Ogłoszenie

Collapse
No announcement yet.

Anteks piwowarzy

Collapse
X
 
  • Filtruj
  • Czas
  • Pokaż
Clear All
new posts

  • anteks
    replied
    Polecam http://browar.biz/artykuly.php?id=148

    Leave a comment:


  • anteks
    replied
    Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika LeoxxX Wyświetlenie odpowiedzi
    Jak to jest z przechowywaniem ześrutowanego słodu. Traci na jakości, wydajności po 3, 6 miesiącach?
    Za 3 miesiące to nie będzie po nim śladu

    Leave a comment:


  • LeoxxX
    replied
    Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika anteks Wyświetlenie odpowiedzi
    Dzisiaj naśrutowałem ponad 50kg różnych słodów, czas zabrać się za warzenie
    Jak to jest z przechowywaniem ześrutowanego słodu. Traci na jakości, wydajności po 3, 6 miesiącach?

    Leave a comment:


  • anteks
    replied
    Warka 214
    Skład
    • Pilzneński 4000g
    • Marynka 25g
    • Lubelski 40g
    Zacieranie
    • 62°C 25min
    • 72°C 40 min
    Gotowanie 60min
    • 0' Marynka
    • 50' Lubelski
    Testowane nowe mieszadło oraz filtrator z rurek miedzianych

    Leave a comment:


  • anteks
    replied
    Dzisiaj naśrutowałem ponad 50kg różnych słodów, czas zabrać się za warzenie

    Leave a comment:


  • anteks
    replied
    Warka 213

    Warka 213 08.12.11
    Skład
    • Pilzneński 5000g
    • Mieszanka Pilzneńskiego i pszenicznego 500g
    • Marynka granulat 30g
    • Lubelski granulat 40g
    • Garść Halltertau Tradition
    Zacieranie w lodówce turystycznej
    • 72-65 'C -120 min
    Gotowanie 90 min
    • 10' Marynka
    • 80' Lubelski
    • Po wyłączeniu palnika Hallertau
    Wyszło około 30l 12blg, zadane 2124

    Leave a comment:


  • anteks
    replied
    Warka 211

    Warka 211 warzona 12.11.2011
    Skład
    • Pilzneński 5000g
    • Marynka granulat 25g
    • Lubelski granulat 40g
    Zacieranie
    • 55°C 20 min
    • 62°C 40 min
    • 72°C 40 min
    Gotowanie 70 min
    • 10' Marynka
    • 60' Lubelski
    Wyszło jakieś 25l około 12 blg
    Zadane gęstwo W34/70

    Leave a comment:


  • anteks
    replied
    Warka 209

    Warka 209 Pszenica rozlana do butelek z dodatkiem cukru-8g/l

    Leave a comment:


  • anteks
    replied
    warka 210

    Warka 210
    Skład
    • Pilzneński 4000g
    • Marynka gran 30g
    • Lubelski gran 30g
    Zacieranie
    • 62°C 40 min
    • 72 °C 20 min
    Gotowanie 70 min
    • 10' Marynka
    • 55' Lubelski
    Zadane W34/70

    Leave a comment:


  • anteks
    replied
    Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika dreads Wyświetlenie odpowiedzi
    a nie Szczepanami? tak będzie chyba prawidłowo, a i jakoś bardziej po piwowarsku.
    Sorry za zaśmiecenie wątku, ale z drugiej strony to dobry sposób na jego zaprenumerowanie
    Nie jestem germanistą, ale stefany bardziej mi pasują

    Leave a comment:


  • dreads
    replied
    Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika anteks Wyświetlenie odpowiedzi
    zadane stefanami
    a nie Szczepanami? tak będzie chyba prawidłowo, a i jakoś bardziej po piwowarsku.
    Sorry za zaśmiecenie wątku, ale z drugiej strony to dobry sposób na jego zaprenumerowanie

    Leave a comment:


  • anteks
    replied
    Wyszło jakieś 22l 12blg , zadane stefanami

    Leave a comment:


  • anteks
    replied
    Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika anteks Wyświetlenie odpowiedzi
    • Marynka granulat 25 g
    Przepraszam , nastąpić pomyłek Lubelski 25g
    Gotowanie 60 min , cały chmiel od początku.

    Leave a comment:


  • anteks
    replied
    Warka 209 pszenica

    Dzisiaj zacieranie 209 pszenica
    skład
    • pszeniczny 2100g
    • pilzneński 2000g
    • Marynka granulat 25 g
    zacieranie
    - 44°C 15 min
    - 55°C 15min
    - 62°C 40min
    - 72°C 25 min
    Jutro cdn

    Leave a comment:


  • anteks
    replied
    Skubane wychodzą z wiadra

    Leave a comment:

Przetwarzanie...
X
😀
🥰
🤢
😎
😡
👍
👎