • Pilzneński 5000g
    • Marynka gran 20g
    • Lubelski gran 30g
    • Birimbirimbir tarty 170g
    Zacieranie
    • 62*C 30 min
    • 72*C 30 min
    Gotowanie 60 min
    • 0' Marynka
    • 50' Lubelski
    • 55' Birimbirimbir
    Last edited by anteks; 13-01-2012, 14:49.

    Leave a comment:


  • anteks
    replied
    Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika leona Wyświetlenie odpowiedzi
    Pszenica palona daje podobny efekt jak jęczmień czy właśnie chodziło Ci o coś innego?
    Nie wiem, kiedyś takie uwarzyłem a zwycięskiej sie nie zmiania

    Leave a comment:


  • leona
    replied
    Pszenica palona daje podobny efekt jak jęczmień czy właśnie chodziło Ci o coś innego?

    Leave a comment:


  • anteks
    replied
    Warka 216 Stout

    Warka 216 Stout
    Skład
    • Pilzneński 4000g
    • Monachijski 400g
    • Wędzony 200g
    • Pszeniczny 200g
    • Cararoma 200g
    • Pszenica palona 200g
    • Czekoladowy 200g
    • Marynka gran 25g
    • Lubelski gran 40g
    Zacieranie w lodówce turystycznej
    • 120min 70-65°C
    Gotowanie 60min
    • 0' Marynka
    • 50' Lubelski
    Wyszło około 24l 15 blg zadane Safale 04

    Leave a comment:


  • anteks
    replied
    Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika hasintus Wyświetlenie odpowiedzi
    Jak filtracja? Luzik? Jakieś rify?
    Na powierzchni młóta robiło sie chyba błotko i trzeba było co jakiś czas delikatnie warstwę 0,5cm wzruszyć.

    Leave a comment:


  • hasintus
    replied
    Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika anteks Wyświetlenie odpowiedzi
    ...
    Skład
    - Pszeniczny dymiony Weyermann 3000g
    - Marynka 15g
    -Lubelski 20g
    ...
    Jak filtracja? Luzik? Jakieś rify?

    Leave a comment:


  • anteks
    replied
    215 Grodzisz

    Warka 215 Grodzisz
    Pierwsza warka w 2012
    Skład
    - Pszeniczny dymiony Weyermann 3000g
    - Marynka 15g
    -Lubelski 20g
    Zacieranie
    - słody wsypane do wody temp 38°C 15,om
    - wlana gorąca woda 52°C 60min
    - dolana gorąca woda 70°C 60min
    Gotowanie 70min
    - 10' Marynka
    - 40min Lubelski
    Last edited by anteks; 04-01-2012, 23:45.

    Leave a comment:

Przetwarzanie...
X
😀
🥰
🤢
😎
😡
👍
👎