Jakieś pół roku przerwy ale wracam
Warka 386(?)
Pilzneński 5kg (naśrutowany daaawno temu)
Iunga 25g
Lubelski 50g
Zacieranie
67'C 80min
Gotowanie 60min
0' Iunga 25g
30' Lubelski 25g
60' Lubelski 25g
Zadane 2x W34/70
Fermentacja we wiadrze
Anteks piwowarzy
Collapse
X
-
warka 380 09.01.23
Pilzneński 5kg
Monachijski 1kg
Marynka 20g
Hallertau 50g
Zacieanie
62'C 30min
72'C 60min
78'C 10min
Gotowanie 90min
60' Marynka
30' Hallertau 25g
15' Halertau 25g
Zadrożdzone gęstwą W34/70
Chłoldzenie do 12'C za pomocą wymiennika 30min wody poszło jakieś 60-70l
👍 2Leave a comment:
-
-
Wędzony pils v2.0 9.11.22
sklad
Bestmaltz wędzony 5kg
Marynka 30g
Lubelski 30g
zacieranie
62'C 30min
72'C 60min
Gotowanie 80min
20' marynka 30g
60' lubelski 30g
Fermentacja w fermzilli 26l 12blg. Gęstwa W34/70Ostatnia zmiana dokonana przez anteks; 2022-11-14, 15:08.👍 2Leave a comment:
-
Pszenica 378 07.11.22
skład
Pszeniczny 2,5kg
Pilzneński 2,5kg
Lubelski 30g
Zacieranie
45'C 60min
67'C 60min
gotowanie 60min
od początku Lubelski 30g
wyszło 22l 12blg zadrożdzone gęstwą Gwoździ i Bananów
Leave a comment:
-
-
-
-
No dobra a teraz kawa na ławę. Suchary uwadniasz czy walisz prosto (do wiadra)?Leave a comment:
-
-
warka 377
wędzony pils
skład
Pilzneński 2,5
wędzony 3
Iunga 30g
Lubelski 60g
W34/70
zacieranie
62'C 30min
72'C 90min
78'C 10min
Gotowanie
0' Iunga 30g
30' Lubelski 30g
5' Lubelski 30g
wyszło 25l 13blg
Fermentacja ciśnieniowaLeave a comment:
-
Chyba pierwszy kwasik w domu
Pale ale 5kg
zacieranie 67'C 60min
wyszło około 30l
ph ustalone na 4,5, dodana bakteria i zostawione na 48h
zeszło do ph3 dodana laktoza 1kg
zagotowane, ostudzone i zadrożdżone kvejkami
dodam jeszcze jakieggos soku ale to pomyślimy jaki
blg 14
👍 1Leave a comment:
-
Warka 369 APA cośtam
skład
Pilzneński 5kg
Płatki pszeniczne 0,5kg
Marynka 30g
Mix chmieli z chmielenia na zimno z poprzedniej warki
Zacieranie 67' 90min
Gotowanie 60 min
0' 30g Marynka
Gdy temp spadła do 70'C dodany 1l mokrych chmieli odzyskanych z poprzedniej warki
Leave a comment:
Related Topics
Collapse
-
Częstochowski Krąg Lokalny Towarzystwa Promocji Kultury Piwa BRACTWO PIWNE
zaprasza piwowarki i piwowarów domowych do wzięcia udziału w
XI Częstochowskim Konkursie Piw Domowych Bractwa Piwnego
Termin konkursu będzie zgodny z V Częstochowskim Festiwalem... -
Przestronny lokal z samoobsługowym barem tworzącej się sieci Cybertap. Vis a vis Browariatu.
Plus za bezpłatną kartę, którą doładowujesz przy kasie i leje się ile tam się chce w ramach dostępnego budżetu. Różne szkła do wyboru. Gastronomia - jest tu pizzeria. Ogródek na...-
Channel: Śląskie
-
-
To piwo ma już swój wątek, ale od 2019 warzą już u siebie a nie kontraktowo:
https://www.browar.biz/forum/piwo/pi...adour-speciale
Browar umieszczony jest w dawnej cegielni w miejscowości Sint-Gillis-Waas we Flandrii...-
Channel: Belgia
-
-
Zapewne duża część userów pamięta, że lubię dynię w piwie (lub piwo w dyni, bo i to robiłem). Po paru latach posuchy festiwalowej musiałem sprawdzić jak obecnie piwowarzy podeszli do tematu piwa dyniowego. Wielu pamięta takie z początku fali kraftu, po tym jak grzyby po deszczu...-
Channel: Piwo - konkretnie
2022-11-29, 14:43 -
-
Kraftowy browar z wiedeńskiej dzielnicy Liesing, który warzy od 2016 r. w historycznym budynku dawnej fabryki fortepianów.
IPA, 13% ekstr.
5,6% alk.
Chmiele: Citra i Mosaic
https://www.100blumen.at/
Aromat - na początek cytrusy, potem wyraźniejsze...-
Channel: Austria
-
- Loading...
- Koniec listy.
Leave a comment: