Anteks piwowarzy

Collapse
X
 
  • Filtruj
  • Czas
  • Pokaż
Clear All
new posts

  • anteks
    replied

    Pszenica 378 07.11.22
    skład
    Pszeniczny 2,5kg
    Pilzneński 2,5kg
    Lubelski 30g
    Zacieranie
    45'C 60min
    67'C 60min
    gotowanie 60min
    od początku Lubelski 30g
    wyszło 22l 12blg zadrożdzone gęstwą Gwoździ i Bananów

    Leave a comment:


  • anteks
    replied
    Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika fidoangel Wyświetlenie odpowiedzi

    Myślisz, że przy tej temperaturze i fermentacji ciśnieniowej zachowają profil lagerowy?
    Zobaczymy

    Leave a comment:


  • fidoangel
    replied
    Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika anteks Wyświetlenie odpowiedzi

    Napisane że W34/70, a temp garażowa- dzisiaj 15'C ale idą upały
    Myślisz, że przy tej temperaturze i fermentacji ciśnieniowej zachowają profil lagerowy?

    Leave a comment:


  • anteks
    replied
    Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika ART Wyświetlenie odpowiedzi
    No dobra a teraz kawa na ławę. Suchary uwadniasz czy walisz prosto (do wiadra)?
    tu uwadniałem ale generalnie wale do sznura.. do wiadra chciałem napisać

    Leave a comment:


  • ART
    replied
    No dobra a teraz kawa na ławę. Suchary uwadniasz czy walisz prosto (do wiadra)?

    Leave a comment:


  • anteks
    replied
    Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika fidoangel Wyświetlenie odpowiedzi
    Drożdże? Temp fermentacji?
    Napisane że W34/70, a temp garażowa- dzisiaj 15'C ale idą upały

    Leave a comment:


  • fidoangel
    replied
    Drożdże? Temp fermentacji?
    Ostatnia zmiana dokonana przez fidoangel; 2022-10-26, 16:28.

    Leave a comment:


  • anteks
    replied
    warka 377
    wędzony pils
    skład
    Pilzneński 2,5
    wędzony 3
    Iunga 30g
    Lubelski 60g
    W34/70

    zacieranie
    62'C 30min
    72'C 90min
    78'C 10min

    Gotowanie
    0' Iunga 30g
    30' Lubelski 30g
    5' Lubelski 30g
    wyszło 25l 13blg
    Fermentacja ciśnieniowa

    Leave a comment:


  • anteks
    replied
    Chyba pierwszy kwasik w domu
    Pale ale 5kg
    zacieranie 67'C 60min
    wyszło około 30l
    ph ustalone na 4,5, dodana bakteria i zostawione na 48h
    zeszło do ph3 dodana laktoza 1kg
    zagotowane, ostudzone i zadrożdżone kvejkami
    dodam jeszcze jakieggos soku ale to pomyślimy jaki
    blg 14

    Leave a comment:


  • anteks
    replied
    Warka 369 APA cośtam

    skład
    Pilzneński 5kg
    Płatki pszeniczne 0,5kg
    Marynka 30g
    Mix chmieli z chmielenia na zimno z poprzedniej warki

    Zacieranie 67' 90min

    Gotowanie 60 min

    0' 30g Marynka

    Gdy temp spadła do 70'C dodany 1l mokrych chmieli odzyskanych z poprzedniej warki

    Leave a comment:


  • anteks
    replied
    warka 366

    Pilzneński 5,5kg

    Marynka 30g

    Lubelski 50g

    Zacieranie 67'C 80min

    Gotowanie 60min

    0' marynka 30g

    30' Lubelski 25g

    60' Lubelski 25g

    Do wiadra poszło 24l 13blg

    Leave a comment:


  • anteks
    replied
    Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika fidoangel Wyświetlenie odpowiedzi
    Widzisz anteks , nawet Kopyr Cię docenił. Kilkanaście lat ciężkiej pracy i oto sukces. Gratulacje
    U mnie Tomek nie nagrywał odcinka o warzeniu, ja ma tylko z nim wspólne zdjęcia

    Leave a comment:


  • ART
    replied
    Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika piotrher1 Wyświetlenie odpowiedzi
    Gdyby jednak któryś z forumowiczów miał jakieś sprawdzone receptury dotyczące warzenia Neipy to byłbym wdzięczny za podzielenie się nimi
    Dobry zwyczaj - tworzyć nowy watek dla nowych spraw.

    Leave a comment:


  • piotrher1
    replied
    Gdyby jednak któryś z forumowiczów miał jakieś sprawdzone receptury dotyczące warzenia Neipy to byłbym wdzięczny za podzielenie się nimi

    Leave a comment:


  • fidoangel
    replied
    Widzisz anteks , nawet Kopyr Cię docenił. Kilkanaście lat ciężkiej pracy i oto sukces. Gratulacje

    Leave a comment:

Przetwarzanie...
X