Anteks piwowarzy
Collapse
X
-
Pszenica 378 07.11.22
skład
Pszeniczny 2,5kg
Pilzneński 2,5kg
Lubelski 30g
Zacieranie
45'C 60min
67'C 60min
gotowanie 60min
od początku Lubelski 30g
wyszło 22l 12blg zadrożdzone gęstwą Gwoździ i Bananów
-
-
Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika fidoangel Wyświetlenie odpowiedzi
Myślisz, że przy tej temperaturze i fermentacji ciśnieniowej zachowają profil lagerowy?
Leave a comment:
-
-
Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika anteks Wyświetlenie odpowiedzi
Napisane że W34/70, a temp garażowa- dzisiaj 15'C ale idą upały
Leave a comment:
-
-
Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika ART Wyświetlenie odpowiedziNo dobra a teraz kawa na ławę. Suchary uwadniasz czy walisz prosto (do wiadra)?
-
👍 2
Leave a comment:
-
-
No dobra a teraz kawa na ławę. Suchary uwadniasz czy walisz prosto (do wiadra)?
Leave a comment:
-
-
Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika fidoangel Wyświetlenie odpowiedziDrożdże? Temp fermentacji?
Leave a comment:
-
-
warka 377
wędzony pils
skład
Pilzneński 2,5
wędzony 3
Iunga 30g
Lubelski 60g
W34/70
zacieranie
62'C 30min
72'C 90min
78'C 10min
Gotowanie
0' Iunga 30g
30' Lubelski 30g
5' Lubelski 30g
wyszło 25l 13blg
Fermentacja ciśnieniowa
Leave a comment:
-
-
Chyba pierwszy kwasik w domu
Pale ale 5kg
zacieranie 67'C 60min
wyszło około 30l
ph ustalone na 4,5, dodana bakteria i zostawione na 48h
zeszło do ph3 dodana laktoza 1kg
zagotowane, ostudzone i zadrożdżone kvejkami
dodam jeszcze jakieggos soku ale to pomyślimy jaki
blg 14
-
👍 1
Leave a comment:
-
-
Warka 369 APA cośtam
skład
Pilzneński 5kg
Płatki pszeniczne 0,5kg
Marynka 30g
Mix chmieli z chmielenia na zimno z poprzedniej warki
Zacieranie 67' 90min
Gotowanie 60 min
0' 30g Marynka
Gdy temp spadła do 70'C dodany 1l mokrych chmieli odzyskanych z poprzedniej warki
Leave a comment:
-
-
warka 366
Pilzneński 5,5kg
Marynka 30g
Lubelski 50g
Zacieranie 67'C 80min
Gotowanie 60min
0' marynka 30g
30' Lubelski 25g
60' Lubelski 25g
Do wiadra poszło 24l 13blg
Leave a comment:
-
-
Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika fidoangel Wyświetlenie odpowiedziWidzisz anteks , nawet Kopyr Cię docenił. Kilkanaście lat ciężkiej pracy i oto sukces. Gratulacje
Leave a comment:
-
-
Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika piotrher1 Wyświetlenie odpowiedziGdyby jednak któryś z forumowiczów miał jakieś sprawdzone receptury dotyczące warzenia Neipy to byłbym wdzięczny za podzielenie się nimi
Leave a comment:
-
-
Gdyby jednak któryś z forumowiczów miał jakieś sprawdzone receptury dotyczące warzenia Neipy to byłbym wdzięczny za podzielenie się nimi
Leave a comment:
-
Leave a comment: