Ogłoszenie
Collapse
No announcement yet.
Anteks piwowarzy
Collapse
X
-
Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika LeoxxX Wyświetlenie odpowiedziJak to jest z przechowywaniem ześrutowanego słodu. Traci na jakości, wydajności po 3, 6 miesiącach?
Leave a comment:
-
-
Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika anteks Wyświetlenie odpowiedziDzisiaj naśrutowałem ponad 50kg różnych słodów, czas zabrać się za warzenie
Leave a comment:
-
-
Warka 214
Skład- Pilzneński 4000g
- Marynka 25g
- Lubelski 40g
- 62°C 25min
- 72°C 40 min
- 0' Marynka
- 50' Lubelski
Leave a comment:
-
Dzisiaj naśrutowałem ponad 50kg różnych słodów, czas zabrać się za warzenie
Leave a comment:
-
-
Warka 213
Warka 213 08.12.11
Skład- Pilzneński 5000g
- Mieszanka Pilzneńskiego i pszenicznego 500g
- Marynka granulat 30g
- Lubelski granulat 40g
- Garść Halltertau Tradition
- 72-65 'C -120 min
- 10' Marynka
- 80' Lubelski
- Po wyłączeniu palnika Hallertau
Leave a comment:
-
Warka 211
Warka 211 warzona 12.11.2011
Skład- Pilzneński 5000g
- Marynka granulat 25g
- Lubelski granulat 40g
- 55°C 20 min
- 62°C 40 min
- 72°C 40 min
- 10' Marynka
- 60' Lubelski
Zadane gęstwo W34/70
Leave a comment:
-
Warka 209
Warka 209 Pszenica rozlana do butelek z dodatkiem cukru-8g/l
Leave a comment:
-
-
warka 210
Warka 210
Skład- Pilzneński 4000g
- Marynka gran 30g
- Lubelski gran 30g
- 62°C 40 min
- 72 °C 20 min
- 10' Marynka
- 55' Lubelski
Leave a comment:
-
Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika dreads Wyświetlenie odpowiedzia nie Szczepanami? tak będzie chyba prawidłowo, a i jakoś bardziej po piwowarsku.
Sorry za zaśmiecenie wątku, ale z drugiej strony to dobry sposób na jego zaprenumerowanie
Leave a comment:
-
-
Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika anteks Wyświetlenie odpowiedzizadane stefanami
Sorry za zaśmiecenie wątku, ale z drugiej strony to dobry sposób na jego zaprenumerowanie
Leave a comment:
-
-
Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika anteks Wyświetlenie odpowiedzi- Marynka granulat 25 g
Gotowanie 60 min , cały chmiel od początku.
Leave a comment:
-
Warka 209 pszenica
Dzisiaj zacieranie 209 pszenica
skład- pszeniczny 2100g
- pilzneński 2000g
- Marynka granulat 25 g
- 44°C 15 min
- 55°C 15min
- 62°C 40min
- 72°C 25 min
Jutro cdn
Leave a comment:
Leave a comment: