Anteks piwowarzy

Collapse
X
 
  • Czas
  • Pokaż
Clear All
new posts

  • anteks
    replied
    Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika Robert13
    Anteks, jak tam po konkursie?
    Słyszałem, że zostałeś zdyskwalifikowany...
    Dobrze słyszałeś i dlatego nie pojechałem do Żywca

    Leave a comment:


  • Robert13
    replied
    Anteks, jak tam po konkursie?
    Słyszałem, że zostałeś zdyskwalifikowany...

    Leave a comment:


  • anteks
    replied
    Warka 229 Wielkanocne
    Skład
    - Wiedeński 5000g
    - cararoma 200g
    - karmel jasny 200g
    - Biscut 200g
    - jęczmień palony 200g
    - Suchy ekstrakt około 1000g
    -Marynka 20g
    - Lubelski 30g

    Zacieranie
    - 62°C 10min( około 8l odlane, 72°C 15 min, 100°C 10 min, wlane do zacieru głównego)
    - 72°C 45 min
    Gotowanie 70 min
    - 0' Marynka 20g
    - 60' Lubelski 30g
    15.06.12 zabutelkowane z dodatkiem cukru 4,2g/l, blg 4

    Leave a comment:


  • anteks
    replied
    232 Pszenica

    Warka 232 Pszenica
    Skład
    -Pszeniczny 2000g
    - Pilzneński 2000g
    - Saaz gran 23g ( bo tyle akurat zostało w puszce)
    Zacieranie
    - 45C* 15min
    - 52C* 15min
    - 62°C 20 min
    - 72°C 60 min( miało być 30 ale musiałem wyjść)
    Gotowanie 60 min
    - Saaz 23g na początku
    Wyszło 20l, 12 blg zadane gęstwą 3068 od Przema- dzięki
    Ostatnia zmiana dokonana przez anteks; 2012-05-24, 04:03.

    Leave a comment:


  • anteks
    replied
    Warka 230

    Warka 230 12.04.12
    Skład
    - Pale Ale 3500g
    - Biscut 200g
    - Cara50 300g
    - Palony 100g
    - East Kent Goldings 100g

    Zacieranie
    65-70°C 120 min

    Gotowanie 70 min
    - 10' 35g
    - 40' 30g
    - 70' 35g

    Wyszło około 28l 10 blg, zadam 1028 London Ale

    Leave a comment:


  • anteks
    replied
    Warka 228

    Warka 228 29.03.12
    Skład
    - Pilzneński Wędzony 4500g (Weyermann? od Dori)
    - Marynka 20g gran
    - Lubelski 25g gran
    Zacieranie
    - 55°C 10 min, dolanie gorącej wody
    - 62°C ( czę zacieru 72°C 15 min, 100°C 10 min)
    - 72°C około 60 min

    Gotowanie 90 min
    - 30' Marynka 20g
    - 80' Lubelski 25g
    blg około 12 26l zadane W34/70
    Bardzo słaba wędzonka, gdyby nie napis na fermentorze pomyślał bym że pils


    Warka 221 rozlana, blg spadło do około 3. Piękny wędzony zapach key:
    Ostatnia zmiana dokonana przez anteks; 2012-04-07, 21:02.

    Leave a comment:


  • anteks
    replied
    Warka 227 28.03.12
    Skład
    - Pilzneński 4000g
    - Monachijski 1000g
    - Marynka 25g
    - Saaz 50g
    Zacieranie
    - 62°C 15 min( około 8l odlane 72°C 15 min, 100°C 10 min, wlane do zacieru głównego)
    - 72°C 50 min

    Gotowanie 90 min
    - 30' Marynka 25g
    - 60' Saaz 20g
    - 89' Saaz 30g

    Leave a comment:


  • anteks
    replied
    Warka 226 26.03.2012
    skład

    - pilzneński 6500g
    - monachijski 1000g
    - Marynka 40g
    -Saaz 60g
    Zacieranie
    -55* 10 min ( 5l -72* 10 min, 100* 10 min, wlanie do zacieru głównego)
    - 62*( około 10l- 72°C 15 min, 100*- 10 min, wlanie do zacieru głównego)
    - 72°C 40 min
    Gotowanie 60 min
    - 30' Marynka 40g
    - 60' Saaz 20g
    - 85' Saaz 40g
    Wyszło około 44l 13 blg

    Leave a comment:


  • anteks
    replied
    225 AIPA 23.03.12
    Skład
    - Pale Ale 5000g
    - Wiedński 300g
    -Special B 150g
    - Citra 40g
    - Amarilo 50g
    - Danstar Winsor

    Zacieranie
    - 70-65°C 120 min\

    Gotowanie 70 min
    - Citra 0'
    - Amarillo 65'
    Zadane Danstarami
    Ostatnia zmiana dokonana przez anteks; 2012-03-26, 22:38.

    Leave a comment:


  • anteks
    replied
    Warka 222 07.03.2011
    Skład
    - Pilzneński 4000g
    - Monachijski 1000g
    - Marynka gran 20g
    - Saaz Late 40g

    Zacieranie
    - Słody wsypane do wody, temp ustalona na 55°C
    - część zacieru odlana i podgrzana do 62°C przerwa 10 min
    - Gotowanie 10 min
    - Wlanie do zacieru głównego, ustalenie temp na 72°C, przerwa 50 min
    - Filtracja
    Gotowanie 60 min
    - 0' Marynka 20g
    - 30' Saaz 20g
    - 50' Saaz 20g
    Zadane Bohemian Lager

    Leave a comment:


  • anteks
    replied
    Warka 219 Porter

    Warka 219 porter zlana na cichą, blg 6

    Leave a comment:


  • anteks
    replied
    Warka 217 birimbirimbir
    Zabutelkowana z dodatkiem cukru 5g/l blg3

    Leave a comment:


  • anteks
    replied
    Warka 221
    skład
    - Wędzony 3000g
    - Wiedeński 3000g
    - Cararoma 250g
    - Carabelge 250g
    - Marynka gran 20g
    - Lubelski gran 20g

    Zacieranie
    - 55°C wsypane słody i grzanie do 62°C
    - 62°C 25 min
    - 72°C 45 min

    Gotowanie 60 min
    - 0' Marynka
    - 50' Lubelski
    wyszło około 27l 17 blg
    Rano zadam drożdża

    Leave a comment:


  • anteks
    replied
    Warka 220

    Warka 220 Jasne dekokcone
    Skład
    • Bohemski 4200g
    • Marynka gran 20g
    • Hallertau Trad 35g
    Zacieranie
    • 55°C
      - około 1/3 odlana do dekokcji
      - 70°C 30 min
      - gotowanie 10 min
      - wlanie do zacieru głównego 72* 30 min
    Gotowanie 60 min
    • 0'Marynka 15g
    • 30' Hallertau 20g
    • 60' Marynka 5g
    • 60' Hallertau 15g
    Przez noc się wystudzi

    Leave a comment:


  • leona
    replied
    To na pewno przez te przeterminowane drożdże. No i było świeże
    Gratulacje
    Ostatnia zmiana dokonana przez leona; 2012-02-16, 11:28.

    Leave a comment:

Related Topics

Collapse

Przetwarzanie...