Anteks piwowarzy
Collapse
X
-
-
Mulat miesiąc czasu fermentował, co dla mnie jest jednoznacznym z tym, że w takim przypadku nigdy nie mierze końcowego balingu, bo -jaki by on nie był- jest on ostateczny dla piw 12-13Blg.
PS.
Mulacik otworzył firme doradczą ukierunkowaną na rynki ruskie. Z opalenizny można by go podejrzewać o ciągoty południowe -a i południowe kobiety podobne same wskakują facetowi do lóżka- a tu masz... do ruskiej zimy go ciągnie...Leave a comment:
-
Warka 195
Warka 195
skład- Wiedeński 2500g
- Monachijski 2500g
- Special B 100g
- Marynka 50g
- Lubeslki 50g
- 68-65°c 120 min
- 0'Marynka
- 50' Lubeski
Leave a comment:
-
Warka 188 rozlana . Kiepsko zeszło bo tylko do 5 . Nalane do kega od pepsi , będzie można kontrolować nagazowanieLeave a comment:
-
warka 184 Stout
Warka 184 Stout po prawie 3 leżakowania zabutelkowanaLeave a comment:
-
Warka 186 Ciemniak Ekstraktowy
Warka 186 Ciemniak Ekstraktowy zabutelkowana z dodatkiem cukru6g/l , blg 4 .Leave a comment:
-
Warka 193 Walenty
Warka 193 Jasny Walenty
Skład- Pilzneński 4000g
- pszeniczny 1000g
- Lubelski gran. 80g
- 45°C 15 min
- 55°C 10 min
- 64°C 40min
- 72°c 30 min
- 0' 50g
- 50' 30g
Leave a comment:
-
Z saszetki staram sie zrobić choć mały starter, a suche uwadniam .Pomyśle przy następnej warceLeave a comment:
-
W przyszłości, aby nie czekać 2 - 3 doby, wystarczy odpowiednio napowietrzyć brzeczkę, a drożdże same sobie dadzą radę. To, że tobie nie startuje pierwszego dnia, znaczy, że źle natleniasz. Postaraj się nie dorabiać do tego nowej Teorii Stworzenia, tylko zrób, jak inni radzą.
Żeby dobrze natlenić, należy:
- natleniac brzeczkę zimną, nie ciepła lub letnią,
- przelać dwadzieścia razy z wiadra do wiadra z wysokości 1 metra.
Tak robiłem i nie miałem problemów z drożdżami.Leave a comment:
-
Widzisz, a ja tylko dwa razy czekałem 48 godzin, gdy zapomniałem powtórnie napowietrzyć po 24 godzinach. Cały czas piszę o zadawaniu ich wprost z saszetki.... I właśnie o to mi chodzi, by skrócić ten czas o jedną lub dwie doby. Kiedyś w przyszłosci sprawdź czy u Ciebie tez działa...Leave a comment:
-
Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika Robert13Na pewno ilość tlenu maleje, gdyz jest on intensywnie zużywany przez drożdże ...Leave a comment:
Related Topics
Collapse
-
Częstochowski Krąg Lokalny Towarzystwa Promocji Kultury Piwa BRACTWO PIWNE
zaprasza piwowarki i piwowarów domowych do wzięcia udziału w
XI Częstochowskim Konkursie Piw Domowych Bractwa Piwnego
Termin konkursu będzie zgodny z V Częstochowskim Festiwalem... -
Przestronny lokal z samoobsługowym barem tworzącej się sieci Cybertap. Vis a vis Browariatu.
Plus za bezpłatną kartę, którą doładowujesz przy kasie i leje się ile tam się chce w ramach dostępnego budżetu. Różne szkła do wyboru. Gastronomia - jest tu pizzeria. Ogródek na...-
Channel: Śląskie
-
-
To piwo ma już swój wątek, ale od 2019 warzą już u siebie a nie kontraktowo:
https://www.browar.biz/forum/piwo/pi...adour-speciale
Browar umieszczony jest w dawnej cegielni w miejscowości Sint-Gillis-Waas we Flandrii...-
Channel: Belgia
-
-
Zapewne duża część userów pamięta, że lubię dynię w piwie (lub piwo w dyni, bo i to robiłem). Po paru latach posuchy festiwalowej musiałem sprawdzić jak obecnie piwowarzy podeszli do tematu piwa dyniowego. Wielu pamięta takie z początku fali kraftu, po tym jak grzyby po deszczu...-
Channel: Piwo - konkretnie
2022-11-29, 14:43 -
-
Kraftowy browar z wiedeńskiej dzielnicy Liesing, który warzy od 2016 r. w historycznym budynku dawnej fabryki fortepianów.
IPA, 13% ekstr.
5,6% alk.
Chmiele: Citra i Mosaic
https://www.100blumen.at/
Aromat - na początek cytrusy, potem wyraźniejsze...-
Channel: Austria
-
- Loading...
- Koniec listy.
Leave a comment: